Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Den Grænseløse
Den Grænseløse billede



Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Hvordan man får succes i sit andet ægteskab med sin første kone

6. september 2008 af Jan Mouritzen

4 stjerner Skriv en kommentar

Hvordan man får succes i sit andet ægteskab med sin første kone billede

velturneret Sinatra/Martin lystspil fra de gyldne tider

Entertaineren Francis ”Frank” Sinatra (1915-98) havde en glorværdig karriere som både crooner og skuespiller. Han indledte sin unikke musikalske karriere i 1940ernes swing æra, hvor han sang til tonerne af Harry James’ og Tommy Dorseys bigbands. Senere indspillede Sinatra - ”The Voice” – musik hos Capitol Records og blev et af tidens største teenageidoler. Hans musikalske karriere var gået en smule i stå, da han i 1954 vandt en Oscar for sin dirrende præstation som menig Maggio i ”Herfra til evigheden”. Samtidig med at han fik kæmpesucces på filmlærredet i ”Manden med den gyldne arm”, ”High Society” og ”Kandidaten fra Manchuriet”, stod Frank Sinatra i spidsen for den legendariske ”Rat Pack”-gruppe, der aften efter aften i årevis fyldte Sands-casinoet i Las Vegas til bristepunktet.

Nu udsender Warner Bros. en serie af de allerbedste Sinatrafilm på DVD i serien ”Frank Sinatra Collection”. Den første film, der er kommet på gaden er det festlige lystspil ”Hvordan man får succes i sit andet ægteskab med sin første kone” fra 1965.

Den succesrige, men noget snerpede og konservative forretningsmand Dan Edwards (Frank Sinatra) har været gift i 19 år med Valerie (Deborah Kerr) og sammen har de to børn. Efterhånden er gnisten gået ud af ægteparrets samliv, for Dan foretrækker at sidde hjemme foran TVet og se boksning eller westernfilm, medens Valerie hellere vil ud og svinge skørterne på dansegulvet. Hun gør alt for at få tilført lidt pep til sin mand, men han er blevet en midaldrende tørvetriller, som ikke ænser hendes opfordringer.

Dans bedste ven, Ernie (Dean Martin) er hans absolutte modsætning – en pigeglad ungkarl, som helst flyr ethvert ansvar og ikke bekymrer sig om at stifte familie. Da ægteparret Edwards beslutter at tage på en fornyet bryllupsrejse til Mexico for at få pustet lidt friskhed og spontanitet ind i deres hensygnende forhold, kommer de i kløerne en lokal fidusadvokat (Cesar Romero), som har specialiseret sig i lynskilsmisser og lynægteskaber. Efter et natligt skænderi skriver både Dan og Valerie under på advokatens skilsmissepapirer, og før de ved af det, fanger bordet! Men tingene bliver meget mere komplicerede, da Dan senere sender Ernie ned til Mexico for at bringe sin ekskone tilbage. For pludselig ender Ernie og Valerie med at blive gift med hinanden! Og så må playboy-ungkarlen sande, at det kræver sin mand at være ægtemand, papfar og svigersøn, når ens svigermor er en skotsk matrone (Hermione Baddeley), der drikker som et hul i jorden og blæser op til kønskamp i sækkepiben. Samtidig begynder Dan så småt at få smag for det søde liv, nu hvor han ikke længere har hustru og børn at skulle stå til regnskab for.

”Hvordan man får succes i sit andet ægteskab med sin første kone” er et klassisk lystspil fra Hollywoods gyldne epoke. De to lystige spasmagere Frank Sinatra og Dean Martin er i topform og spiller behændigt ping-pong med de vittige replikker, der er signeret manusforfatteren Cy Howard.
Når man dertil ligger en veloplagt Deborah Kerr, en gæstestjerneoptræden af Trini Lopez og mindre roller til Franks datter, Nancy og Deforest Kelley (der året efter fik sin karakteristiske rolle som Dr. ”Bones” McCoy i ”Star Trek” tv serien), er underholdningsværdien i hus. Det eneste minus er, at Sinatra – for én gang skyld - ikke selv opløfter sin udødelige røst, men så kan man jo i stedet sætte en CD på og lade sig føre bort af Ol’ Blue Eyes smægtende fraseringer.

Warner Bros. præsenterer ”Hvordan man får succes i sit andet ægteskab med sin første kone” på DVD i en meget flot, restaureret version i det korrekte 2.35:1-format. Farverne er skarpe og som ekstramateriale findes den originale biograftrailer.
Filmen er venligst stillet til rådighed af:
Warner Home Video.

Titel: Hvordan man får succes i sit andet ægteskab med sin første kone
Original Titel: Marriage on the Rocks
Premieredato: 19. august 2008
Instruktør: Jack Donohue
Skuespillere: Frank Sinatra, Deborah Kerr, Dean Martin, Cesar Romero, Nancy Sinatra, Hermione Baddeley, Trini Lopez, Tony Bill.
Spilletid: 104 min.
Selskab: Warner Bros. 1965
Genre: Action



banner
Overskrift Højre Block
Monkey Man
Immaculate
Fire døtre
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK



KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...