Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robertprisen 2021
Omfattende Udvid...
Bag Skyerne – Nå...
Robert-Nominerin...
Casper

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Dronninggambit
Dronninggambit billede

Far Til Fire & V...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Frygtelig lykkelig

12. maj 2009 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Frygtelig lykkelig billede

Marsklandswestern – helt derude hvor selv katten miaver mojn!

Frygtelig lykkelig løb med ikke mindre end 7 Robertpriser i 2009. Blandt andet prisen for årets film, årets instruktør og årets manuskript. Det er da også en tour de force – af den langsomme slags - ud i menneskeligt og moralsk forfald.

Storbystrømeren Robert bliver sendt til Jylland. Der har været nogle ikke så heldige begivenheder i hans liv, og da jo i politiet beskytter sine egne – bliver han som straf sendt til den lille sønderjyske by Skarrild i stedet for at få en fyreseddel. Skarrild er en flække af den traditionelle slags – her ordner man selv problemerne – og man ønsker for alt i verden ikke at storbyens (Tønder) politi bliver indblandet i dagliglivet.
Robert går til jobbet som byens nye landbetjent med alle sine værdier i behold, men opdager hurtigt at de rent faktisk gør tingene på deres helt egen måde i Skarrild. Råddenskaben lurer ikke blot i mosens lumre vand, men også i menneskene omkring den.
Livet som landbetjent bliver pludselig en tand kompliceret, da Inge-Lise – en sønderjysk femme fatale – dukker op på kontoret og hævder at hun får tæsk af sin mand. En mand, der i øvrigt er den lokale drukkenboldt og slagsbror, og som ingen går på tværs af.

Filmen er instrueret af Henrik Ruben Genz, og manuskriptet til frygtelig lykkelig er skrevet efter Erling Jepsens Roman af samme navn.
Og det lykkes på mange måder at lave en vellykket sort komedie, hvor man næsten kan tænke at Cohen-brødrene kunne have været med på sidelinien.
Det er den barske sønderjyske natur, der med sine flade, sumpede marker og vindblæste grusveje danner rammen om fortællingen, og giver et flot samspil til handlingen.
Lene Maria Christensen brager igennem med filmens bedste præstation som den stakkels kvinde, der fordrejer hovedet på landbetjenten. Han spilles i øvrigt flot og gennemført af Jakob Cedergren, og får machomodspil af Kim Bodnia.

Frygtelig lykkelig er en gennemført film, der med humor og sans for detaljen leverer et sort portræt af hvor let man kan give køb på sine moralske værdier for at blive accepteret af fællesskabet.
Selv sønderjyder bør more sig over det lille lokalsamfunds udstilling som en tidslomme og raritetskabinet, hvor der skydes med skarpt og problemer har det med at forsvinde i mosen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film

Titel: Frygtelig lykkelig
Original Titel: Frygtelig lykkelig
Premieredato: 5. maj 2009
Instruktør: Henrik ruben Genz
Skuespillere: Kim Bodnia, Jakob Cedergren, Lars Brygman, Lene Maria Christensen
Spilletid: 99 min.
Selskab: Nordisk Film, 2008
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Cherry
A son
Coming 2 America
Raya Og Den Sids...
Crash Landing On...
Locked Down (HBO...
Star Trek: Picar...
C. B. Strike: Le...
The Dig
CloudsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...