Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

If I Stay

25. september 2014 af Stine Grønborg Sandvej

3 stjerner Skriv en kommentar

If I Stay billede

Coming-of-age fortælling om at finde sig selv og om mødet med den første, store kærlighed. Filmen har en masse på hjerte, men på trods af gode intentioner og middelgode skuespilspræstationer, er der lidt for meget teen love og lidt for lidt handling.

If I Stay er en filmatisering af den amerikanske bestseller af samme navn skrevet af Gayle Forman og instrueret af R.J. Cutler, som i filmbranchen bedst er kendt fra at arbejde med dokumentargenren. Filmen centrerer omkring Mia (Chloë Grace Moretz), en reserveret, cello-spillende high school elev som forsøger at finde sin plads i verden omgivet af sine udadvendte 80’er rock-elskende forældre og lillebror. Mia møder den charmerende, ældre og populære elev Adam (Jamie Blackley) og en stormende forelskelse tager sin begyndelse.

Da Mia i al hemmelighed ansøger om en plads på den prestigefyldte musikskole Julliard, kommer hende og Adams forhold på prøve, men alle yderligere spørgsmål om fremtiden går til grunde, da Mia og hendes familie bliver involveret i en forfærdelig bilulykke, som efterlader Mia i kunstigt koma…

If I Stay er på en gang en meget trist men også meget anonym fortælling. Scenerne af Mia på hospitalet som våger over sin egen krop, samtidig med at hun forsøger at få afklaring omkring sine forældres og brors skæbne, fungerer i og for sig fint. Der spilles ihærdigt på følelserne, særligt i den meget rørende scene hvor Mias farfar - spillet af den altid fremragende Stacy Keach - grædende fortæller den livsløse Mia, at det er okay at give slip på livet.

Illusionen af Mias kamp mellem liv og død bliver dog konstant brudt af de mange flash backs tilbage til Mias tid med kæresten Adam. Denne krydsklipning mellem scenerne på hospitalet og scenerne fra tiden der leder op til ulykken virker både forvirrende og forstyrrende, da filmen – ud over dets dramatiske omdrejningspunkt på hospitalet – egentlig ikke har særlig meget at byde på.

Filmens helt store fokus er kærlighedshistorien mellem Mia og Adam. Moretz og Blackley gør en brav indsats for at overbevise seeren om deres unikke kærlighed, men de lange og ofte pladder-romantiske dialoger (med en overflod af kyssescener) bliver simpelthen for utroværdige, i forhold til at der er tale om to unge mennesker, og ikke karakterer fra en Danielle Steel roman.

Personligt er jeg meget glad for Chloë Grace Moretz, som de fleste nok kender fra film som Kick Ass (2010) og Let Me In (2010). Jeg har dog svært ved at blive overvist af Moretz i denne rolle, da det virker som om Moretz har mere travlt med at se sød ud i forhold til at give sig hen i rollen som Mia.

Jamie Blackley er sådan set godt castet i rollen som den populære Adam, som ud over at være en flot fyr, også spiller og synger i et band. Karakteren er dog i sig selv ikke interessant nok til, at Blackley bliver meget mere end det. De virkelig stærke præstationer ser vi faktisk hos filmens mindre roller. Mireille Enos og Joshua Loenard er troværdige i rollerne som Mias seje og sympatiske forældre, Kat og Denny, som har lagt deres vilde fortid bag sig til fordel for familielivet, og Liana Liberato er sød og charmerende som Mias bedste veninde, Kim.

Mit egentlige problem med If I Stay er nok, at det er for uklart, hvad der helt præcis er formålet med filmen; er det den intense kærlighed mellem to meget forskellige, unge mennesker, eller er det mødet med døden og sindets vilje til at holde fast på livet der er det bærende element? Begge historier er gode nok i sig selv, men fungerer i denne film ikke rigtig sammen. Derfor bliver det desværre ikke til mere end tre stjerner herfra.

Titel: If I Stay
Original Titel: If I Stay
Premieredato: 25. september 2014
Instruktør: R.J, Cutler
Skuespillere: Chloë Grace Moretz, Jamie Blackley, Mireille Enos, Joshua Leonard, Stacy Keach, Liana Liberato
Spilletid: 107 min.
Selskab: SF- Film, 2014
Genre: Drama
Link: http://ifistaymovie.com
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...