Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Kysset
Kysset billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hormoner, Hængerøve og Hårde Bananer

1. januar 2009 af Mie Bach

4 stjerner Skriv en kommentar

Hormoner, Hængerøve og Hårde Bananer billede

Plan 1: Hold et brag af en 15 års fødselsdag på et af byens fedeste diskoteker. Plan 2: At få en kæreste og det første rigtige kys

Tåbelige pinlige forældre, tøse fnidder og den første kærlighed er hovedingredienserne i ”Hormoner, Hængerøve og Hårde bananer” af instruktøren Gurinder Chadha, der tidligere har lavet ”Bedre end Beckham”. Filmen omhandler 14 årige Georgia Nicholson fra Eastbourne (Georgia Groome), der føler sig meget voksen, hvilket hendes forældre bestemt ikke er enige i. For øjeblikket er det store diskussionsemne, at de ikke finder det passende, at Georgia holder sin 15 års fødselsdag på et diskotek, hvilket hun naturligvis er meget uenig i. Hendes forældre er dog ikke hendes største problem for tiden. Georgia og hendes tre veninder Jas (Eleanor Tomlinson), Rosie (Georgia Henshaw), og Ellen (Manjeeven Grewall) er nemlig meget interesserede i drenge, og rigtig for alvor, da de to gude-skønne brødre Tom (Sean Bourke)og Robbie (Aaron Johnson)fra London starter på deres skole. For hvordan er det nu lige, man score en ældre fyr, når man ikke engang har prøvet at kysse en før, og er en smule kikset og uheldig som Georgia? Georgias problemer bliver bestemt ikke mindre, da hendes veninde Jas scorer Tom, og Robbie som hun selv er interesseret i, viser sig at have den blonde, jævnaldrende og tjekkede Lindsay (Kimberley Nixon) som kæreste. Men de fire piger holder sammen i kampen for, at få den sidste fyr på krogen, men netop som tingende lader til at lykkes, bliver Georgias far tilbudt et arbejde i New Zealand, hvilket betyder, at familien bliver nødt til at flytte til den anden side af jorden.

”Hormoner, Hængerøve og Hårde bananer” er en sjov og sød historie om at være teenager og opleve den første forelskelse, baseret på de to første bøger af Louise Rennisons bøger om Georgia. Historien er kendt fra utallige ungdomsfilm, - dreng møder pige, forelsker sig, støder på problemer osv. osv., men en meget vellykket en af slagsen, trods den forudsigelig handling. Georgia er kikset på en charmerende og sjov måde, hvilket gør filmen underholdende, selvom man ikke er i aldersgruppen fra 11-18 år, som er filmens fortrinsvise målgruppe. Men man kan sagtens tage mor og søstre med i biografen, da det er spændende historie for pre-teenagere, byder på genkendelige scener for teenagere, og et rigtig rigtig sjovt tilbageblik for voksne, som husker tilbage på de svære ungdomsår, hvor alt, der har med identitet og kærlighed at gøre, er nyt og ømtåligt.

”Hormoner, Hængerøve og Hårde bananer” minder stilmæssigt om den Akademy Award vindende film ”Juno” fra 2007 af Jason Reitman med Ellen Page i hovedrollen, da begge film ikke forsøger at romantisere teenageårene på klassisk Hollywood maner, men derimod på ærlig vis skildre forældreforhold, veninde sammenhold og teenage-forelskelse blandet med en stor portion humor. ”Hormoner, Hængerøve og Hårde bananer” blev udnævnt til publikumsfavoritten ved årets Buster Festival.

Titel: Hormoner, Hængerøve og Hårde Bananer
Original Titel: Angus, Thongs and Perfect Snogging
Premieredato: 1. januar 2009
Instruktør: Gurinder Chadha
Skuespillere: Georgia Groome, Eleanor Tomlinson, Georgia Henshaw, Manjeeven Grewall, Sean Bourke, Aaron Johnson, Kimberley Nixon, Liam Hess, Alan Davies, Karen Taylor
Spilletid: 101 min.
Selskab: United International Pictures, 2008,
Genre: Humor
Link: http://www.angusthongsmovie.com/intl/uk/


banner
Overskrift Højre Block
A Beautiful Life...
The Mother (Netf...
White Men Can't ...
Fast & Furious X
Tori og Lokita
Sisu
Little Richard: ...
Guardians of the...
Lyset
Peter Pan & Wend...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...