Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Halloween

22. april 2019 af Daniel Hartvig Nielsen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Halloween billede

Michael Myers er tilbage - i topform!

I 1978 skræmte John Carpenters 'Halloween' folk fra sans og samling. Oprindeligt kaldt 'The Babysitter Murders' følger vi den unge barnepige Laurie Strodes kamp mod en iskold morder - nemlig Michael Myers med sin ikonisk maske og kedeldragt.

Sidenhen skulle Halloween får hele 7 efterfølgere samt et remake med dertilhørende efterfølger - alle af noget svingende kvalitet.

Nu - 30 år efter - er Michael så trukket i kedeldragten igen. Og det er til den absolut bedste fortsættelse franchisen endnu har haft.

'Halloween' anno 2018 laver nemlig en lille genistreg ved at reboot hele serien ved at lade den nye film udspille sig efter den første film fra 1978 - dermed kan den ret hurtigt rydde bordet af stinkende efterfølgere og selv digte videre som man vil.

Det gør filmen også, da den starter med at vise Michael, der har siddet i fængsel i 30 år efter det grufulde oplevelse den nat i 1978.

Da Michael skal forflyttes til et nyt sted slipper han fri - og ingen kan nu vide sig sikre på kommende fejring af Allehelgensaften!

Den stærkt traumatiserede Laurie er dog til gengæld klar - hun har nemlig brugt de sidste 30 år på at forberede sig til en ny og endelig dødskamp mod Michael.

Det har desværre også ødelagt hendes familie - og da Michael først er fri bliver Lauries datter og barnebarn også blandet ind i den blodige affære!

'Halloween' er skrevet af de noget umage par for horrorgenren, Danny McBride og David Gordon Green, hvoraf sidstnævnte også har instrueret. Og selvom de hovedsageligt har begået sig i komediegenren, kan man mærke deres respekt ikke kun for gysergenren, men også Halloween-franchisen.

Filmen er fyldt med små referencer til forrige film, mens den samtidig, til tider lidt slavisk, følger den velkendte formular, hvor nogle unge mennesker skal miste livet på Michaels vej mod Laurie.

Det er således både en velsignelse og hæmsko, at 'Halloween' aldrig for alvor løsriver sig fra sin forgænger - først i filmens katarsis-fyldte klimaks.

Man må sluge et par kameler på vejen - men 'Halloween' formår at holde et højt underholdningsniveau, som de andre film i franchisen godt kunne have lært lidt af.

Dertil har 'Halloween' en forrygende score komponeret af John Carpenter himself i ledsagelse af hans søn. Tungt, nutidigt og skændigt musik med mindelser om det originale, og nu ikoniske musikscore.

Michael Myers er mere brutal end nogensinde - og med ham i topform bliver 'Halloween' en klar anbefaling til alle, der er fan af den originale film.

Filmen
er venligst stillet til rådighed af:

Universal Pictures.

Titel: Halloween
Original Titel: Halloween
Premieredato: 14. marts 2019
Instruktør: David Gordon Green
Skuespillere: Will Patton, Jamie Lee Curtis, Judy Greer, Toby Huss, Nick Castle, Haluk Bilginer, Miles Robbins, Jefferson Hall, Virginia Gardner, Andi Matichak, James Jude Courtney, Rhian Rees, Dylan Arnold, Drew Scheid, Jibrail Nantambu
Spilletid: 96 min.
Selskab: Universal Pictures, 2018
Genre: Gyser


banner
Overskrift Højre Block
Brænd alle mine ...
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The InspectionKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...