Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Inspector Morse - Den Djævelske Slange

6. september 2005 af Michael Panduro

3 stjerner Skriv en kommentar

Inspector Morse - Den Djævelske Slange billede

Jævnt kapitel i serien

Det skal gøres klart fra starten at undertegnede ikke hører til horden af fanatiske Morse-fans. Dette er i virkeligheden nok kun den tredje film i serien jeg stifter bekendskab med. Alligevel er det på ingen måde svært at falde ind i den højkultiverede detektivs verden af bedrag og finurlig manipulation.
”Den djævelske slange” er et klassisk, britisk mordmysterium. En højt agtet lektor ved det prestigefyldte Beaufort College i Oxford findes myrdet af skolens rektor på selv samme aften hvor han planlagde at komme med et højst kontroversielt oplæg omkring en uvis miljøsag. Vor alle sammens Inspector Morse skulle have overværet selvsamme seminar og således vikles han ind i sagen om den myrdede professor. Efterhånden som sagen skrider frem og sporene dukker op viser det sig naturligvis at intet er som først antaget og ingen er hvem de udgiver sig for.

Historien er klassisk opbygget med et utal af tråde der lægges ud dels for at opbygge spændingen og dels for at mislede og forvirre seeren. I sidste ende knækker Morse og hans assistent – den efterhånden temmelig karakterfaste Lewis – naturligvis nøden, men det er ikke uden hjælp udefra. Som det ofte er tilfældet har Morse en personlig bekendt indblandet i mysteriet, denne gang den homoseksuelle korlærer på den traditionsbundne skole spillet af selveste Tom Wilkinson.

Som sagt er jeg ikke særlig tilhænger af serien, men man må tage hatten af for den kompromisløse måde hvorpå alting foregår i et stille og afmålt tempo. Fans af serien vil sandsynligvis se dette kapitel som en nogenlunde jævn tilføjelse til sagaen. Personligt synes jeg dampen går lidt af cirka halvvejs igennem filmen. Mystikken og de mange karakterer bliver lidt for meget og nogle af de mere interessante plotpunkter bliver overset for nogle af de lidt kedeligere. Der er enkelte gnister mellem Morse og den unge, iltre Lewis, men det er kun antydninger. Udover de to karakterer bydes der ikke på andre af seriens gengangere, selv politiinspektøren er på orlov.

John Thaw spiller med den rutine man kan forvente så langt inde i en serie, men han gør det med autoritet og overbevisning. Til gengæld er nogle af filmens bifigurer desværre mindre overbevisende. Som udenforstående virker afsnittet lidt tyndt og som et hurtigt overset kapitel i en serie der helt klart har mere at byde på.

ilmen er venligst stillet til rådighed af
SF/Fox.

Titel: Inspector Morse: Den Djævelske Slange
Original Titel: Inspector Morse: The Infernal Serpent
Premieredato: 23. august 2005
Instruktør: John Madden
Skuespillere: John Thaw, Kevin Whately, Tom Wilkinson, Geoffrey Palmer
Spilletid: 104 min.
Selskab: Zenith/Central Independent Television, SF-Film, 1989
Genre: Krimi
Link: http://www.inspectormorse.co.ukbanner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...