Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

G-FORCE

28. august 2009 af Randi Bjerg

3 stjerner Skriv en kommentar

G-FORCE billede

Hvad sker der når man indsætter marsvin i FBI’s tjeneste?

G-FORCE er Jerry Bruckheimers første animations spillefilm, og det er han sluppet nogenlunde fra.
Historien handler om en specialenhed bestående af 3 marsvin, en muldvarp og en flue som er lidt ud over det sædvanlige. Ikke nok med at deres ”chef” Ben har trænet dem til lidt af hvert, han har også opfundet et specielt headset som gør det muligt for ham at tale med dem, og dem med ham.

En tidligere våbenkonstruktør, Mr. Saber, er gået over til at lave hårde hvidevare, men G-FORCE for mistanke om at der ligger mere skumle tanker bag de mange produkter, som alle installeres med en meget high-tec computerchip. Og pludselig går det op for de små agenter at verden, og menneskenes fremtid ligger i deres poter.

Filmen fungerer, og ideen om at blande agentgenren med familiefilmenes klassiker, med talende dyr er meget sjov. Desværre bliver det aldrig helt originalt. Selvom gnavernes udstyr er noget mere ”James Bond” end ”Disney show” bliver det lidt en udvikling af ”Nøddepatruljen” fra Disney show. Og som filmen tager fart sker der ting som meget minder om sekvenser fra ”Transformers: Revenge of the Fallen” og selvom filmene måske nok er lanceret til lidt forskellige målgrupper er det stadig lidt ærgerligt.

Jeg så filmen med danske stemmer, og det fungerer nogenlunde, man falder mere og mere for humoren, og jeg skal gerne indrømme at jeg en gang grinede højlydt. Men man fornemmer at der er gået noget tabt i oversættelsen. Specielt ved stemmet til Juarez, teamets kvindelige medlem. I originalen er det Penelope Cruz som ligger stemme til hende, og jeg må formode at hun har talt med en mexicansklydende accent, for den danske stemme, Lene Nystrøm, taler med accent, desværre bliver det ikke helt godt. Den er ikke konsekvent og det er ikke helt tydeligt om den er mexicansk eller svensk.

Alt i alt en middelgod film. For en voksen falder den lidt, og jeg håber at den replikkerne og humoren fungerer bedre på engelsk end dansk, men som familieunderholdning en lørdag eftermiddag med ungerne er den ganske fin og jeg er sikker på at børn som synes andre film med talende dyr er gode og vil kunne lide denne film.

Titel: G-FORCE
Original Titel: G-FORCE
Premieredato: 28. august 2009
Instruktør: Hoyt Yeatman
Skuespillere: danske stemmer, Anders W, Bertelsen, Thomas Villum Jensen, Andreas Bo Pedersen, Lene Nystrøm, Allan Olsen, Uffe Holm
Spilletid: 89 min.
Selskab: Jerry Bruckheimer productions, Walt Disney Studios Motion Pictures, 2009
Genre: Familie
Link: http://www.disney.dk/gforce

banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...