Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Grease 40th Anniversary Edition

22. august 2018 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Grease 40th Anniversary Edition billede

Nogle film er tidløse klassikere, som holder sig evigt unge og aktuelle. Grease er ikke lige med i den ligning.

Om Grease stadig er the word? En af verdenshistoriens mest berømte musicals fejrer 40 års jubilæum, og spørgsmålet er om filmversionen stadig holder så mange år efter. Svaret er et rungende nej, og påskriften på coveret om at din ”yndlingsmusical” bare bliver bedre og bedre er skudt over mål. Grease var et øjebliksbillede af et højdepunkt rent filmmæssigt, og derved blev det. TV har siden gjort sit for at holde Grease i live gennem utallige genudsendelser, og derfor bildes store og små stadig ind at Grease rent faktisk er en rigtig god film. Sandheden er dog en anden, for Grease vil frygtelig gerne fremstå som det ultimative romantiske epos, men alene de første 20 minutters lummerheder med røverhistorier om at komme i bukserne på pigerne eller drengenes evindelige kiggeri op under skørterne er simpelthen bare plat. Det er gokke og gruppesex jargonen kører på, tak skæbne. Dertil kommer et cast af 25-30 årige, som skal forestille lige at være fyldt 18 og gå på high school – ja, jeg er ked af at sige det, men hvis Grease fylder 40 år, så skulle Olivia Newton-John in real life være omkring de 58 år i dag. Sorry, men damen fylder altså 70 år om en måneds tid. Nogle af ”eleverne” ser rent faktisk betragteligt ældre ud end skolens lærere desværre. Jeg er heller ikke synderligt imponeret af at det helt åbentlyst er nødvendigt at signalere sejt grin ved at stikke tungen 20 kilometer ud af munden, eller at et kys kun kan forekomme hvis drengen holder en pegefinger under pigens hage.

Nå, men Grease udspiller sig primært omkring den seje leder af T-Birds. Navnet er Danny Zuko og han har mødt denne her fantastiske pige i sommerferien. Hun hedder Sandy Olsson og hun er from og yndig som ingen anden. Da det viser sig at Sandy starter på samme skole som Danny går på, så er der ikke langt til brud på prætentiøse facader. Danny og Sandy er dybt forelskede i hinanden, men den bløde side passer slet ikke til Dannys ry og rygte, så han beskytter sig ved at gøre tykt grin med Sandy, for dermed at beholde sin position som den sejeste T-Birds af dem alle. Sandy er knust, og indser at hun må ændre karakter for at få Dannys opmærksomhed tilbage. En rå, barsk og brysk Sandy er i byen. Omvendt så er Danny fyldt med dårlig samvittighed over sin latterliggørelse af Sandy, så han sadler om og bliver den søde dreng. Nu er rollerne byttet om, og Danny og Sandy må på den igen, for at kunne komme hinanden nærmere. Åh, disse forvekslinger. Ja, vist er det da sødt, men det er også alt for meget. Grease er noget af det mest lyserøde du kan opstøve i filmens historie.

Alle pigerne var vilde med John Travolta i rollen som Danny i sin tid, og tilmed var drengene ret optagede af den yndige sangfugl Olivia Newton-John. Ikke mindst på baggrund af Hopelessly Devoted To You – en af filmens mange udødelige musikalske sange. Alle kan nok også synge og nynne med på Summer Nights, The One That I Want og Greased Lightning – for det er i høj grad disse velkendt melodier, som holder Grease i vælten. Det er verdenshistoriens mest indbringende film-musical, men det er bare ikke et kvalitetsstempel i sig selv. Rent filmteknisk er Grease simpelthen en gang sjusk, og det tør jeg godt sige, når man tænker på hvad der var muligt 40 år tilbage. Tidsånden er formøblet og Grease er en lettere pinlig omgang, på trods af at kunne kalde sig et fænomen på verdensplan. 2 stjerner kan jeg maksimalt svinge mig op på for denne unødvendige udgivelse.

Bonusmaterialet er tilsvarende stoppet til renden med muligheder. Du kan eksempelvis starte filmen ud med en lille hilsen fra Randal Kleiser, filmens intruktør. Du kan vælge alle filmens store sange til, og se dem i et særligt sing-along-mode. Du kan møde filmskaberne og høre dem fortælle om stort og småt fra produktionen af Grease. Du kan se en alternativ animeret intro til filmen, samt slettede og alternative scener og du kan se hvordan det gik tilbage i 2002, hvor Grease blev udgivet på dvd for første gang, og hvor der blev afholdt en kæmpefest i anledningen. Dertil kan du lægge cirka 10 andre tilvalg. Rent faktisk et imponerende udvalg.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Paramount.

Titel: Grease 40th Anniversary Edition
Original Titel: Grease 40th Anniversary Edition
Premieredato: 19. juli 2018
Instruktør: Randal Kleiser
Skuespillere: John Travolta, Olivia Newton-John, Stockard Channing, Didi Conn, Barry Pearl, Michael Tucci, Jeff Conaway, Lorenzo Lamas, Jamie Donnelly, Dinah Manoff
Spilletid: 110 min.
Selskab: Paramount Pictures, 1978
Genre: Humor , Musical


banner
Overskrift Højre Block
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Retribution
Mordet i Venedig
After Everything
Ehrengard - Forf...
Harold Frys Usan...
Den Blå KaftanKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...