Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Fugle på rejse

10. oktober 2003 af Jesper Lund Nielsen

5 stjerner Skriv en kommentar

Fugle på rejse billede

En storslået dokumentarfilm om vandrende fugle, der får en til at føle sig som en af flokken

Fugle på rejse er en dokumentarfilm om vandrefugle, og følger fuglenes færd fra sommerophold til deres varmere vinterresidens. Undervejs får man, takket være den geniale teknik oplevelsen af at være en del af flokken, og fuglene er filmet sådan, at der kommer en hel lille historie ud af deres rejse. Man får på den måde indblik i, hvor fantastisk en færd det egentlig er, fuglene tager to gange om året, og hvilke farer der lurer på vejen. Vandringen fremstilles som en lang og nedslidende rejse, hvor de svageste må bukke under. Der bliver fulgt en række forskellige fuglearter og flere gange viser filmen, at det er de samme fugle der følges hele vejen. Det er sjovt så menneskelige fugle bliver, når de filmes på den rigtige måde, hvilket er tilfældet i Fugle på rejse. Der opstår ligesom en fortælling ud fra billederne, uden at der siges noget. Det er flot og gennemtænkt filmarbejde.

Fraværet af tale (på nær i meget korte fortællinger) gør at man i løbet af filmen kommer til næsten at kunne forstå fuglenes lyde. Den naturlige stilhed der omgiver fuglene på farten er meget beroligende, og filmen i sig selv er, ud over at dokumentere fuglenes færden, en lang, mental afslapning. Den smule musik der er brugt som underlægning er stemningsfyldt og episk i tonerne, og er i høj grad med til at gør indtrykket af fuglenes færd større.

Det har taget tre år for fem filmhold på alle syv verdensdele at få skabt nok materiale til at lave filmen. Det må have været et enormt arbejde at skabe filmen, og den høster da også stor anerkendelse verden over. Blandt andet har den modtaget en oscar nominering, en César (Frankrig), en nominering til European Film Award, en Goya nominering, og så har den været vist på filmfestivallen i Berlin. Særligt for filmen er, at der på intet tidspunkt er anvendt digitale effekter, hvilket kun gør filmen mere nærværende og endnu mere imponerende. Det er simpelthen nogle fantastiske naturbilleder de er kommet frem til.

Instruktøren er franske Jacques Perrin, der tidligere har optrådt som skuespiller i en række film (”Mine aftener i Paris”, ”Cinema Paradiso” mm.) og han er en kompetent herre i fransk film. Tidligere har han som producent vundet oscars for filmene ”Z” og ”sorte og hvide i farver” og har fået en oscar nominering for filmen ”Himalaya”. Fugle på rejse er endnu en flot og gennemført film, der fortjener den ros den får.

Med det sagt må jeg tilføje, at da jeg ikke har samme fascination af fugle som Jacques Perrin var det en hård film at komme igennem. I halvanden time sidder man og følger migrerende fugle, og det er længe hvis ikke man bare er en anelse fugleinteresseret. Det er ubestridt nogle flotte optagelser, og de små indbyggede fascinationer af naturen er da også virkeligt interessante. Det er bare ikke nok til at gøre filmen anbefalelsesværdig for hvem som helst. Det kan derfor siges, at filmen i mine øjne retter sig mod de, der har særlig forkærlighed for naturfilm.

For god ordens skyld vil jeg forsøge at se bort fra min egen manglende lyst til timelange naturdokumentarfilm, og vil give Fugle på rejse fem stjerner. Selv for en fugleinteresseret vil jeg tro den opfattes som en smule langtrukken. Overall er det dog en fremragende film.

Titel: Fugle på rejse
Original Titel: Le peuple migrateur
Premieredato: 10. oktober 2003
Instruktør: Jacques Perrin
Skuespillere: ingen - kun fugle
Spilletid: 86 min.
Selskab: Galatee films, JMH, Pandora films, BAL films, Wanda vision, Lucky Red 2003
Genre: Dokumentar
Link: http://www.wingedmigration.com




banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...