Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

For Evigt
For Evigt billede

Hammarskjöld
Civil War


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Finn & Jacob, Fede tider.

11. januar 2009 af Ole Jessen Hansen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Finn & Jacob, Fede tider.  billede

Finn og Jacob er tilbage i ufarligt show til familien Danmark.

For mange af os der voksede op i 1980´erne. fik vi vores første skud Finn og Jacob i deres gennembrudssketches som de to buskontrollører ved Århus sporveje , der med ordene: "Ja, dak, Ja, dak og Ja,dak" lavede en landeplage uden dimensioner, og dermed var Finn og Jacobs karriere som makkerpar startet.

De har siden haft stor succes, både sammen men også hver for sig. Sammen står de bag film som “Jydekompagniet 1-3” samt diverse DVD´er blandt andet “Finn og Jacob vender tilbage”

De er vel indbegrebet af dansk humor på godt og ondt. Deres materiale har gået fra at være nyskabende til at være underholdning der til tider lå under lavpunktet. Men de har altid været gode til at underholde familien Danmark, og har altid haft en fast fanskare.

Nu er de så tilbage med et nyt show der er kommet på DVD. Showet havde premiere i foråret 2008 og er altså lige knapt et år gammelt. Det er optaget i Århus musikhus.

Showet hedder “Fede tider” og henviser til 1970´erne, som skal været showets tema, og dermed også omdrejningspunktet i showet. Showet er opdelt i decideret sketches og musiske numre.

Det jeg syntes er ærgerligt med dette show, er at det ikke er 100% tro over for det som man forventer, nemlig et show om 1970´erne. Ganske hurtigt mister showet pusten, og der kommer en del indslag som intet har med 1970´erne at gøre. Det virker som om at de to herrer desværre ikke har kunne finde nok indslag om 1970´erne til at fylde hele showet. Og det syntes jeg er ærgerligt.

For dem der kender Finn og Jacob er der et par “genbrugsting” i showet. Nemlig et sketch hvor de bruger helium til at snakke sjovt, samt en figur som Finn Nørbygaard spiller, en jysk landmand. Altså har de to valgt noget genbrug, måske for fyldets skyld eller fordi de gerne vil have noget genkendelighed ind i showet.

Der er ganske få opture i showet. En af de bedste er hvor Jacob Haugaard fortæller om sin tid i folketinget. Det er ret underholdende. Hvis man skal snakke om nedture så er der et par stykker. Den største er en sketch hvor Finn Nørbygaard spiller en danselærerinde. Dette indslag falder helt på gulvet og er mere pinligt end sjovt. Der er også et indslag hvor de to spiller to munke som desværre ikke er humor på højt plan.

For at summe op, så er det en ganske middelmådigt show, og jeg er sikker på at de to herrer kan gøre det meget bedre. Måske ser vi mere til dem, nu hvor Finn Nørbygaard er kommet i pengeproblemer.

Ekstra materiale er der desværre ikke noget af på denne udgivelse.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Finn & Jacob, Fede tider
Original Titel: Finn & Jacob. Fede tider
Premieredato: 28. november 2008
Instruktør: Renee Vase, Henrik Fuglsang
Skuespillere: Finn Nørbyggard, Jacob Haugaard
Spilletid: 102 min.
Selskab: Agenzy, Nordisk film, 2008
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...