Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billede

Saw X


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fragile

15. december 2007 af Robert Johannes Rasmussen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fragile billede

“Fragile” er intet mindre end et tværinternationalt spøgelsesprojekt af den myrekrybende slags!

En spansk instruktør, Jaume Balugeró, instruerer en amerikansk og en australsk skuespiller (Calista Flockhart og Richard Roxburgh) i en film, der foregår i England på Isle of Wight!

Filmen tager sin tågeindhyllede og regnvåde begyndelse, da sygeplejersken Amy Nicholls (Calista Flockhart) ankommer med færge til øen Isle of Wight, hvor hun har fået ansættelse på Mercy Falls Children’s Hospital. Hospitalet, der mest af alt minder om huset Usher fra Poes geniale novelle, huser dog ikke kun alvorligt syge børn, men også et ret så muggent spøgelse, hvis eneste passion består i at tortere de stakkels indlagte børn, der i forvejen har det svært.

Hospitalet, der står for umiddelbar lukning, gemmer på en modbydelig hemmelighed, der knytter sig til stedets ubeboede anden sal, der i bedste horrorstil fremstår som et øde, støvet og for længst glemt univers af fortidens minder. Her driver spøgelset – der blandt børnene går under navnet Charlotte – sit morderiske uvæsen, og sætter Amy (der har sine egne spøgelser at kæmpe med) på en alvorlig prøvelse.

Calista Flockhart – der ikke har gjort megen notits af sig selv siden succes-serien “Amy McBeal” stoppede tilbage i 2002 – leverer en fin præstation, der beviser, at hun har et stort dramatisk talent. Et talent, der i øvrigt også kommer til udtryk i den nye ABC-serie “Brothers & Sisters”, der med succes kører på sin anden sæson.

Filmen fungerer i øvrigt som et udpræget cadeau til Stanley Kubrick og dennes suveræne “The Shining”. Især den lange og smukt fotograferede intro, hvor Amy køres til hospitalet af Roy (Colin McFarlane), vækker mindelser om Kubricks fotografering af scenen, hvor familien Torrance ad snoede veje kører til det isolerede hotel. Colin McFarlane optræder ligeledes i en rolle, der er meget lig den, man kan opleve den suveræne Scatman Crothers i!

“Fragile” er en fængende spøgelseshistorie med atmosfære, der muligvis nok ikke bringer noget nyt til genren, men som ikke desto mindre spiller sine kort på den klassiske facon, der både genererer suspense og gåsehud. Lad derfor filmen være anbefalet dem, der ønsker en afveksling fra alle de remakes, horrorgenren de sidste par år har været udsat for.

Det eneste ekstramateriale, der bydes på, er en ganske interessant “making of” film, der lader os få et indblik i den skabende og kreative proces, der ligger til grund for filmen. Hovedrolleskuespillerne (Calista Flockhart og Richard Roxburgh) fortæller om, hvorfor de fandt projektet interessant og involverede sig i det. Ligeledes fortæller instruktøren om, hvordan idéen til filmen opstod, og man følger ham på turné rundt omkring på Isle og Wight, hvor han leder efter egnede steder til optagelse.

Ekstramateriale: 3/6

Filmen er venligst stillet til rådighed af: Midget Entertainment .

Titel: Fragile
Original Titel: Frágiles
Premieredato: 4. december 2007
Instruktør: Jaume Balagueró
Skuespillere: Calista Flockhart, Richard Roxburgh, Elena Anaya, Colin McFarlane, Gemma Jones, Yasmin Murphy, Michael Pennington
Spilletid: 93 min.
Selskab: Midget Entertainment
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...