Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Vanskabte Land
Black Panther: W...
Alle For Fire
Hvidstengruppen ...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inden frosten

31. oktober 2005 af Helle Perrier

4 stjerner Skriv en kommentar

Inden frosten billede

Ganske enkelt en fremragende krimi fra den svenske mesterfortæller Mankell.

Inden frosten finder sin styrke i en uhyggeligt underholdende fortælling, der krydres med et funklende samspil mellem filmen to hovedpersoner.

Filmen er baseret på bogen af samme navn, og den forholder sig meget tro mod sit litterære ophav i både fortælling og tone.

I et af skovområderne uden for Ystad finder man en flok svaner, der er blevet brændt ihjel. I umiddelbar nærhed finder man en myrdet kvinde. Det går hurtigt op for Kurt Wallander at de to ting hænger sammen, og at han er på sporet af en bestialsk morder.
Samtidig med mordsagen er der også problemer på hjemmefronten. Datteren Linda er netop blevet færdig med uddannelsen som politibetjent, og hun har fået tjeneste på farmands station. De to har mange skeletter i skabet, og kan ikke rigtig enes. Kurt Wallander har måske ikke altid været den bedste far, og de to har meget at snakke om. Linda flytter hjem til en af sine gamle veninder, men da hun forsvinder, kommer den unge politibetjent på arbejde. Det viser sig at der måske er en forbindelse mellem de bestialske mord og venindens mystiske forsvinden.
Jagten på den fanatiske morder viser sig hurtigt at være livsfarlig for alle de involverede.

Inden frosten handler om noget så utraditionelt som en religiøs sekt. Det er en spændende indgangsvinkel til en krimi, og Mankell får sandelig så meget ud af den som det er muligt. Der er ikke ét eneste kedeligt øjeblik, men nærmere underholdning og spænding fra start til slut. Ikke mindst fungerer sammenspillet mellem datteren Linda, der spilles af Johanna Sällström, og faderen Kurt Wallander, der portrætteres eminent af Krister Henriksson.
Inden frosten er en traditionel krimi, der har et utraditionelt indhold. Nyskabelser er der ingen af, men hvad der derimod er masser af, er kriminalskabelonen, der følges til punkt og prikke. Filmen har alt det en krimi skal indeholde, og derfor får man nøjagtig hvad man forventer – og lidt mere endda.
Denne film er klart anbefalelsesværdig til en mørk vinteraften, og der er tilmed flere film på vej i sagaen om Wallander. Vi kan kun glæde os, hvis der er mere af samme skuffe.

Ekstramaterialet byder på trailers og man kan komme bag om filmen. Ikke det store, men filmen står også glimrende alene. Bogen der har samme titel kan varmt anbefales til gengæld.

Titel: Inden frosten
Original Titel: Innan frosten
Premieredato: 25. oktober 2005
Instruktør: Kjell-Åke Andersson
Skuespillere: Krister Henriksson, Angela Kovacs, Johanna Sällström
Spilletid: 89 min.
Selskab: SF-film, 2004
Genre: Krimi

banner
Overskrift Højre Block
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She Said
KrysantemumKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...