Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Hbo Nordic Blive...
Bjørn Nørgaard –...
Nordisk Film Uds...
Slagtøjsspiller ...
Drama Af Nina Beier

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Buster Oregon Mo...
Buster Oregon Mortensen billede

Jungle Cruise
Free Guy


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Far from the Madding Crowd

23. april 2015 af Sofie Svane

3 stjerner Skriv en kommentar

Far from the Madding Crowd billede

En romantisk fortælling om en selvstændig ung kvinde i 1800-talet, der kæmper for både frihed og kærlighed.

Den unge Bathsheba Everdene (Carey Mulligan) arver sin onkels gård og beslutter sig for at drive den videre alene. Økonomisk uafhængighed var en sjældenhed for en kvinde i viktoriatidens England, og hendes selvstændige viljestyrke tiltrækker sig hurtigt opmærksomhed. Snart er hun omgivet af tre vidt forskellige bejlere. Gabriel Oak (Matthias Schoenaerts) der er en tålmodig og stærk fåreavler, William Boldwood (Michael Sheen) som er en rig godsejer og moden ungkarl, og den letbenede og charmerende sergent Francis Troy (Tom Sturridge). De kæmper alle om hendes hjerte, alt imens hun kæmper for at bevare sin frihed.

Far from the Madding Crowd er en romantisk periodefilm, baseret på romanen af samme navn fra 1874, skrevet af britiske Thomas Hardy, og det er Thomas Vinterberg (Festen, 1998, Submarino, 2010, Jagten, 2012), der har instrueret den.

Den er fuld af flotte kostumer og smukke omgivelser, og har som et ægte periodedrama, storslået musik, store følelser og vores heltinde galoperende til hest henover store åbne vider.
Det er effektivt, og selvom historien er forudsigelig, får man hvad man bliver lovet: en romantisk fortælling om svære følelser og ubeslutsom kærlighed, der overlever på trods af skæbnens udfordringer.

Det er Carey Mulligan (An Education, 2009, Drive, 2011, The Great Gatsby, 2013), der spiller hovedrollen Bathsheba Everdene, og det gør hun godt. Hun viser selvstændig uafhængighed og mod, uden at gå kompromis med en blød fremtoning. Samtidigt er hun veltalende og det gør at hun på trods af uskyldighed, bevarer en sikker fremtoning.

De tre bejlere er en anelse karikerede, men skuespillet er godt. Som tilskuer kan man dog undre sig over Bathshebas valg, men omvendt viser det, hvordan hun gennem en række virkeligt dårlige valg, vokser og med erfaringen lærer at gøre det rigtige.

Man kunne ønske sig noget mere dybde i denne film, hvor handlingen udvikler sig ganske forudsigeligt, og lidt for ivrigt stræber mod en lykkelig slutning. Men det er alligevel et charmerende og underholdende drama, der med sine flotte scener og Carrey Mulligans charme, vil være tiden værd.

Titel: Far from the Madding Crowd
Original Titel: Far from the Madding Crowd
Premieredato: 23. april 2015
Instruktør: Thomas Vinterberg
Skuespillere: Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen, Tom Sturridge, Juno Temple, Jessica Barden
Spilletid: 119 min.
Selskab: Fox Searchlight Pictures, 2015
Genre: Drama , Romantik
banner
Overskrift Højre Block
Jungle Cruise
Gagarine
The French Dispatch
Halloween Kills
The Last Duel
Venom: Let There...
Fremmede i Karl ...
Marco Effekten
Shiva Baby
Und Morgen Die G...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...