Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Finding Forrester

10. april 2001 af Jesper Rosenberg Antonsen

4 stjerner Skriv en kommentar

Finding Forrester billede

Jamal Wallace er den spirende forfatter, som endnu ingen har opdaget. Men det gør William Forrester.

Jamal Wallace (Rob Brown) er en ung sort mand på bare 16 år. Hans liv består hovedsageligt af basketball, men siden hans far døde har Jamal også skrevet en hel del. Overfor basketballbanen har de unge opdaget et mand som lurer ud af vinduet med en kikkert. De har hørt alle mulige mærkelige historier om denne mand, og hvorfor han har isoleret sig i sin lejlighed. De fleste historier går på at han er en morder der har gemt sig i Bronx fordi det er et sted selv ikke politiet tør patruljere i.

En dag udfordrer en af Jamals venner ham til at bryde ind hos den gamle mand og tage en genstand med ud derfra. Jamal er ikke bange af sig og tager brandtrappen op til lejligheden. Han kommer også ind uden besvær, og finder sig en kniv han vil have med ud, da den gamle mand pludselig står foran ham. Jamal bliver selvfølgelig bange og stikker af, men i farten glemmer han sin skoletaske. Tasken indeholder blandt andet alle de små bøger Jamal har skrevet i. Dagen efter hænger skoletasken i vinduet hos den gamle mand, og senere bliver den smidt ned til ham. Jamal opdager at den gamle mand har rettet i hans bøger.

Jamal vælger at opsøge manden, som senere skal vise sig at være William Forrester (Sean Connery). Forrester er forfatter og har engang vundet Pulitzer-prisen, men alt det ved Jamal endnu ikke noget om. Jamal får lavet den aftale at William vil hjælpe ham med at udvikle hans skriveri. Jamal er nemlig blevet tilbudt en plads på en fin privatskole, på grund af en stil han har skrevet. Studierne skal han kombinere med en plads på skolen basketballhold.

Venskabet mellem de 2 forfattere udvikler sig, og efterhånden finder Jamal ud af hvem William egentlig er. Jamal kommer tættere og tættere ind på William, og snart kender han hele hans livshistorie.

Finding Forrester er en uhyggelig god film. Den viser os det ellers umulige venskab mellem en ung sort mand og en ældre kendt Pulitzer-vinder. Den bryder med alle de barrierer folk nu engang måtte have, og er et sandt bevis for at en venskab skal knyttes på tværs af alt ting.

Sean Connery har hovedrollen som William Forrester. Har spiller suverænt godt. Selv om han nu er nået sin bedste alder kan Sean Connery stadig levere varen. Han passer så perfekt til denne rolle. Det er en sand fornøjelse at se Connery levere en så dejlig præstation. At følge hans forvandling fra den isolerede gamle mand, til manden der pludselig er mentor for en ung sort teenager er fantastisk.

Rollen som Jamal Wallace spilles af debutanten Rob Brown. Han forsøgte at få sig en statist-rolle i filmen, og endte med at tage den anden hovedrolle. Og lad mig sige med det samme at det var et fornuftigt valg. Også Rob Brown passer perfekt ind i rollen som Jamal. Jeg er sikker på at vi her har fundet et nyt stort navn i Hollywood. Denne 16-årige knægt har nemlig potentialet til noget stort, og det beviser han med rette i Finding Forrester.

Derudover medvirker en F. Murray Abraham som lærer på Jamal nye skole. Han har fået rollen som den bitre lærer, der selv mener at han kunne være blevet til mere en bare lærer. Han spiller også godt, og formår at få vist de følelser en person i en sådan situation måtte have. Det kommer specielt til udtryk i en scene, hvor Jamal sætter ham på plads i overværelse af hele hans klasse.

Anna Paquin spiller den unge pige, som Jamal bliver lidt lun på. Hun er nok mest kendt for hendes Oscar-givende rolle i The Piano, men også i Finding Forrester er hun en nydelse. Derudover medvirker blandt andet Busta Rhymes som Jamals storebror, og Matt Damon som advokat.

Matt Damon er heller ikke ukendt med instruktøren Gus Van Sant. De var sammen om successen Good Will Hunting, hvor de begge var nomineret til en Oscar, og hvor Matt Damon vandt en i kraft af manuskriptet til filmen. Gus Van Sant har igen præsteret en hjertevarm film.

Derudover er det værd at bemærke at filmen er klippet af Valdis Oskarsdottir, som herhjemme har klippet en del film, blandt andet Festen og Mifunes Sidste Sang.

Finding Forrester er en film som helt sikkert er en tur i biografen værd. Det er ikke en film fyldt med action, men den er rig på så mange andre områder.

Titel: Finding Forrester
Original Titel: Finding Forrester
Premieredato: 11. april 2001
Instruktør: Gus Van Sant.
Skuespillere: Sean Connery, F, Murray Abraham, Anna Paquin, Rob Brown, Busta Rhymes, April Grace, Michael Pitt, Michael Nouri, Richard Easton, Glenn Fitzgerald
Spilletid: 136 min.
Selskab: Columbia Pictures Corporation, Fountainbridge Films, Laurence Mark Productions, 2000
Genre: Drama
Link: http://www.spe.sony.com/movies/findingforrester/


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...