Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Futurama – The beast with a billion backs

3. september 2008 af Henrik Østergaard

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Futurama – The beast with a billion backs billede

Futurama mere gal og vanvittig end nogensinde...på godt og ondt.

”The Beast with a Billion Backs ” er den anden film i udvidelsen af den hedengangne animerende tv-serie Futurama. En filmserie på indtil videre 5 planlagte direct-to-dvd film som folkene bag serien begyndte at producere sidste år, efter at den ikke desto mindre geniale serie stoppede i 2003.

Her er vi altså ovre i en lidt anden boldgade end det korte tv-afsnit og den øgede spilletid fra de omkring 20 minutter til halvanden time kræver altså lidt mere. Med sit mildest talt vanvittige plot – selv for en serie, der allerede befinder sig på grænsen til sindssyge – klarer den dog cuttet nogenlunde.

Bag den lidt mystiske titel gemmer der sig historien om et ulækkert kæmpemonster der viser sit grimme enøjede, tentakel-fyldte fjæs, da selve universet rives åbent og afslører en passage til et andet univers. Inden menneskene jorden opdager monstret regner de selvfølgelig med det værste. I sin vanvittige plotlinje glemmer historien hurtigt denne dramatiske start for at fortsætte med to underplots: mennesket Frys problemer med at affinde sig med udfordringerne ved polygami, og den perverse robot Benders ’barndoms’ fantasi om en undergrunds robotliga der robotternes rettigheder overfor de – ifølge Bender – onde kødelige.

De to subplots fungerer nærmest som to selvstændige afsnit som kunne have fundet dem i tv-serien, og de to historier bliver aldrig helt tilfredsstillende kædet sammen – uden at det i det mindste ikke synes forceret eller absolut galimatias.

Senere i historien vender vi tilbage til åbningen i universets himmelrum og kæmpemonstret åbenbarer sig, mens man spørger sig selv, hvor det hele egentlig skal føre hen og – ja, ja – griner røven i laser undervejs. En næsten komisk halvbror til ”Rumrejsen 2001” (uden den visuelle bravura). En mærkelig overjordisk oplevelse, der synes at give filosofiske kommentarerer til især kærlighedens væsen, man alligevel ikke helt kan få hold på hvad er. Benders raseri af jalousi virker ydermere for umotiveret til at give den afgørende drejning på plottet som det gør. Et måske bevidst forvirrende plot uden megen mening, der bunder i også seriens surrealisme. Stemmerne er som altid fantastiske, og oven i købet får man til denne en cameo af fysikeren Stephen Hawking, som sig selv i fremtiden uden krop!

Altså uden tvivl en lækkerbisken for fans, men også en film der i sin surrealistiske vanvittighed vil skræmme nogen væk.

Ekstramateriale:
En lækkerbisken findes også som features på denne udgivelse. Et Easter Egg, seks slettede scener, et udmærket kommentarspor under filmen med castet og de centrale kreative folk, samt de mere tekniske features ’Storyboard animatic’, ’3D models with animator disussion’ og ’A brief history of deathball’ (om det gale spil der spilles af Fry i filmen).
Og så et par lidt ligegyldige, men okay småunderholdende features med stemmen til monstret David Cross kaldet ’Meet Yivo’ og en med resten af castet, ’Blooperama: The Futurama cast at work’. Desuden finder man den korte ’Futurama: The Lost Adventure’. En 30 minutter lang, kort version af filmen (på en måde) produceret i ualmindelig grimt 3D animation til brug i forbindelse med det også udgivne videospil. Forfærdeligt at kigge på og meget stift i animationen og som dermed gør at den mister megen af konceptets slapstick humor og dynamik i replikken. Kan sagtens springes over hvis man ikke er megafan. Mest af alt er den vel smidt med for at reklamere for videospillet.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

SF/Fox.

Titel: Futurama – The beast with a billion backs
Original Titel: Futurama: The beast with a billion backs
Premieredato: 19. august 2008
Instruktør: Peter Avanzino
Skuespillere: Billy West, Katey Sagal, John Di Maggio, David Cross, Tress MacNeille, David Herman, Dan Castellaneta, Brittany Murphy
Spilletid: 85 min.
Selskab: 20th century Fox, SF Film, 2008
Genre: Tegne- og animationsfilm


banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...