Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Futurama: Benders Game

25. februar 2009 af Peter Johansen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Futurama: Benders Game billede

Futurama og Dungeons & Dragons mødes i vidunderlig forening i den 3. film efter seriens alt for tidlige død!

Der er ingen tvivl om at Futurama er en serie, der led under dårlig markedsføring, da den i sin tid blev lukket ned af Fox ( der ikke just er kendt for at give gode serier en chance!). Derfor var der mange fans, deriblandt jeg selv, der jublede, da det kom frem at Matt Groening og co. ville fortsætte Planet Express og dens crews vilde eskapader på direkte-på-dvd fuldlængde film. Nu er vi nået til den 3. i rækken og ovenpå den ekstremt fansservicerende, men underholdende ”Benders Big Score” og den lidt lunkne ”Beast with at Billion Backs” er ”Benders Game” noget nær perfekt.

Den blander alt det, der gjorde Futurama til et elsket hit, nemlig masser af memorable citater ( ”So it's all come down to this... a dungeon... and dragons! Som Fry siger), referencer til populær kultur og masser af indforstået nørdehumor, denne gang med Dungeons & Dragons og ”Lord of the Rings”-filmene.

Den overordnede historie er simpel. Dark Matter, som er fremtidens brændstof er steget i pris og kun den onde kapitalist Mom og Professor Farnsworth kender hemmeligheden bag.
Derfor sender Farnsworth Fry, Leela, Zoidberg og Bender på jagt efter den ting, der kan redde dem alle.

Men på grund af et andet subplot, der involverer Bender og hans pludseligt forvokse fantasi, bliver de alle sendt ind i en anden verden, som mest af alt tager tykt pis på førnævnte rollespil og Peter Jacksons film-trilogi.
Og slutningen, jeg ikke afslører her, viser bare at det ikke er altid at tingene ender lykkeligt, selvom man løser problemerne!

Det er klart, at mange jokes vil gå hen over hovedet på dem, der ikke har brugt utallige timer i deres teenage-år rundt om et bord med 20-sidede terninger og små figurer, men for det meste fungerer det på flere niveauer, så alle kan være med. Og der er mange! Så alle, der har bare en smule interesse for alt, der har noget med D&D, Futurama og evt. Simpsons ( som Groening jo også har skabt), vil der helt klart være masser af morskab at finde her!
Selvom ”Benders Game” ikke helt kan hamle op med serien, er der ingen tvivl om at det er det bedste materiale, der er lavet, siden serien stoppede.
Det eneste problem, jeg kan se, er at filmen, ligesom de foregående, tydeligvis er sat op som 3-4 afsnit og overgangen mellem dem, kan være ret tydelig. Men det er bestemt ikke noget, der skal stoppe mig for at anbefale den til alle!

DVD'en indeholder en del ekstramateriale, bedst af alt et kommentarspor med de fleste medvirkende og det er som altid rigtig morsomt, men ellers er resten lidt halvkedeligt eller ligegyldigt.. Der ligger f.eks. en sjov, men nytteløs feature, hvor du kan blande de forskellige karakterer sammen på underholdende vis eller en kort featurette, hvor tre af seriens skabere diskuterer D&D.
Jeg føler godt at der kunne være gjort lidt mere ud af ekstramaterialet, men det er ikke noget der trækker ned på filmens kvalitet og jeg glæder mig meget til at se den næste film, der skulle være lige på trapperne!

Filmen er venligst stillet til rådighed af:
SF/Fox.

Titel: Futurama: Benders Game
Original Titel: Futurama: Benders Game
Premieredato: 13. januar 2009
Instruktør: Dwayne Carey-Hill
Skuespillere: Billy West, John Di Maggio, Katey Sagal, m, fl
Spilletid: 84 min.
Selskab: 20th Century Fox Television, SF Film, 2008
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.sffilm.dk
banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...