Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fartstriber.

6. december 2005 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fartstriber. billede

Fartstriber er en familiefilm,hvor dyrene taler,og er mindst lige så kloge som deres menneskevenner.Det kommer der meget sjov ud af. Så tag blot med Zebraen Striber på et rigtigt væddeløbseventyr.

Den unge zebra, Striber er en forældreløs cirkuszebra der er kommet langt væk hjemmefra. En stormfuld nat findes den heldigvis af en kærlig familiefar, der ikke har noget imod et nyt dyr på gården. Striber bliver godt modtaget, og specielt faderens datter Janni, falder pladask for den charmerende zebra.
Striber vokser op på gården i den tro at den er en hest, endda en rigtig væddeløbshest, og har derfor ikke noget imod at stille op til det store hestevæddeløb, Kentucky Open. Det er faktisk dens mål, her i livet at vinde det store hestevæddeløb.
På gården bor der mange andre dyr, hvor nogle bakker op omkring den lille zebras vilde drøm. Mød den gnavne shetlandspony Tucker, den geniale ged Fie, den dovne vagthund Lynild, den sindssyge storbypelikan Gås, de to madglade og skrupskøre fluer Spy og Spade.
Alle hjælper de til, og det store løb nærmer sig faretruende. Men hvad vil der ske når en zebra finder ud af, at den er hvad den er, og ikke en væddeløbshest, som den havde gået og troet. Vil den stadigvæk være i stand til at vinde det store hestevæddeløb, og vil den klare sig imod de fjender der vil forsøge at forpurre dens chancer. Striber må sammen med Janni virkelig ligge sig i saddelen for at klare sig igennem strabadserne.

De Danske stemmer er af Amalie Dollerup, Lars Brygmann, Jokeren, Peter Frödin, Martin Brygmann, Lars Hjortshøj, Pernille Højmark, Leif Sylvester, Michael Carøe og mange andre. De er godt synkroniseret og næsten på linje med de originale stemmer. Heldigvis er der også mulighed for at høre disse, hvis man er stor nok til at læse de Danske undertekster. For dyrernes mundbevægelser er jo fra starten synkroniseret til de Amerikanske, og dette er så flot lavet, at det fortjener at blive set/hørt.

Alt i alt er Fartstriber en fremragende familiefilm, hvor de mindste også kan få noget ud af det. Måske ikke den overordnede handling, men der er så mange fine scener med dyrene, at der nok er noget der skal fatte interesse. Specielt de to skøre spyfluer trækker mange stik hjem. Dem gad man godt se mere til i en evt. fortsættelse.
Der er også noget at komme efter for de voksne i form af mange hentydninger til film i voksengenren. Hvilke vil ikke blive afsløret her, for de virker helt klart bedst når de komme som sjove overraskelser.
Fartstriber kommer ikke helt op på samme højde som Babe den kægge gris, der hade en unik god historie indenfor denne genre. Men i enkelte scener virker fartstriber også og er hylende morsom. Måske er det bare fordi en Zebra, simpelthen ikke er så nuttet som en lille lyserød gris ?
Som voksen tilskuer vil man måske tænke at meget af det er set før, og man vil måske også tænke tilbage på den før omtalte Babe. Børn derimod er kritiske på andre punkter og Fartstriber vil måske falde for dommen, der dømmer den en anelse for lang. Specielt hvis de mindste skulle kunne bevare koncentrationen.

Men alt være sagt så indbyder Fartstriber til en hyggelig familie aften foran fjernsynet, så saddel bare op med guf og sodavand og rid med Cirkuszebraen, Striber ud på det vildeste zebra-eventyr nogensinde.

Ekstramateriale:

Dokumentar: How to Make Animals Talk, Animal Acting 101.
Featurette: Musikken fra Fartstriber med Sting og Bryan Adams .
Slettede scener.
Alternative slutning.
Barnyard Outtakes.
Spil: Buzz & Scuzz's Flyin' Fiasco.
Interaktiv tegneserie.
Trailers: Fakiren fra Bilbao, Den Store Dag, Lille Røde Traktor.
Easter Egg: Curb Your Distributor – E sjov lille kortfilm, der handler om et møde imellem Reggie the Rooster og Fellman (a Warner Bros big shot) der skal forhandle om distruptionen af Fartstriber.
DD5.1 Audio: Engelsk, dansk, svensk, norsk, finsk.
Undertekster: Dansk, svensk, norsk, finsk.
Der er meget fint ekstramateriale på Fartstriber. Specielt er det sjovt at se hvordan de har brugt computergrafik, til at tilpasse dyrenes mundbevægelser til skuespillernes dialog. Det er også spændene at høre hvordan Sting greb musik delen an, og kom op med filmens musik. Endvidere er der et sjovt spil for de mindste og den interaktive tegneserie er også sjov. Alt i alt er der noget at komme efter for både voksne, store og små fans af Fartstriber og derfor skal ekstramaterialet have 4 ud af 6 mulige stjerner.
Filmen er venligst udlånt af Nordisk Film.

Titel: Fartstriber
Original Titel: Racing Stripes.
Premieredato: 29. november 2005
Instruktør: Frederik Du Chau.
Skuespillere: Dustin Hoffman, Mandy Moore, Snoop Dogg, Bruce Greenwood, Hayden Panettiere, Caspar Poyck, Gary Bullock, Wendie Malick, M, Emmet Walsh, Matt Stern, Dawn Matthews, Morne Visser, Thandi Puren.
Spilletid: 97 min.
Selskab: Warner Bros. 2005.
Genre: Familie

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...