Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Artikel

Franske filmmandage

19. september 2022 af Steen Balle Skriv en kommentar

Franske filmmandage billede

Igen her i efteråret er der franske filmmandage i GRAND biografen i København og Øst for Paradis, Aarhus i tiden 19. september – 12. december 2022 – som vises med støtte fra Det franske Kulturcenter i Danmark. At se 12 nye perler på en snor.

Det er igen lykkes at skabe tolv nye disciple i form af det bedste fransk film skaber lige nu. Den første på programmet er Peter von Kant som den produktive Francois Ozon har skabt over samme tema, som den tyske filminstruktør Fassbinder i 1972 kaldte Petra von Kants bitre tårer - som i en af de store roller i denne kærlighedsfilm var Hanna Schygulla – hun er også med i Ozons nye kærlighedsfilm. Og vi får også den nye film om et af Frankrigs berømteste bygningsmærker i filmen Eiffel som Bourboulon har instrueret – en hyldest til verdensudstillingen i 1889. Den franske regering ville have arkitekt og ingeniør Gustave Eiffel (1832-1923) til at designe noget spektakulært til udstillingen i Paris, Men Eiffel have andre planer – men alt ændres da han møder Adrienne.

Der er også blevet plads Gaspar Noés film Vortex - og Noé er egentlig vokset op i Argentina – og hans film er af mange blevet sammenlignet med den østrigske filminstruktørs Peter Hanekes storslåede ”AMOUR” – som i 2013 indbragte ham en Oscar som bedste udenlandske film. Vortex vises med svenske undertekster.

Der er også plads til en enkelt dokumentarfilm – da vi skal se Annie Ernaux med sin søn har skabt Suoer-8 Years - som er film optaget i tiden 1972-1981 om den berømte forfatter. Annie Ernaux voksede op i Normandiet i en arbejderklassefamilie, og gik på Rouen Universitet for at studere fransk litteratur og fik sin debut i 1974 – hvor filmen er optaget. På dansk fik vi senest romanen ”Pigen fra ´58”. i 2021. Også her fylder sanseligheden i hendes bevidsthed. Så igen en discipel, der er værd at se på.banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...