Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Mugge & Hans Mær...
Mugge & Hans Mærkelige Hjerne billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Helter Skelter - Directors Cut.

29. juli 2005 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Helter Skelter - Directors Cut. billede

Helter Skelter er et foruroligende potræt af en mand, Charles Manson, og de ugerninger han og hans kult stod for i de sene 60'ere. jeremy Davies er fremragende i hovederollen.

Linda er en ung pige der sammen med sin datter flygter fra sin mand. Hun søger tilflugt i et kollektiv ledet af den karismatiske kultleder Charles Manson. Han har udnævnt sig til en renkarination af Jesus, og kan få sine deciple til hvad som helst. Endda at begå mord i retfærdighedens navn. Linda ser snart sig selv fanget i det groteske fællesskab og inden hun ved af det står hun udenfor Roman Polanski og Sharon Tate's hus i Hollywood for at begå et af de mest bistialske mord i historien.
Linda får undervejs kolde fødder og stikker af fra kulten, der venter på at en racekrig skal bryde ud, Helter Skelter, så de sorte kan udrydde de hvide, så kun Manson og hans deciple er tilbage, og derved kan få styr over den sorte mand og blive verdens herrer. Men det er ikke let for Linda at slippe væk for Charles Manson har stadigvæk hendes barn

Hvordan gik det til? Hvordan kunne det gå så grueligt galt for unge mennesker, som havde så meget medgang? Hvordan kunne de blive villige deltagere i en blodrus, som stadig chokerer nationen?

Med udgangspunkt i bogen, som havde statsadvokat Vincent Buglosi som medforfatter (samme bog som også var kilden til en film fra 1975 om selve efterforskningen, der førte til, at Charles Manson blev dømt for mord) giver Helter Skelter en hårrejsende skildring af Manson og hans evne til at kontrollere sin unge og sindsforvirrede "familie". Kulten, forbrydelserne, de kaotiske tilstande i retssalen.
Det hele er med i denne uhyggelige film med Jeremy Davies (Saving Private Ryan) i rollen som Manson, den frustrerede rockstjerne-aspirant og manipulerende eksforbryder, som overbeviste sine disciple om, at han var Messias. Men hvem var denne psykopatiske og rædselsvækkende person, der optrådte som dødens sendebud.
Helter Skelter giver et godt bud på hvordan detkunne have været. Ikke nødvendigvis det rette for i et her tilfælde er virkeligheden meget mere grusom end en film nogensinde kan skildre.

Jeremy Davies giver et uhyggeligt og yderst skræmmende potræt af Charles Manson. Tilbage i 2001 var Jeremy davis opsat på at medvirke i en lowbudget spillefilm om Manson. Derfor øvede han sig dengang meget på rollen, dels med at læse alt hvad der har været skrevet om Manson og hans kult, og dels ved at se og lytte til alle de interwiev Manson har givet igennem tiden. Jeremy Davies havde oven i købet til tider Mansons stemme kørerne i hovedetelefoner imens han sov. Hans mål var at han i flmen skulle bruge så mange af mansons egene ord og sætninger som muligt og oven i købet kunne levere en stemmeføring så tæt på hans som muligt. Desværre blev filmen ikke til noget i 2001 , men Davies's optagelser med ham selv brugte han så til at markedsfører sig selv som skuespiller. Dette førte blandt andet til at han fik en rolle i Steven Soderbergs genindspilning af Solaris. heldigvis var Davies's øvelser omkring at blive Charles Manson ikke helt forgæves. Det kan man selv få syn for når man ser Helter skeltor. Det er faktisk en smule skræmmende så meget Jeremy Davies minder om Charles Manson. Men heldigvis så er det jo bare skuespil.....Heldigvis.

Helter Skelter er en fin og grufuld skildring af de frygtelige begivenheder der udspillede sig i og omkring Manson-kulten. Filmen i sig selv kan til tider virke en smule langtrukken, men er aligevel værd at se blot for Jeremy Davies gode skuespil. Det er intet mindre end genialt.
Dette er en Directors Cut af filmen, men da jeg ikke har set den oprindelige version kan jeg ikke sige hvad der er tilført af nye scener. Blot konstatere at dennne Directors Cut kunne have været bedre, hvis der var klipet lidt fra hist og her. Så måske er den anden version også et kig værd.

Ekstra materiale:

Der er et kommentarspor af instruktør og manuskriptforfatter John Gray og producer Mark M. Wolper. Det er i sig selv ikke specielt spændende, men der er da guldkorn ind imellem, det er desværre bare ikke noget man bliver rig af.

Der findes også en række fraklippede scener, hvor man kan vælge kommentarspor til og fra. Ikke nogle specielt spændende scener og forståeligt nok er de havnet på klippebordet, da filmen med sine 131 min er lang nok i forvejen.

Samlet karakter for ekstramaterialet: **

Filmen er i 16:9 format og lyden flot gengivet i Dolby Digital.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome.

Titel: Helter Skelter - Directors Cut.
Original Titel: Helter Skelter - Directors Cut.
Premieredato: 26. juli 2005
Instruktør: John Gray
Skuespillere: Jeremy Davies, Alison Smith, Marguerite Morau, Bruno Kirby.
Spilletid: 131 min.
Selskab: Warner Brothers. 2004.
Genre: Dramabanner
Overskrift Højre Block
Hvor Flodkrebsen...
Verden er uskarp
Triangle of Sadness
Ticket to Paradise
Pinocchio (Disney+)
Chiaras Valg
Europa
Kærlighed For Vo...
Anatolian Leopard
UdvandrerneKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...