Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hellboy

23. juli 2004 af Carl Gustaf Hjelt Liebe

4 stjerner Skriv en kommentar

Hellboy billede

Ron Perlman i sin hidtil største rolle - Hellboy. Med en proper højrenæve slippes der løs for fanden i Guillermo Del Toro’s nye actiondrøn.

Anden verdenskrig nærmer sig afslutningen og nazisterne er ved at blive desperate og tyer til overnaturlige kræfter, for at tilkæmpe sig sejren. Med hjælp fra den gale russiske videnskabsmand, Grigori Rasputin, bliver der bygget en port til en paranormal verden, som kan lokke uanede mængder af okkulte kræfter til jorden. Heldigvis kommer den dårlige nyhed den gode professor Broom (John Hurt) i hænde, men desværre en smule for sent. Nazisterne har nået at vække en dæmon til live: Hellboy. Broom får dog opdaget Hellboy først og tager den lille dæmon til sig, så han kan opdrages i den gode sags tjeneste. Det bliver dog ikke alene – hitlers top morder, Kröner, Rasputin og en masse andre trusler følger trop i denne actionfilm i højt tempo.

Sammen med et team bestående af Liz – en pige, som har Hellboy’s forkærlighed, og som kan kontrollere flammer og den telepatiske Merman og med ”the bureau for paranormal research” i ryggen drager de ud på en togt, der ikke går stille af sig. Der er væsner der skal slås ihjel, gamle venner dukker frem fra fortiden og det udvikler sig til et sandt ragnarok af action. Der er ikke fyldt for lidt kul på spanden på Hellboy the movie.

Ligesom Superman, Batman, Hulk mv er Hellboy blevet til på baggrund af en populær tegneserie. Ron Perlman spiller den røde kæmpe med en proper højrenæve så stor som ”bare fanden”, der kan stoppe alt fra toge, biler og som kan slå hul på enhver mur. Som Schwarzenegger gjorde det i 80’erne, leverer Perlman den ene gardine one-liner efter den anden. Det giver et billede af en superhelt, med en vis selvironi og distance til hvem han er. Den perfekte antihelt. Hellboy slås for bureauet for paranormal forskning men også for sin kærlighed for Liz. Så man går heller ikke glip af de romantiske øjeblikke. Hellboy er med sin røde hud og størrelse ikke som enhver – men skal det lykkes Hellboy, at få kvinden han elsker?

Nogle kan måske huske Ron Perlman, der spillede særlingen i Annaud’s ”Rosens navn”. Det er en og den samme person, som vel nu har medvirket i sin tids største filmrolle. Rollen som Hellboy passer fint til Perlman’s udtryk. Selma Blair, som spiller Liz, kunne man blandt andet se i Cruel Intentions. Denne film er noget af et karriereløft for den talentfulde unge skuespillerinde. John Hurt har man kunnet se i adskillige engelske film og er en respekteret engelsk skuespiller. Den onde Rasputin, spilles mesterligt af Karel Roden, som på hjemmebane i Tjekkoslovakiet er en stor skuespiller. Hans accent og fremtoning passer så fint sammen. En ægte skurk.

Instruktøren Guillermo Del Toro er fascineret af gysergenren og er blevet en eftertragtet person indenfor genren. Han har før lavet film, der omhandler overnaturlige væsner. Han er manden bag Blade 2, Mimic og The Devil’s Backbone. Del Toro har været fan af Hellboy historierne og blev hurtigt valgt til instruktøren af Hellboy. Mike Mignola, der er skaberen af Hellboy, har været visuel konsulent på filmen. Han har før sin egen kreation i form af Hellboy, arbejdet på Marvel og DC Comics som tegner. Filmen er produceret af Lawrence Gordon, som har stået bag nogle store successer som Die Hard og Waterworld.

Hellboy bliver ikke en milepæl i Hollywood, men historien er spændende og kan ses af alle drenge, der vil underholdes. Ikke mindst på grund af Perlman’s herlige kommentarer gennem hele showet. Ja, man kan godt se, at effekterne er stærkt hjulpet på vej af computerskabte billeder, men efterhånden er enhver actionfilm i Hollywood idag ikke foruden.

Træk på smilebåndet eller ej - det giver et godt ryk i sædet, når der slippes løs for Hellboy.

Titel: Hellboy
Original Titel: Hellboy
Premieredato: 23. juli 2004
Instruktør: Guillermo Del Toro
Skuespillere: Ron Perlman, Selma Blair, Jeffrey Tambor, Karel Roden, Rupert Evans, John Hurt, Doug Jones, David Hyde Pierce (stemme)
Spilletid: 122 min.
Selskab: Columbia Pictures, Revolution Studios, SF-film, 2004
Genre: Action
Link: http://www.sonypictures.com/movies/hellboy/hellsite/
banner
Overskrift Højre Block
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall Guy
Paranoia (Blockb...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...