Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hævnen

25. juni 2009 af Jesper Pedersen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hævnen billede

Fjortende film om Wallander har tematisk store armbevægelser, men en produktion på Anna Pihl-niveau

Hvordan den svenske krimiforfatter Henning Mankells indesluttede og humorløse svenske kriminalassistent Kurt Wallander hidtil har klaret sig på film, skal jeg ikke kunne sige. Film – afsnit, om man vil – nummer 14, Hævnen (Hämnden) , er nemlig min første omgang kriminalitet i Ystad.

Men jeg kan da håbe, at de foregående 13 Wallandergåder forsøger at gabe over et betydeligt mindre sammensurium af terrorisme, magtmisbrug og storpolitiske signaler, end det er tilfældet her. For de tematisk store armbevægelser har ikke en chance for at manifestere sig troværdigt i en produktion, der rent teknisk er flad som et afsnit af vores egen Anna Pihl.

I Hævnen bliver Ystad komplet mørklagt, da en ukendt, men særdeles professionel gerningsmand, sprænger et kraftværk, der forsyner byen med strøm, i luften. I ly af mørket bliver byens kommunaldirektør brutalt nedskudt i sit, til trods for, at han er politibeskyttet efter at have stået i spidsen for en udstilling af Muhammedtegninger på Rådhuset. Flere sprængninger og mord følger. Wallander følger efter – men er ikke udpræget overbevist om, hvorvidt det hele hænger sammen eller ej.

Hævnen er den første film i en ny sæson om den tvære, men populære svensker. Det fornemmer man på persongalleriet. Wallander bliver introduceret for en stribe nye bekendtskaber – to nye rekrutter og ikke mindst politiets nye anklager, Katharina (Lena Endre) – som det er tydeligt vil komme til at spille en rolle i de kommende film. Men alene for denne film er de alle som én ligegyldige figurer.

Indtil langt ind i Hævnen er det filmens tekniske uformåen, der dominerer dommen. Produktionen bliver hverken flottere eller mere ambitiøs med tiden, men bliver hen ad vejen overskygget af et temmelig konstrueret plot af en forklaring på hele miseren, der har bragt Ystad i noget, der minder om undtagelsestilstand.

Wallander klarer den. Derved afslører jeg ikke for meget. Men svensk paranoiaterrorstemning er vi ikke i nærheden af trods temaet. Spænding, ej heller. Og Kurt Wallander, han må for fremtiden nok gå rundt og være tvær uden mig.

ESKTRAMATERIALE:

Trailers for de 13 foregående, samt film nummer 15, der hedder Skulden.
Derudover en lille film, hvor Krister Henriksson har valgt at spille Wallender igen-igen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af SF/Fox.

Titel: Hævnen
Original Titel: Hämnden
Premieredato: 20. maj 2009
Instruktør: Charlotte Brandstrom
Skuespillere: Krister Henriksson, Lena Endre, Stina Ekblad, m.fl
Spilletid: 91 min.
Selskab: Yellow Bird FIlms, 2009
Genre: Krimi


banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...