Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Head of State (DVD + VHS)

8. februar 2004 af Per C. Halling

2 stjerner Skriv en kommentar

Head of State (DVD + VHS) billede

Så er der igen en omgang stand-up show med Chris Rock, hvor scenen bare er skiftet ud med diverse talerstole og undskyldningen er, at han stiller op til præsident.

Det er valgår i Amerika og hvad er mere på sin plads med en film som laver sjov med hele det kampagneræs, der foregår i ugerne op til præsidentvalget. ”Head of State” starter da Demokraterne i Washington får desperat brug for en præsidentkandidat efter at deres kandidat er blevet slået ihjel i en flyulykke (han og hans vicepræsidentkandidat fløg ind i hinanden i deres privatfly – Ha ! Ha ! ) nogle få uger inden valget. For være sikre på, at han taber vælger de Mays Gilliam, en ukendt rådmand (men en rigtig guttermand !) fra et nedslidt boligområde, til at være deres marionet. Men Mays Gilliam er ikke sådan til at styre, for han både siger og gør hvad, der passer ham. Efter en periode med fremgang begynder det dog at gå galt, og han begynder at tabe vælgere, så han beslutter at få sin bror Mitch, som er en hård negl, som sin makker og det er noget, som sætter gang i valgkampagnen. Målet er at vise, at den undervurderede kan blive velanset bare man tænker lidt utraditionelt og tilsætter lidt R & B, og ikke mindst, at det er smaddersjovt at sidde med magten i Washington (der må grines !).

Herefter går det over stok og sten med jokes, platte optrin i stimevis, masser af R & B numre, dansetrin a la Kevin Bacon i ”Footlose” og politiske korrekte budskaber i gennem 95 minutter, og selv under rulleteksterne kan Chris Rock ikke holde munden lukket.

Der er lavet masser af bedre film med samme tema som fx ”Dave” med Kevin Kleine, James Garner og Jack Lemmon i "My Fellow Americans” eller John Travolta i ”Primary Colors”. Alle film, hvor både dialogen og skuespillet er væsentlig bedre og med instruktører, der er betydelig bedre til at fortælle en historie med bid i uden det virker plat.

Lidt om dem foran kameraet . . .

Dette er helt og alene Chris Rocks film, selvom han da får god hjælp af diverse mindre kendte skuespillere, som man genkender fra andre film og Tv-serier. At begynde at nævne navne er ikke noget, som gør filmen, hverken mere seværdig eller, at du skal skynde dig ned til sin lokale videobutik og leje/købe filmen. Alle spiller som man forventer og der er derfor ingen overraskelser eller udvikling af personerne, og man ender med bare at vente på Chris Rock stiller sig på en ny talerstol og fyre den næste joke af.

Lidt om dem bag kameraet . . .

Også her står Chris Rock for det meste (instruktion, manuskript, producer …) , sammen med bonkammeraten Ali LeRoi, som han har arbejdet sammen med både på TV og bl.a. filmen ”Down to Earth” en genfilmatisering af klassikeren ”Heaven Can Wait”. En film som ”Head of State” virker på mig på samme måde som ”Friday”-filmene, som om er lavet af en flok rødder, der keder sig og ikke rigtig ved, hvad de skal gøre med nogle af de millioner de har tjent enten på Tv-serier, cd-salg osv. og nyder at stille sig op og lave grin med alt og alle. Sjove måske for en begrænset målgruppe, som sikkert ser dem om og om igen, mens vi andre bare ryster på hovedet.

Lidt teknik . . .

Filmen er i Fullscreen (4:3/1.33:1), hvilket vi sige, at billedet fylder hele skærmen, udmærket Dolby Souround lyd og varer 95 minutter. Hvis du vælger at købe den på DVD får du ikke mere med da den blot er afmasket til 1.85:1.

På den kopi vi havde fået stillet til rådighed, var både lyd og billede i god kvalitet, men flere steder overdøvede diverse R & B numre og visse af lydeffekterne talen, så det var svært at høre dialogen. Også kontrasten og farverne på denne kopi en smule for kraftige, så billedet flere steder virkede lidt kornede.

Der var ikke noget ekstramateriale på den udgave af filmen, da det var jo VHS-udgaven som vi fik stillet til rådighed, men hvis du vælger at anskaffe filmen på DVD får du Kommentarer fra Chris Rock, fraklippede scener, skabelsen af - the making of "Head of state", fotogalleri, biograftrailer med for pengene. Jeg lejede dvd’en for at se nærmere på disse, men jeg kan kun sige, at du går ikke glip af noget med mindre du er Hard Core Chris Rock fan.

Konklusion . . .

Filmen er i mine øjne ikke andet et langt stand-up show med Chris Rock, hvor scenen er skiftet ud med en talerstol, og hvor de andre skuespillere kun er med for, at han lige kan sunde sig lidt mellem de enkelte sessions. Det er meget sjovt i et par minutter, men det bliver meget hurtig trættende og ensformigt.

Hvis du er til R & B er der et par fede numre, men lyt for guds skyld ikke efter til teksten, for det vil ødelægge dem på stedet.

Chris Rock har lavet gode film som fx hans rolle som den 13 apostle i ”Dogma” eller som hitman i ”Nurse Betty”, men dette er en af dem han skulle have holdt sig fra, for jeg tror, at selv Hard Core fans vil finde filmen for anstrengende. Bedre held næste gang Chris !

Filmen er venligst stillet til rådighed af DreamWorks Home Entertainment.

Titel: Head of State
Original Titel: Head of State
Premieredato: 4. februar 2004
Instruktør: Chris Rock
Skuespillere: Chris Rock, Bernie Mac, Dylan Baker, Nick Searcy, Lynn Whitfield, Robin Givens, Tamala Jones, James Rebhorn, Keith David, Tracy Morgan, Stephanie March, Robert Stanton
Spilletid: 95 min.
Selskab: 3 Arts Entertainment, Dream Works Home Entertainments, 2003 (2004 i DK)
Genre: Humor
Link: http://www.headofstate-themovie.com/
En af de utallige scener, hvor Chris Rock mere minder om en stand-up komiker end en kommende præsident !
En af de utallige scener, hvor Chris Rock mere minder om en stand-up komiker end en kommende præsident !
Hvis bare man tilsætter valgkampagnen lidt R & B og lidt dansetrin a la ”Footlose” , så er man godt på vej til at blive amerikas kommende præsident !
Hvis bare man tilsætter valgkampagnen lidt R & B og lidt dansetrin a la ”Footlose” , så er man godt på vej til at blive amerikas kommende præsident !
Et billede af en ”Meget” dygtig instruktør, som har påtaget sig den svære rolle også selv at stå for manuskript og sidde i producerstolen !
Et billede af en ”Meget” dygtig instruktør, som har påtaget sig den svære rolle også selv at stå for manuskript og sidde i producerstolen !


banner
Overskrift Højre Block
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...
Bad Boys: Ride o...
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskedeKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...