Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Game Of Thrones ...
Støt Cinemaonline
Filmquiz I Valby...
Første Smugkig F...
Den Oscar-Vinden...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Løvernes Konge
Løvernes Konge billede

Midsommar
Sorry We Missed You


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Film // 2010

21. november 2010 af Mie Bach

4 stjerner Skriv en kommentar KØB BOGEN HER

Film // 2010 billede

Et spændende tilbageblik på det forgangne filmår

Film // 2010 opridser hvilke film, der har haft premiere i det forgangne filmår, og det er med stor fornøjelse, at man bladrer gennem bogen og bliver mindet om alle de skønne og måske mindre skønne film, som man har set i det forgangne år. Bogen er rigt illustreret, og minder en om alle de centrale scener fra årets største film, herunder ”Avatar”, ”Inception”, ”Shutter Island”, ”Armadillo” og ”Sherlock Holms”. Ud over uddybende beskrivelser om årets største film, byder bogen på en opgørelse over årets øvrige biografpremiere med korte beskrivelser, årets premiere på DVD og Blu Ray, nekrologer over afdøde filmfolk og en opgørelse over filmprisen 2010. Her vil man bl.a. kunne læse, at ”Antichrist” blev årets store vinder ved de danske prisuddelinger og at megastjernen Dennis Hopper, kendt for bl.a. ”Easy Rider” (1969), afgik ved døden 29. maj 2010 i en alder af 74 år.

Bogen er skrevet af Peter Risby Hansen og Nicolas Barband, og førstnævnte har bl.a. arbejder for SBS TV, skrevet for Weekly Variety og Kosmorama, og har været bidragsyder til det nyligt udkomne ”Filmleksikon” fra Gyldendal, hvilket ligeledes gør sig gældende for Nicolas Barband. Dertil har han skrevet for Ekko, Filmmagasinet Mifune, Video Watchdog og Kosmorama. Det er med andre ord nogle kvalificerede herre, som har skrevet Film // 2010, og de giver også deres mening til kende om årets film. Bogen er nemlig ikke blot en samling faktaprægede beskrivelser af filmene, men derimod en samling af minianmeldelser.

"En manuskript-teknisk kraftpræstation og et festfyrværkeri af utrolige effekter, hvor storbyen folder sig sammen om sig selv, slagsmål udspiller sig på gulve, vægge og lofter, og arkitekturen viser sig at være fascinerende, optiske illusioner. Men samtidig får det hele en karakter af frapperende, langtrukne stiløvelser a la ”Matrix”-filmene (..)". Peter Risby Hansen om Inception.

Film // 2010 er et spændende tilbageblik på året biografpremiere, og under hvert af de uddybende filmomtaler får man en smule ekstra baggrunds info. Det er et godt samleværk, men som bog er den dog en smule tynd. Den ville klart blive forbedret, hvis man kom med uddybende beskrivelser af alle årets premierefilm eller tilføjede endnu flere fakta, eksempelvis om salgstal. Bogen beskriver bl.a. at "Paranormal Activity" er filmhistoriens mest profitable værk nogensinde med sin omsætning på 200 millioner dollars set i forhold til produktions-omkostningerne på beskedne 11.000 dollars. Den slags (nørde)info må årsbogen gerne indeholde endnu mere af næste år.

Som Peter Schepelern for nyligt udtalte i en samtale med Per Juul Carlsen om bogen ”Filmleksikon” under året Bogforum, er leksikon som genre en uddøende race grundet internettets udbredelse. Det samme kan man sige om årsbøger, for i princippet bidrager denne type bøger ikke med noget, som man ikke kan finde på internettet. Det til trods har Peter Schepelern dog en vigtig pointe, når han siger, at internettet er for dem, der ved hvad de vil finde. For os der derimod vil mindes om, f.eks. årets filmoplevelser eller de film man skal huske at se på DVD, er Filmårbogen perfekt.

Filmårbogen udkommer i år for 62. gang, og er derved den ældste danske filmpublikation. Bogen, eller det tykke årsmagasin, omhandler de film, der havde premiere fra 1. oktober 2009 til 30. september 2010.

Bogen er venligst stillet til rådighed af: Lindhardt og Ringhof.

Titel: Film // 2010
Original Titel: Film // 2010
Premieredato: 9. november 2010
Genre: Andet


banner
Overskrift Højre Block
The Two Popes
Knives Out – Var...
Den Gyldne Handske
Jumanji: The Nex...
En Hvid, Hvid Dag
Scooby-doo! Tilb...
Western Stars
F for Får filmen...
Made in Bangladesh
Gud være lovetKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...