Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Black Panther: W...
Black Panther: Wakanda Forever billede

Emily


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Herskab og tjenestefolk sæson 2

8. april 2008 af Thomas Pedersen

4 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Herskab og tjenestefolk sæson 2 billede

Den engelske serie ’Herskab og tjenestefolk’ sæson 2 er med sine hele 650 minutters spilletid guf for yndere af fornemt kammerspil.

Serien om Herskabet og tjenestefolkene foregår i England i det tidlige tyvende århundrede, da Indien stadig var britisk koloni. Tjenestefolket hos den familie vi følger, familien Bellamy, knævrer løs i køkkenet mellem potter og pander, snakker vidt og bredt om egne forhold og herskabets, mens de efter bedste evne forsøger at leve op til deres fornemme arbejdsgivere, forventninger og krav fra livet i de fine stuer. I stuerne er der langt mellem de jordbundne øjeblikke, her leves et ubekymret liv i en blanding af arrogance og ignorance men også ind i mellem reel medfølen over for tjenestefolkets livsforhold. Endog en tagen ansvar herfor.

Herskabet undgår undervejs ikke at mænge sig på mere intime planer med tjenestefolket og omvendt. Det kommer der blandt andet et uægte barn ud af. Dermed en mulig skandale lige om hjørnet. Selvfølgelig ordner herskabet den sag, som det nu sømmede sig dengang. Kvinden, det drejer sig om, tidligere andenstuepige men nu skuespillerinde sendes væk på familiens regning, mens den uansvarlige ludoman og charmør og kommende fader kaptajn James Bellamy af mor og far Bellamy får sig en ufrivillig tur til Indien. Som han dog accepterer. Sådan! Skandale afværget.

Persongalleriet er stort for en uindviet. Tiden dengang osse. Man skal lige fange en hulens bunke navne og funktioner, før man er helt med. Men allerede inde i andet afsnit begynder man at kende de forskellige personer og deres plads i historien, og herefter vokser interessen for det hele. Det skyldes i høj grad det klassisk troværdige skuespil fra hele staben. Eksempelvis, for blot at nævne yderligere én af de mange karakterer, Mr. Kirbridge, spillet af Ian Ogilvy, der af udseende og uden sammenligning ellers minder en del om vor egen kronprins, er så udtalt arrogant og ignorant, en forloren aristokratisk hykler, at han væmmer én som tanken om en lyserød kødpølse med indflydelse og magt. Men oven i den karakteristisk er der nu alligevel noget sonende og sympatisk ved ham. Plantet, som han som alle andre er, i sin tilværelse. Og sådan kunne man komme med sigende eksempler på enhver af de medvirkendes ganske udemærkede spil.

Sæson 2 om det umage, men symbiotiske tokløver herskabet og dets tjenere er af briternes sædvanlig høje standard indenfor tv-fiktion. Men, serien i siin helhed på dvd-boks anbefales hovedsaglig dem som i forvejen dyrker den tv-realistiske kammerspil stil, der hænger over samtlige 13 afsnit á hver cirkus 50 minutter. ’Herskab og tjenestefolk’ er en flot lavet og ganske underholdende serie med mange facetter af samfundsklassernes natur på den pågældende tid i det fine, fine England.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Midget Entertainment .

Titel: Herskab og tjenestefolk
Original Titel: Upstairs Downstairs
Premieredato: 19. februar 2008
Instruktør: Raymond Menmuir, Cyril Coke, Bill Bain, Derek Bennett, Christopher Hodson
Skuespillere: Jean Marsh, John Alderton, Nicola Pagett, Rachel Gurney, Ian Ogilvy, Gordon Jackson, Angela Baddeley
Spilletid: 650 min.
Selskab: 1971, på dvd 2008
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...