Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hawaii Five O – The Fifth Season

29. maj 2016 af Carsten Skov

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Hawaii Five O – The Fifth Season billede

Når en krimi-serie bevæger sig ind i ensæson 5, er der alle risici for, at rutinen indfinder sig og at det står skidt til med pudsige twists på personer og plot. Jeg har ikke fulgt de foregående 4 sæsoner af Hawaii Five O minutiøst, heller ikke den oprindelig serie, som løb over skærmen i 12 sæsoner fra 1968 til 1980, men jeg har en fornemmelse af, at denne 5. sæson af den nye udgave er en noget rutinepræget præstation, der langt hen ad vejen er skåret over samme skabelon som de forskellige inkarnationer af NCIS.

Hawaii Five O er betegnelsen for en State Police-enhed med beføjelser til at udføre politiarbejde på alle syv øer i staten. Enheden kan trække på lokale ressourcer og kan lukke trafikken på havne og i lufthavne. På den ene side et glimrende udgangspunkt for at placere et plot hvor som helst på Hawaii. På den anden side netop en så bred tilgang til plot og karakterudvikling, at det kan være svært at fange en rød tråd sæsonen igennem.

I centrum for holdet står Steve McGarrett, spillet af Alex O'Loughlin, en hårdkogt men også bemærkelsesværdigt empatisk leder. Hans næstkommanderende, Danny Williams, spillet af Scott Caan, kender som hovedregel sin plads, men træder til tider op mod sin chef og dennes dømmekraft. Når det kommer til bevæbnet indsats ’i marken’, er der imidlertid ingen slinger i valsen. Der bliver ganske kontant skudt først og spurgt bagefter.

Holdet består derudover af Chin Ho Kelly, der står for diverse benarbejde, for eksempel for at hente og bringe informationer. Kono Kalakaua er en lokal kvindelig karakter – så serien også leverer et både politisk, kønsmæssigt og etnisk korrekt persongalleri. Doc Bergman er den obligatoriske retsmediciner, Jerry udfylder rollen som holdets skæve og nørdede karakter og endelig rundes holdet af med Lou Grover, spillet af Chi McBride, der med sine vel sagtens næsten 2 meter i højden har naturligt svært ved … at gå i dækning. Five O-holdet er med andre ord sammensat af så forskellige kompetencer og egenskaber, at det kan sættes ind mod hvad som helst – og hvor som helst.

De enkelte episoder følger som hovedregel to opklarings- og/eller handlingsforløb. Det giver godt nok indtrykket af travlhed og sammensatte udfordringer i politiarbejdet. Det bliver imidlertid også samtidig vanskeligt at lade den enkelte handlingstråd folde sig ud og den enkelte figur give mening, når det skal ske inden for de 45 minutter, som en episode varer.

Et eksempel: Det ene spor er, at to turister bliver dræbt af en drone på vandring i bjergene. Det andet spor udgøres af den interne psykologisk evaluering, som Steve og Danny gennemgår. Et andet eksempel: Tre surferpiger udfører en stribe røverier af turistbusser og ender med at skyde en turist. Samtidig følger Jerry sin egen undersøgelse af en boghandel, som han mistænker for at stå bag falskmønteri. I begge tilfælde handlingstråde, som i hovedsagen ’lever’ i kraft af, at politiarbejdet langt hen ad vejen består i at Five O-holdet står og ser inkvisitorisk på et offer eller et gerningssted – og straks fortæller hinanden om de afgørende spor, som kan udledes.

Det er med andre ord ikke hverken spændingen eller originaliteten, der bærer serien. Der er dog et lettilgængeligt og –fordøjeligt samt ikke mindst gedigent filmet drive over serien. Hvor det kan virke fortærsket at henlægge en krimi til gaderne i Los Angeles, Chicago eller New York, så er det både forfriskende og eksotisk, at naturen på Hawaii spiller så stor en rolle i kameraføringen.

Tilbage står dermed, at Hawaii Five O – The Fifth Season samlet set ikke gør stort væsen af sig. Serien glider let ned – desværre også i glemslens mørke.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Fox-Paramount.

Titel: Hawaii Five O – The Fifth Season
Original Titel: Hawaii Five O – The Fifth Season
Premieredato: 29. maj 2016
Instruktør: Bryan Spicer, Larry Teng, Joe Dante, Jerry Levine
Skuespillere: Alex O’Loghlin, Scott Caan, Daniel Dae Kim, Grace Park, Masi Oka, Taylor Wily
Spilletid: 1040 min.
Selskab: Kurtzman Orci Paper Products, 101st Street Productions, CBS Productions
Genre: Krimi
Link: http://www.cbs.com/shows/hawaii_five_0/


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...