Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022
Oscar 2022
Cph:Dox 2022
Robertprisen 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Resten Af Livet
Resten Af Livet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Hunter Killer

25. december 2018 af Sofie Svane

4 stjerner Skriv en kommentar

Hunter Killer  billede

Kan Gerard Butler redde præsidenten og verdensfreden (igen)?

Den russiske præsident er blevet kidnappet ved et kupforsøg af en oprørsk general. Joe Glass (Gerard Butler) bliver kaldt til tjeneste og må i hast samle besætningen og tage afsted på en farlig ubådsmission. En lille gruppe specialtrænede Navy SEALs hjælper samtidigt på jorden på hemmelig mission, og sammen må de afværge den usikre situation, der truer verdensfreden.
De har tiden imod sig, og i en nervepirrende sejlads gennem fjendtligt farvand skal de nu forhindre tredje verdenskrig.

Hunter Killer leder uundgåeligt tankerne tilbage til 80’ernes koldkrigsfilm, med USA på denne ene side som ’the good guys’ og russerne på den anden side som ’the bad guys’. Vi bliver da heller ikke snydt for skulende ansigter på den russiske side, der falder i tilpas ondsindede grimasser til at passe rollen. Det er krydret med en jævn mængde helteklip, der viser vores kaptajn Glass på jagt, hvor han skåner et rensdyr fordi der er en unge med, så vi ikke et sekund er i tvivl om godheden i hans karakter. Og vi ser ham i positur på fronten af ubåden i fuld fart, så vi heller ikke er i tvivl om, at det er en Amerikansk helt vi har med at gøre, der ofrer sig fuldt ud for sit fædreland.

Det er hverken værre eller bedre end i så mange andre film af tilsvarende kaliber, men da de to sider må arbejde overraskende tæt sammen for at redde verden, øjner man et nyt ønske om, at de kan gå fremtiden i møde hånd i hånd og skabe blivende venskaber, som ikke er set tidligere.

En anden overraskelse er, at plottet bliver drevet af kaptajnens beslutninger. Historien bæres således af Glass’ kommandoer, hvilket giver en intens real-time følelse, når vi befinder os dybt under havets overflade i ubådens klaustrofobiske hylster.

Skuespillet er en smule stift, men som filmen skrider frem bliver Gerard Butler mere overbevisende som Glass, og selvom det er langt fra hans bedste præstation, er det troværdigt nok.

Der er smurt godt på alle kanter og leder, men spændingen i ubådsscenerne er i top. Om det er teknisk korrekt, er jeg desværre (eller måske heldigvis i denne sammenhæng) ikke ubådskyndig nok til at kunne udtale mig om, men klaustrofobien er til at føle og spændingen intens, mens ubåden tilsyneladende ubesværet glider lydløst gennem minebelagt og isbjerget undergrund, der hvert sekund truer med at sprænge vores helte i luften.

Dialogen er som forventet ikke specielt dybsindig. Verden skal redes endnu en gang, og det gøres fint med one-liners og alvorlige, tavse blikke mellem de store mænd og kaptajner, der skal klare ærterne for os denne gang. Det gør de til gengæld godt, og man fornemmer dyb respekt mand-og-mand-imellem antydet i de tavse ansigtsfolder.

Alt i alt er russerne tilpas onde at se på, soldaterne på hemmelig mission tilpas snu, ubåden gigantisk og vores helt tilpas rå til at underholdningsværdien er i hus. Lader man være med at stille for kritiske spørgsmål til baggrund for plottet, er det en helt fortræffelig og solid popkornsbasker, der fuldt ud leverer hvad den lover.

Titel: Hunter Killer
Original Titel: Hunter Killer
Premieredato: 25. december 2018
Instruktør: Donovan Marsh
Skuespillere: Gerard Butler, Gary Oldman, Common, Linda Cardellini, Michael Nyqvist
Spilletid: 122 min.
Selskab: Nordisk Film – 2018
Genre: Action , Thriller


banner
Overskrift Højre Block
Thor: Love and T...
Man vs. Bee (Net...
Elvis
Costa Brava, Lib...
The Black Phone
Playground
Obi-Wan Kenobi (...
Lightyear
Verdens Værste M...
The Hole in the ...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...