Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fra Thailand til Thy / Fra Thy til Thailand.

7. september 2010 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fra Thailand til Thy / Fra Thy til Thailand. billede

Janus Metz har her lavet 2 dokumentarprogrammer der sætter fokus på Thailandske kvinder og deres kærlighed til Danske mænd i Thy. Det er rørende, intenst og helt enestående sat sammen.

Denne fine dobbelt DVD indeholder de 2 dokumentarprogrammer Fra Thailand til Thy og Fra Thy til Thailand, der begge blev sendt første gang på DR1 i 2008. Nu er de som fortjent blevet udsendt på DVD, og et gensyn er bestemt glædeligt.

Fra Thailand til Thy / Love on Delivery.

I Nordjylland bor der 575 Thailandske kvinder i ægteskaber med Danske mænd. Bare for 15 år siden var der næsten ingen på nær Sommai. Sommai har, indtil hun blev Dansk gift, og flyttede fra Pattaya til Thy arbejdet som sexarbejder. Da Sommai kom til Danmark startede hun et netværk, der skulle skaffe Thailandske kvinder adgang til Danmark i kraft af Danske ægteskaber. I Fra Thailand til Thy følger man Sommai i hendes forsøg på at finde en mand til hendes niece Kae, der er i landet på et turistvisum. Det bliver en kamp imod tiden for turistvisumet udløber om 3 måneder, og inden da skulle Kae helst have fundet sig en mand, der vil gifte sig med hende. Men Sommi er ikke en kvinde der giver let op, og det er jo som bekendt ikke første gang, hun er ude på den her mission.

Det er der kommet en storslået dokumentar ud af, der virkelig kommer ind bag facaderne på Sommai og hendes omgangskreds af Danske mænd og Thailandske kvinder. Man får som tilskuer en bedre forståelse for hvilke bevæggrunde, de mange gvinder har for at flytte fra deres familier og rejse ud i verden, ( i det her tilfælde Danmark) for efterfølgende at sende penge hjem til deres familier. Det er barskt og rørende og myten om at Danske mænd bare udnytter de sårbare kvinder er også oppe at vende. Hvem udnytter hvem, og er der ikke også plads til ægte kærlighed i sådan et forhold ? Spørgsmålene er mange, og Janus Metz forsøger at komme rundt om det hele uden at løfte pegefingeren, hvilket iøvrigt lykkedes til UG.

Filmene er lavet i samarbejde med socialantropolog Sine Plambech, der også har været trafficking konsulent i Bangkok under FN. Hendes store viden og mange kontakter har uden tvivl været en god hjælp undervejs. Janus Metz formår at skabe en fortrolighed imellem kvinderne og kameraet, og der bliver fortalt mange nære og følsomme historier, og sjove anekdoter. Eksempelvis skulle Kae lære den Danske sætning: "Jeg har ondt i hovedet" inden hun kom til Danmark. Så kan man jo tænke lidt over hvad hun skal bruge den til.

Fra Thy til Thailand. / Ticket to Paradise.

Fortsættelsen til Fra Thailand til Thy følger op på historieren fra den første dokumentarfilm. Denne gang er underoverskriften: "Hvor meget er du villig til at ofre for at få dine drømme opfyldt". Denne gang er der fokus på kvindernes baggrund i Thailand.

Kae som vi mødte på "mandejagt" i den første film er nu blevet gift med hendes elskede Kjeld, og alt er dejligt i det Nordjyske. Vi møder igen Sommai der har hendes helt private gøren med at skaffe Thailandske kvinder til Danmark. Hun er denne gang rejst til Thailand med sin mand, for at hjælpe Kae med at skaffe sig opholdstilladelse. Men Sommai er en travl kvinde, og under hendes ophold i Pattaya skal hun nå at snakke med mange andre kvinder om deres problemer i forhold til blandt andet Danske mænd og ægteskaber. Alle kender Sommai som en "problem-knuser" der måske kan gøre deres liv en smule nemmere i fremtiden.

Igen har Janus Metz skabt en fantastisk dokumentarfilm, der hudløst ærligt og uden at fordømme mennesker fortæller en historie om forholdet imellem den rige vestlige verden og den fattigere del af kloden. Der bliver også lagt op til samtaler om hvad de Danske mænd og de Thailandske kvinder får ud af et ægteskab. Det hele er mesterligt fotograferet og sat sammen. Ingen tvivl om at Janus Metz er blandt de bedste herhjemme til at lave dokumentarfilm, og disse 2 film om Sommai og hendes omgangskreds kan både ses privat, men også i skolerne vil de være oplagte til undervisningsbrug, da de uden at være dømmene kan skabe grobund for gode diskussioner og tanker.

Der er ikke noget ekstramateriale at finde på denne dobbelt DVD.

Billedet er flot og filmene kan ses med Danske og Engelske undertekster.

Fra Thailand til Thy og Fra Thy til Thailand er venligst stillet til rådighed af Target Distribution ApS.

Titel: Thailand til Thy / Fra Thy til Thailand
Original Titel: Thailand til Thy / Fra Thy til Thailand
Premieredato: 2. august 2010
Instruktør: Janus Metz.
Skuespillere: Kae, Sommai, Kjeld.
Spilletid: 120 min.
Selskab: DR1, Target Distribution ApS. 2008.
Genre: Dokumentar





banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...