Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Fred Claus – Julemandens Bror

15. december 2008 af Jesper Hintze Vildbrad

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Fred Claus – Julemandens Bror billede

At julemanden skulle have en storebror, bliver afsløret i denne til tider morsomme, og lidt ujævne film, men med julestemningen i fokus, klarer den frisag.

Lang lang tid tilbage, blev Nicholas Claus (senere spillet af Paul Giamatti), og hans storebror Fred (senere spillet af Vince Vaugh) lover højtideligt at være verdens bedste storebror. Men det er svært når den lille Nicholas bliver forkælet og gjort til omdrejningspunkt for den lille familie, hvor moren Mother Claus (Kathy Bates) har en tydelig forkærlighed til familiens nyeste medlem. Nick forærer alt sit legetøj bort, og bliver hurtigt forenet med en helgen status. Og vupti, julemanden er blevet en realitet. Mens hans bror plejer hele jordens mindreårige befolkning, så har Fred sit eget liv langt væk. Han har en ny kæreste, parkeringsbetjentinden Wanda (Rachel Weisz), men hans ustabilitet sætter hele tiden forholdet på spil. Ellers lever han som en slags pantefoged, tager legetøjet fra børnene, når forældrene ikke kan betale huslånet.
Men hans had til julemanden, fornægter sig ikke hver gang årstiden ankommer. Og via ulovlig indsamling, hvor han udgiver sig for en falsk frelsens hær, bliver han spærret inde. Han ved at forholdet til Wanda ikke tåler flere aflysninger fra hans side. Den eneste der kan få ham ud, er broren. Fred må bide i det sure æble, som tak for kautionen, og skal arbejde i julemandens værksted på Nordpolen, indtil den 22. december.
Familiefejden går igen i flammer, da moren også har indlogeret sig i den større nisseby.
En rationaliserings ekspert Clyde (Kevin Spacey) dukker op, og kan konstatere tre minusser, og den sidste bevirker at stedet må lukke ned for altid, hvis de da ikke får alle gaverne ud til tiden.

En ganske underholdende film, med hyggelige kulisser, og et stort opbud af karakterskuespillere. Kevin Spacey er set bedre, Paul Giamatti er ganske underfundig som den bløde og følsomme julefar. Vince Vaugh gør også god figur, har dog ikke det store repertoire, men det kræver filmen heller ikke.
At et par bodyguard nisser springer rundt med kong fu take away, begrundes ikke, og virker noget maltrakterende for filmens egentlig plot. Sjovere er det under en gruppe terapi seance, hvor søskende til stjerner kan få deres indestængte vrede, sorg med mere bearbejdet. Fred møder selvfølgelig op, men virkelighedens Stephen Baldwin, Bill Clintons bror Roger Clinton, og Frank Stallone (Sylvester Stallone) krænger deres sjæl ud.
En hyggelig familiefilm, fra de 8-9 årige og opefter, med sine små svagheder undervejs. Men den velkendte sødsuppe venter i finalen, som det er skik for den gode juleånd.

Ekstra materialet består af kommentar fra instruktøren David Dobkin. Desuden en bunke sjove fraklippede scener.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Bros..

Titel: Fred Claus – Julemandens Bror
Original Titel: Fred Claus
Premieredato: 12. november 2008
Instruktør: David Dobkin
Skuespillere: Vince Vaughn, Paul Giamatti, Miranda Richardson, Kevin Spacey, Kathy Bates, Elizabeth Banks, Ludacris, Rachel Weisz, John Michael Higgins, Burn Gorman
Spilletid: 110 min.
Selskab: Warner Bros. Pictures/Silver Pictures/2007
Genre: Familie
Link: http://fredclaus.warnerbros.com/banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...