Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Forbandelsen 2

15. marts 2007 af Jesper Poulsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Forbandelsen 2 billede

Kayako og søn er tilbage - luk øjnene og træk din kat i halen, så er der stemning på!

Amerikanerne har godt gang i genindspilningen af udenlandske gysere. Specielt de asiatiske går som varmt brød – desværre oftest med et lidt tvivlsomt resultat. Dog er det gået meget pænt for f.eks The Ring-filmene og senest Forbandelsen/The Grduge/Ju-On (kald den hvad du vil). Forbandelsen 2 er netop nu at finde på dvd, og som sin forgænger skriger den langt væk på en fortsættelse. Den dumper nok ind en gang til næste år, da instruktør Takashi Shimizu har annonceret at Forbandelsen slet ikke har sluppet sit tag endnu. Shimizus dedikering til også at lave den amerikanske version af Ju-on er nok forklaringen på at det er gået så forholdsvis smertefrit, og vi vesterlændinge elsker tilsyneladende de mystiske perspektiver i den asiatiske gyserbølge. Der er langt mere mystik og puslespil over løjerne end en sindssyg seriemorder som slår teenagere ihjel i en time før masken falder...

Forbandelsen 2 fortsætter der hvor den første slap. Karen (Sarah Michelle Gellar – Buffy) som forsøgte at nedbrænde det djævelske hus, er indlagt på et hospital i Tokyo. Hun er ramt af forbandelsen som viser sig i form af dels Kayako (den myrdede kvinde) samt Kayakos søn (den lille skræmmende fyr der hyler som en kat). Kayakos ånd lever af de besatte folk, som har været i kontakt med gerningsstedet. Og inden længe dør Karen da også efter et styrt fra hospitalets tag, lige for øjnene af hendes søster Aubrey (Amber Tamblyn), som er taget til Japan for at tilse Karen. Der går ikke længe før Aubrey finder årsagen til Karens død. Huset er i den grad stadig i aktivitet, og sammen med journalisten Eason prøver hun på at pusle tingene sammen og stoppe forbandelsen. Den koster imidlertid 2 teenagere livet, da de har vovet sig for langt ud på farlig grund. Forbandelsen spredes langsomt, og viser sig i sidste ende ikke at have rødder nok i huset. Den ender også i Staterne, hvor en uvidende familie inficeres af samme omstændigheder. Men hvem er smittebæreren?

Her er masser af solid underholdning for dem der har hang til uopklaret mystik. Omend en sjat for amerikansk, så har den et gennemsyret godt manuskript som ikke stikker af fra originalen. Ikke sagt at man letter fra sofaen, men det faktum at opklaringsarbejdet spænder vidt, uden at man ved hvad retning man bliver ført, ja det er en sejr i sig selv. Man behøver jo ikke huske længere tilbage end til den amerikanske version af Nattevagten. Den var jo komplet ukendeligt, og dårligt overført. Der er Forbandelsen 2 heldigvis sluppet gennem nøglehullet og er en umulighed at undgå, hvis man kunne lide den første.

Skuespillet er dog en lille smule anstrengt i visse situationer, men den skal være undskyldt for perfekt i denne genre bliver det aldrig. Ind i mellem tænker man sit omkring logikken i flugtscener og konfrontationer, men lad det nu ligge.

Med sparring fra Sam Raimi (manden bag Spiderman-filmene) er Forbandelsen 2 et godt eksempel på at øst møder vest ikke er så tosset igen. Her er ramt en fin balance mellem det at underholde det brede flertal uden leften for det forfinede og platte. Glæd dig til flere katteskrig og knirkelyde... Og som sagt, der er vist nok flere på vej i 2008.

Lige så mystisk som Forbandelsen 2 er, lige så mystisk er det at der ikke engang er en hovedmenu at finde på skiven. Ergo ingen ekstra materiale, da filmen starter umiddelbart efter den obligatoriske stak trailers. Rigtig biograf-agtigt...

Anmeldelsen afsluttes med:
Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Forbandelsen 2
Original Titel: The Grudge 2
Premieredato: 13. marts 2007
Instruktør: Takashi Shimizu
Skuespillere: Sarah Michelle Gellar, Amber Tamblyn, Arielle Kebbel, Edison Chen
Spilletid: 98 min.
Selskab: Ghost House Pictures, 2006
Genre: Gyser

banner
Overskrift Højre Block
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært År
HUNGER GAMES: TH...
MIRAKLET I GULLS...
FORSVUNDET I NATTENKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...