Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

I Kina Spiser De Hunde (DVD)

23. juni 2002 af Niclas Christian Dahl

5 stjerner Skriv en kommentar

I Kina Spiser De Hunde (DVD) billede

I anledning af at Gamle Mænd I Nye Biler (IKSDH2), snart har premiere - har vi på ON-Z valgt at anmelde den gamle 1-er...

Historien i filmen er ret enkel:
Arvid er en kedelig bankmand der med sin kæreste, mener at leve et godt liv. Desværre keder Hanne (kæresten) sig noget så grusomt.
Da Arvid nærmest ved et uheld en dag får muligheden for at afværge et røveri, "slår han til"... han smækker røveren ned og bliver dagens helt. Arvid kommer hjem med roser og en rejse til Paris it tankerne - ser han at Hanne har ryddet hele lejligheden på nær Tv-et. Arvids liv går dog videre, men ikke ret længe.
Pludselig dukker bankrøverens kæreste, Astrid, op - hun skulle bruge de penge som hendes mand, som Arvid slog ned, skulle have hugget. Da Arvid er sådan en god mand, med en så god tro på at der findes godt i alle mennesker, ser han ingen anden udvej, end at skaffe pengene til Astrid selv.

Arvid beslutter sig for at opsøge sin halvkriminelle storebror Harald, der skal hjælpe ham med at røve en pengetransport. Harald, som den gode storebror, indvilliger i at hjælpe sin klemte lillebror. Det bliver hurtigt besluttet at hele personalet på den restaurant Harald bestyrer skal hjælpe til... dette inkuldere både de to kokke, Martin og Peter, og også den hårdtarbejdende balkan-arbejder Vuk, som Harald udnytter maximalt.
Første projekt er altså at få hugget pengene fra pengetransporten og så derefter at befri bankrøveren som Arvis slog ned - så ham og Astrid kan komme til at være sammen igen. Dog ikke alt går som planlagt
Efterhånden som tingene begynder at tage form, bliver Arvid mere og mere psykopatisk - og ender næsten være end sin egen storebror.

Anders Thomas Jensen (Valgaften, Ernst og Lyset, Blinkende Lygter, Grev Axel, Davids Bog - osv.) har skrevet manuskriptet til denne film og Lasse Spang Olsen har instrueret.
Ideen til filmen opstod under optagelserne til Davids Bog, hvor Hr. Jensen og Hr. Olsen begge havde samme roller. Egentlig var I Kina Spiser De Hunde ment som endnu en film hvor vi fik de to dygtige skuespillere at se igen... men hurtigt udviklede historien sig og snart var både Harald og Arvid med I. Det eneste problem var at ingen ville producere den - den var rundt på diverse producenters skriveborde i hele 4 år, før at Sten Herdel, hørte om den og strkas bød ind.

Alle roller i filmen er skrevet til de forskellige skuespillere der også kom til at spille dem i sidste ende - faktisk så er både Peter Ganzler (bankrøveren) og Trine Dyrholms (Hanne) skrevet til dem, lang tid før de var rigtig kendte, rollen til Gantzler blev næsten kun skrevet ind for at give den nye skuespiller en chance - det skulle efter sigende have været et helvede at få deres stramme programmer til at passe med optagleserne på filmen... for som Spang Olsen sagde det så godt: "Manden er jo på andet år Danmarks lækreste mand i ugebladene!"

Lasse Spang Olsen er opvokset med stunt - både ham og hans bror (Martin Spang Olsen) har øvet sig siden de var 6... det var faktisk Martin der første gang fik ideen med de lidt farligere stunts: Han bandt et stykke snor i sin flotte nye Røde cykel (husk, han var kun 6-7 år) og bandt derefter den anden ende fast i flagstanden... det var den eneste, og sidste, gang Lasse fik lov til at bruge Martins cykel - og det siges også at have givet nogle knubs efterfølgende da Lasse flyver over cyklen og lander på jorden.
Det mest utrolige ved Spang Olsen'erne er at deres forældre meget hurtigt opgav at fortælle dem at det var alt for farligt... en anden historie der fortælles er om Lasse, der til det årlige familiefoto ville sætte lidt fut på og derfor bestemte sig for at sætte ild til sig selv. Han brugte sin bedstefars gamle regnfrakke og noget benzin... og så brændte han... kommentaren fra han far, da denne så det var at han aldrig måtte bruge benzin, men skulle bruge petrolium.

Derfor var det også en meget naturlig ting at få netop Lasse Spang Olsen til at Instruere den, ham og Anders Thomas Jensen mødte hinanden da Lasse instruerede Operation Cobra og Anders var runner/dialog forfatter.
Der blev lagt en del stunts ind i historien og så var manuskriptet klar og de kunne gå igang med at skyde filmen.

Det bedste ved filmen er humoren og de hårdt rammende replikker som vi kender så godt fra andre Anders Thomas Jensen film, fx. Valg Aften og Blinkende Lygter. Det hele går utrolig hurtigt og man når kun lige at grin færdig over den første replik før det hurtige svar fra modspilleren kommer... det er det der gør at Thomas Jensen kan holde et så godt niveau i alle sine film.
Som jeg før skrev er alle rollerne skrevet til dem der spiller dem... derfor er der heller ingen der spiller dårligt... jeg skriver det lige igen: derfor er der heller ingen der spiller dårligt - er ret godt faktum for en film må man sige.
Hovedkarakterens hovedroller er valgt godt - Bodnia sætter virkelig perspektiv i rollen som småkriminel restaurant drivende... Dejan Cukic laver en flot overførsel fra nervøs bankmand til stjernepsykopat... Thomas Villum Jensen og Nikolaj Lie Kaas spiller utroligt flot, og humoristisk som de to uvidenden og konstant diskuterende kokke... Brian Patterson (bedre kendt som Kylling fra Bamse og Kylling) som den håbløst integrerede medarbejder. Alt i alt en masse klasse skuespillere.

Alt har lagt op til en efterfølger, og den får så nu... den har premiere 12 Juli, så der er noget at se frem til - men hvis du ikke har set "1-eren" - så lej den lige på video, ikk?

DvD Anmeldelse:
DvD'en er lidt kedelig - vi har med en dansk storfilm og gøre og så er det lidt synd at der ikke kommer en overflod at extra ting på... Der er den normale 40 minutters bag filmen, 2 slettede scener (som ikke giver nogen mening), 5 specielt udvalgte interviews, der ikke er alt for spændende.
Vi danskere er gode til at lave film... nu må vi så blot øve os på at lave DvD-udgivelse, for det her er alt for ringe.
Det kan ikke blive til mere end 2 ud af 6 stjerner.

Titel: I Kina Spiser De Hunde
Original Titel: I Kina Spiser De Hunde
Premieredato: 7. januar 2000
Instruktør: Lasse Spang Olsen
Skuespillere: Kim Bodnia, Dejan Cukic, Tomas Villum Jensen, Nikolaj Lie Kaas, Peter Gantzler, Trine Dyrholm, Brian Patterson, Line Kruse, Søren Sætter Lassen, Lester Wiese, Jesper Christensen, Lasse Lunderskov.
Spilletid: 91 min.
Selskab: Thura Films, Scanbox, 1999
Genre: Action
Link: http://www.ikinaspiserdehunde.dk

banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...