Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Til Verdens Ende
Til Verdens Ende billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Get Smart

29. august 2008 af Christian Arhoff Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Get Smart billede

Maxwell Smart er den bedste analytiker ”Control” nogensinde har haft. Han er så god, han laver otte folks arbejde. Men da næsten hele ”Controls” agentstab bliver afsløret må Max trække i smokingen.

Filmatiseringer af amerikanske 60’er tv shows er blevet meget populære i Hollywood. Lige fra Starsky & Hutch” til ”The Dukes of Hazzard”, har alle filmene dog haft samme problem. I et forsøg på både at ramme fans af de klassiske tv-serier og nye unge fans, der intet ved om disse, er disse film oftest landet, sådan midt imellem de to ting, hvor ingen rigtig vil have dem. ”Get Smart” formår dog at gøre det rigtigt. Med den rigtige blanding af klassisk spionsjov og ren James Bond spoof film, er ”Get Smart” en overraskende smart film, der formår både at være sjov og en smule rørende. Og Steve Carell forbliver stadig en af de bedste komedie hovedrolleindehavere længe.

Maxwell Smart(Steve Carell) er den hemmelige organisation Controls bedste analytiker. Han er så grundig med sine reporter at han keder alle andre med alle de detaljer han kan hive ud af selv de mindste ting. Max er dog ulykkelig. Der er intet han ønsker sig mere i hele verden end at blive en rigtig agent. Ligesom Agent 23(Dwayne ”The Rock” Johnson), en af Controls mange verdensklasse agenter. Chefen(Allan Arkin) nægter dog at forfremme Max, da han simpelthen er for værdifuld som analytiker for organisationen. Dette ændres dog hurtigt, da Controls hovedkvarter bliver angrebet af den hemmelige forbryder organisation Kaos, og alle Controls agenter bliver afsløret og dræbt. Nu er chefen tvunget til at forfremme Max og under den nye identitet Agent 86, skal han og Agent 99(Anne Hathaway), der er blevet plastik opereret for at skjule hendes oprindelige identitet, arbejde samme i et forsøg på finde manden kendt som Siegfred(Terence Stamp), der menes at stå bag angrebet.

Denne anmelder har aldrig set det oprindelige Get Smart tv-show, skabt at blandt andet Mel Brooks, men der er ikke nogen synderlig barriere for os der ikke kender showet. Der er en masse agent slang, med navne på hemmelige organisationer, osv., men det er forholdsvis nemt at følge. ”Get Smart” er en overraskelse. I stedet for at gå så langt som muligt fra plottet i tv-serien, som så mange andre tv-filmatiseringer gør, i et forsøg på at finde et yngre publikum, har ”Høj Pistolføring 33 en tredjedel” instruktør Pete Segal, respekteret den oprindelige tv-serie, og formår at skabe en speciel stil, som hverken ”Johnny English”, ”I, Spy” eller ”Spy Hard” formåede at skabe. Der er mange komedier der har forsøgt at skabe den essentielle James Bond/Agentfilm spoof, men ingen har rigtigt formået at være mindeværdige. ”Get Smart” er klart det bedste forsøg, indtil videre.

Steve Carell er klart et at de mest interessante navne indenfor filmkomedier i øjeblikket. Han har den helt rigtige tilgang til denne slags roller, og formår at være mindeværdig, også selvom han ikke Jim Carrey’er den og løber frem og tilbage foran kameraet i et forsøg på at være sjov. Carells humor er meget mere subtil, og selv med den mindste lille bevægelse, kan han få dig til at grine. I ”Get Smart” er han fremragende. Det er ham der skal bære denne film. Sjove roller og performances fra ”The Rock”, Alan Arkin og Anne Hathaway, og sjove cameos fra Bill Murray og Patrick Warburton fylder filmen, men det hele hænger alligevel på Carell. Og han består i stor stil.

”Get Smart” er en langt bedre film en denne anmelder havde regnet med. Det er på ingen måde en fantastisk film, men den er sjov nok og sød nok til at være en solid filmatisering. Den er samtidig den bedste Agent spoof film indtil videre, og den er klart et kik værd, hvis du kan lide James Bond, Steve Carell eller er fan af det oprindelige show.

Titel: Get Smart
Original Titel: Get Smart
Premieredato: 29. august 2008
Instruktør: Peter Segal
Skuespillere: Steve Carell, Anne Hathaway, Dwayne Johnson, Alan Arkin, Terence Stamp, James Caan, Bill Murray, Patrick Warburton
Spilletid: 110 min.
Selskab: Village Roadshow, 2008
Genre: Humor
Link: http://getsmartmovie.warnerbros.com

banner
Overskrift Højre Block
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en drengKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...