Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Livsvidner - Gud...
Livsvidner - Gud, Lever De Enndu? billede

Den, Der Lever S...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

In the Bedroom

24. maj 2002 af René Hyldig

5 stjerner Skriv en kommentar

In the Bedroom billede

En ung mand. En fraskilt kvinde. Hendes eks-mand. Det er ved at eksplodere...

Filmen handler om familien Fowler der bor i en lille fiskerby i Maine, New England. Frank (Nick Stahl) holder sommerferie hos sine forældre efter første år på college. Hans far Matt Matt (Tom Wilkinson) er byens læge, moderen Ruth (Sissy Spacek) skolens korleder.
Frank har forelsket sig i Natalie (Marisa Tomei), der er separeret, og mor til to små børn. Natalies ægtemand er temperamentsfuld, og har det svært med at se sin tidligere samlever med en anden mand.

Fowlers er bekymrede over deres søns engagement, og snart viser deres bekymringer sig velbegrundede.

Vi har at gøre med en atypisk amerikansk film. Tempoet er langsomt, omhyggeligt og dvælende. Karakterskildringen er særdeles grundig og meget overbevisende, og det er svært som tilskuer ikke at lade sig rive med af vores hovedpersoners tanker og følelser, efterhånden som historien folder sig ud.

Filmen behandler flere problemstillinger. Der er det modne ægtepar der skal vænne sig til hinanden uden sønnens tilstedeværelse, deres ønske om at involvere sig i sønnens liv uden at dominere hans beslutninger, og ikke mindst parrets indbyrdes relationer der også forandres undervejs i filmen.

Især Sissy Spacek leverer en formidabel præstation, hendes mimik er særdeles overbevisende, hun ER denne bekymrede, overbeskyttende mor, der samtidig er kritisk til det yderste, men med et ydre der skal afspejle velvilje og imødekommenhed. En flot kontrast til hende leveres af Marisa Tomei, der undergår en omfattende, men meget troværdig forandring, fra pigen der måske for tidligt er blevet mor og som stadig har sorgløsheden siddende i sig, til den modne kvinde der hen imod filmens slutning synes ti år ældre, altsammen i løbet af nogle få sommeruger.

Fordi hans troværdighed som en fuldstændig arketypisk amerikaner er så stor, kunne jeg faktisk ikke forstå hvorfor jeg associerede denne åbenbare amerikaner jeg så på lærredet med britisk film. Men fra roller i Priest, The Full Monty og Sense and Sensibility beviser Tom Wilkinson i In The Bedroom at han er en dygtig karakterskuespiller, han er den lidt tavse modne mand, venlig, lidt reserveret, drømmende.

Vi har set Todd Field i en birolle i Eyes Vide Shut, men In the Bedroom er hans debut som instruktør, og en meget overbevisende en af slagsen. Manuskriptet hører også til i den bedre ende, med en dialog der falder fuldt troværdig hos talenter som Spacek og Wilkinson. Som i sæsonens anden store film Gosford Park, er handlingen i In The Bedroom ikke vigtig i sig selv, kun som katalysator for personernes udfoldelse af deres, ja, personlighed.

Titel: In the Bedroom
Original Titel: In the Bedroom
Premieredato: 24. maj 2002
Instruktør: Todd Field
Skuespillere: Tom Wilkinson, Sissy Spacek, Nick Stahl, Marisa Tomei, William Mapother, William Wise, Celia Weston, Karen Allen.
Spilletid: 132 min.
Selskab: Good Machine, GreeneStreet Films Inc.,2001
Genre: Drama
Link: http://www.miramaxhighlights.com/inthebedroom/


banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...