Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hit The Road

8. december 2022 af Sofie Svane

5 stjerner Skriv en kommentar

Hit The Road billede

Smuk og fængslende roadmovie med sit helt eget sært opslugende tempo.

Godt stuvet sammen i en lille bil, sidder en familie med mor, far og to sønner. Den ældste søn er voksen og lettere sammenbidt, den yngste er et ustoppeligt og sprudlende energibundt med en 10-årigs insisterende livslyst. Familien er på vej gennem Irans fortryllende landskab, og selvom ingen nævner med ord hvor de er på vej hen, fornemmer man hurtigt at der under smil og latter gemmer sig en større fortælling, og betydningen er ikke til at tage fejl af.

Undervejs bringer turen minder om fortiden, og den lille familie både griner, skændes, går hinanden på nerverne og rykker tættere sammen, alt imens de passer en syg hund. Som de nærmer sig deres destination og frygten for det ukendte tager til, oplever de både fortvivlelse, hengivenhed og en noget excentrisk opførsel.

Hit The Road er en stærk og levende fortælling, der meget velfortjent vandt prisen for Bedste Film til London Film Festival i 2021.

Den er instrueret af Panah Panahi, der er søn af den anerkendte og nu fængslede filminstruktør Jafar Panahi, som er kendt for bl.a. Taxi Teheran og 3 Kvinder, der ligeledes er klippet af Panah Panahi.

Hit The Road er fuld af charme og blander komik og tragedie i sit helt eget tempo. Den foregår udelukkende i og omkring bilen, men formår alligevel at holde sit publikum fængslet med sin enkelthed, og man forstår meget hurtigt at filmen gemmer på noget dybere. Skuespillet er suverænt og man efterlades med en følelse af nærvær, ægthed og troværdighed i en dialog, der bevæger sig ud over lærredet og taler gennem mimik, tonefald og kropssprog der ikke er til at tage fejl af.

Det er en historie om familie, nostalgi, om at høre til og om at tage afsked og finde nye veje.

Hit The Road er ikke som de typisk standardiserede roadmovies, vi er blevet så vandt til at se. Den har sit helt eget tempo, og en hudløshed der udfolder sig og lag for lag afdækker historien. Den åbenbarer både en smertelig virkelighed under overfladen og samtidigt en utroligt smuk historie om relationer mellem mennesker, der er fulde af håb. Den får de varmeste anbefalinger herfra.

Trailer:

Titel: Hit The Road
Original Titel: Hit The Road
Premieredato: 8. december 2022
Instruktør: Panah Panahi
Skuespillere: Hassan Madjooni, Pantea Panahiha, Rayan Sarlak, Amin Simiar
Spilletid: 93 min.
Selskab:
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...
Boy From Heaven
White Noise (Net...
Copenhagen Cowbo...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...