Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fri Mand
Fri Mand billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Friday Night Lights (DVD)

1. november 2005 af Per C. Halling

5 stjerner Skriv en kommentar

Friday Night Lights (DVD) billede

Endnu en amerikansk film, hvor sport er rammen, og i centrum finder vi også endnu en gang en række personer og følger deres store udvikling og som sædvanligt er det hele

I også aktuelle Coach Carter sad vi indenfor til en omgang sport, nu går vi udenfor igen.

Baseret på en sand historie ...

Endnu engang trækker en række unge skuespillere i sportstøjet for at fortælle os historien om hvordan man bliver voksen og hvordan man sagtens kan blive til noget selvom man måske ikke har haft den bedste baggrund eller er født med en guldske i munden.

I denne film, som er baseret på en bog af journalisten H.G. Bissinger, følger vi spillerne fra holdet Permian High School Panthers, familierne bag dem, den hårde træning, kampene i gennem hele sæsonen i året 1988, hvor det lille helt ukendte hold fra fattige by Odessa kæmpede sig op til en flot placering i fornemste række af NFL.

Vi følger holdet og de forskellige personer på meget tæt hold, så vi er med når der grines, grædes, drikkes, elskes, skændes osv. osv. så tæt at du til tider har følelsen af at det er dig, som er den som fører kameraet og det hele er er en dokumentarfilm om holdet.

Virker mere ægte ...

Denne film, er på tros af at man har set historien mange gange før, langt bedre end sine forgængere og det er der flere årsager til.

For det første, er dialogen både god og virker meget troværdig da manuskriptet er velskrevet både i det talte og i beskrivelsen af miljøet både på og udenfor banen og kampene.

For det andet, er rollerne meget bedre besat end vi er vant til. Det mærkes bl.a. fordi Peter Berg er en god personinstruktør, men også fordi rollerne ikke er besat med unge hotte navne, som for længst har forladt den aldersgruppe de skal forestille og de kendte ansigter overskygger aldrig mindre kendte. Der er gjort plads til dem alle.

For det tredje filmen er teknisk godt skruet sammen. Den er virkelig filmet godt og medrivende, så du føler dig med på holdet under kampene, men også holder vejet i en scene, hvor en lodtrækning ved hjælp af plat/krone afgøre om de går videre i turneringen, men også føler smerten når spillerne tørner sammen eller når personerne skændes indbyrdes.

Lidt sjov ….

Hvis man er til countrymusik, vil man i filmen kunne opleve den meget populære Tim McGraw i en birolle, som en meget bitter mand og hård far til den ene af spillerne, meget stort skift fra den hyggelige sanger man kender fra scenen. Det må være sæson for sportsfilm for netop nu kan man også opleve en anden solståle historie, her er man bare gået indendørs på basketballbanen sammen med Samule L. Jackson i filmen Coach Carter, som på mange måder godt kan minde om denne film.

Ekstra materiale

Ekstra materialet på denne udgivelse er både omfattende, en hyldest til det hold filmen følger og bestemt over middel i forhold til hvad vi er vant til, så der er bestemt noget at glæde sig til efter filmen.

The Story of the 1988 Permian Panthers

I dette lille program har man taget virklighedens Mike Winchell, Don Billingsley, and Jay Hernandez og fået dem til i ord og billede at fortælle om, hvordan det virkelig var, såvel det positive og negative kommer frem fra dengang, så de godt 25 minutter programmet varer flyver af sted.

Action-packed Deleted Scenes

Action-packed er måske lige lidt af en overdrivelse når man skal beskrive de 10 scener på godt 20 minutter med ekstra og udvidelse af eksisterende scener. Flere af scenerne uddyber beskrivelsen af personerne, hvilket gør at vi bare få lidt flere nuancer og yderligere information om filmens figurer, men også et par sidehistorier, som på tros af de er sket i virkeligheden kun trak filmen ned i tempo. Men snyd dig ikke selv for dem, hvis du er blevet vild med filmen.

Commentary with Peter Berg and H.G. Bissinger

Manuskriptforfatter/instruktøren Peter Berg and romanens forfatter Bissinger er I familie med hinanden og det gør dette til et meget levende kommentarspor, hvor man bl.a. kommer ind på de virkelige spillere og personer filmens figurer er bygget på og det bliver aldrig kedeligt at høre på, for man kan hører de kender hinanden godt. Kort sagt et kommentarspor fyldt med nyttig information i stedet for et rent rygklappe-spor, som man desværre hører alt for mange af.

Peter Berg gennemgår en scene fra filmen

Siger egentlig sig selv, men handler mere om hvordan selskaberne bag en film kan beslutte ting hen over hovedet på instruktøren.

Ryan's Player Cam

Lidt fjollerier I selskab med den ukendte skuespiller Ryan Jacobs, som har taget et videokamera med under optagelserne. En tom omgang mandehørm, som disken ikke ligefrem bliver bedre af.

Tim McGraw: Off the Stage

Tim McGraw reflektere over sin rolle i filmen bl.a. om skiftet fra musik til skuespil, men også lidt om da han selv var ung. Det er naturligvis begrænset hvad, der kan nås på den korte tid, der er sat af til ham, men han virker fornuftig og oprigtig glad for at han har medvirket i denne film.

4 ud af 6 stjerner

Video

Universel har virkelig lavet en flot overførsel. Billedet, som er i 2.35:1 Anamorphic, og både skrapt og flot uden nævneværdige problemer, hverken i meget mørke eller scener med meget sort. Der er således igen ingen større spor af komprimeringsfejl eller andre digitale artefakter. Billedet er bevidst i dæmpede farver, så kampene virkelig træder frem på skærmen når der spilles og det heftigt til.

5 ud af 6 stjerner

Audio

Selvom du kun kan få lyden serveret i Dolby Digital 5.1 og der ikke er mulighed for nogen DTS-lyd er det vel mixet og virkelig får dig til at føle, at du er med, ikke blot under kampene, men også i filmens mange dialog scener..

4 ud af 6 stjerner

Menu og Tekster

Menuer er ganske almindelig uden nogen særlig form for nytænkning. Tekster til filmen kan du få på Svensk, Dansk, Finsk, Norsk, Engelsk, Fransk og Italiensk, så der skulle de flestes behov være dækket. Talen du kan vælge at få enten på Engelsk/Amerikansk eller Fransk.

4 ud af 6 stjerner

Konklusion

Dette er en film over middel, men alene på grund af vi i Danmark ikke kender så meget til denne sport, på tros af at der har været en stigning i interessen efter TV2 Zulu er begyndt, at vise kampe hver søndag. Derfor vil den få skarp konkurrence fra Coach Carter, hvis den står på sportsfilm en aften.

Det er heller ikke en film for de mindste for den er meget realistisk i sin skildring af både sportens brutalitet, med skader og smerte, men sin stærke skildring af problemerne, sorgerne og glæderne i de forskellige familier.

Det en film, som giver masser at snakke om efter filmen, så fra midt teenageårene og frem efter vil være den rigtige målgruppe. Alt fra forholdet barn/forældre, forventninger til hinanden, kampånd på et hold, tab og vind til det at blive meget voksen på kort tid.

Der er masser af film som omhandler det at blive rigtig voksen og bl.a. leve op til sine forældres forventninger eller sætte sig op imod det umulige, så hvis er til en lidt mindre voldsomudgave kan jo du altid købe/leje Døde Poeters Klub i stedet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Universal Pictures.

Titel: Friday Night Lights
Original Titel: Friday Night Lights
Premieredato: 26. oktober 2005
Instruktør: Peter Berg
Skuespillere: Billy Bob Thornton, Lucas Black, Garrett Hedlund, Derek Luke, Jay Hernandez, Lee Jackson, Lee Thompson Young, Tim McGraw, Grover Coulson, Connie Britton, Connie Cooper
Spilletid: 113 min.
Selskab: Friday Night Lights LLC - Universal Pictures - Imagine Entertainment - MDBF Filmgesellschaft mbH & Company KG, Universal, 2004 (på dvd 2005)
Genre: Drama
Link: http://www.fridaynightlightsmovie.com/
Billy Bob Thorton giver en både opsang, men også moralsk støtte til sine spillere, hvilket i længden gør holdet stærkere, både på og udenfor banen.
Billy Bob Thorton giver en både opsang, men også moralsk støtte til sine spillere, hvilket i længden gør holdet stærkere, både på og udenfor banen.
Store forventninger - Store skuffelser når de ikke lige indfries. Her ses Tim McGraw and Garrett Hedlund.
Store forventninger - Store skuffelser når de ikke lige indfries. Her ses Tim McGraw and Garrett Hedlund.
Producer Brian Grazer og instruktør Peter Berg under indspilningen af en af de mange flot genskabte kampe.
Producer Brian Grazer og instruktør Peter Berg under indspilningen af en af de mange flot genskabte kampe.


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Ønsket
Maestro
Godzilla Minus One
Thanksgiving
Leo (Netflix)
Callas Paris 1958
Priscilla
Napoleon
Et Svært ÅrKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...