Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Into The Grizzly Maze

24. oktober 2015 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Into The Grizzly Maze billede

Bjørnen sover, bjørnen sover... Næh, det gør den faktisk ikke! En række vidt forskellige personligheder har vovet sig ind på dens territorium, og det er der kommet en blandet landhandel ud af.

Så er der dømt skovtur i Alaska. Ikke en hvilken som helst skovtur, for denne film onvolverer en særdeles blodtørstig grizzlybjørn. Det udvikler sig til en slags ”survival of the fittest” for vores karakterer som, af den ene eller anden grund, befinder sig i skoven, der er lidt af en labyrint og deraf navnet ”Grizzly Maze”. Lad os først og fremmest kigge på hvilke centrale figurer vi har med at gøre:

Sheriff Beckett (spillet af Thomas Jane – Deep Blue Sea, The Punisher) er den ene af byens sheriffer. En godmodig mand, som ynder at holde ro og orden i sin by. Han har også en forkærlighed for natur og dyreliv, som har en speciel plads i hans hjerte.

Michelle (spillet af Piper Perabo – Coyote Ugly, The Prestige) er Becketts kæreste. Hun er døv, og kommunikerer derfor via tegnsprog og mundaflæsning. Hun er en anerkendt fotograf som har kastet sig over naturbilleder.

Rowan (spillet af James Marsden – Straw Dogs, X-Men) er Becketts bror, som dukker uanmeldt op i byen efter flere års fængsel. Hans mission er at finde en gammel ven, som er forsvundet områdets skove. Han ryger dog hurtigt i klinch med sin bror.

Sully (spillet af Scott Glenn – Jagten På Røde Oktober, Flammehav, Vertical Limit) er den aldrende sheriff i byen og makker til Beckett. Han er så godt som pensionsmoden, men er særdeles fattig og har derfor brug for nogle alternative indtægtskilder.

Kaley (spillet af Michaela McManus – serieskuespiller fra bl.a. One Tree Hill og The Vampire Diaries) er politiassistenten med et godt øje til Rowan. Hun er uheldig at komme slemt til skade under begivenhederne i skovområdet, og kan ikke klare sig på egen hånd.

Douglass (spillet af Billy Bob Thornton – Sling Blade, Monster’s Ball, Fargo sæson 1) er berygtet bjørnejæger, som ingen rigtig bryder sig om. Han er en egocentreret enspænder, som dog nok er den som hurtigst opfatter hvor alvorlig situationen er i skovene.

Og så er der naturligvis selve dræbermaskinen. Den brune bjørn som tager livet af alle som vover sig ind på området, uagtet om det så er skovarbejdere eller krybskytter. Bjørnen ”spilles” af ingen ringere end Bart The Bear, altså selvsamme bjørn som har et temmelig pænt CV efter at have medvirket i bl.a. Sean Penns Oscar-nominerede Into The Wild, En Ny Dag I Livet (Morgan Freeman og Robert Redford) og faktisk også hæderkronede Game Of Thrones i afsnittet The Bear And The Maiden Fair som er 7. afsnit i sæson 3. Måske du også husker Adam Beach (bl.a. krigsfilmene Flags of our Fathers og Windtalkers)? Han spiller rollen som Johnny Cadillac – Rowans forsvundne ven.

Into The Grizzly Maze handler altså om ovenstående figurer og deres respektive årsag til at befinde sig netop der, altså i The Grizzly Maze – skovområdet man ikke sådan bare lige finder ud af, og hvor det bestemt ikke er alle som slipper levende fra. Venskaber og fjendskaber bliver sat på en alvorlig prøve i forhold til at klare skærene med et til lejligheden fremstillet monster i hælene. Efter at have set filmen, er det mig ikke 100 % klart, hvorfor at denne bjørn skal lide af kronisk blodrus og for-sjov-dræbe alt med en puls? Vi får naturligvis ingen action-thriller uden en voldsom bamse, I know, men selve portrætteringen af den intelligente og kynisk udregnende teddy, ja den er altså svær at købe. Det samme er den lidt rodede og tilfældige historie om hvordan disse karakterer ender i samme båd så at sige. Altså i en ren og skær overlevelseskamp på udebane mod en tonstung modstander. Det er altid glædeligt at se en film med Billy Bob Thornton. Han har en rå og beskidt tilgang til sine figurer, og det samme gælder denne loner til Douglass. Jeg er også begejstret over at se Scott Glenn igen. Hits som Training Day og Ondskabens Øjne samt de ovenstående filmreferencer, gør ham i mine øjne til lidt af en legende. Men det er, sandt at sige, længe siden at man for alvor har set noget til ham – og vupti, så dukker han lige for en kort bemærkning op i denne film.

Man skal ikke se denne film for sine special effects, for de er temmelig ordinære. Men den fungerer på sin vis som et hurtigt fix for adrenalinen og varer blot 1 time og 20, hvis man regner rulletekster fra. Tre stjerner må være en fair karakter.

Udgivelsen indeholder en stribe trailers, men ellers intet ekstramateriale.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Scanbox.

Titel: Into The Grizzly Maze
Original Titel: Into The Grizzly Maze
Premieredato: 15. oktober 2015
Instruktør: David Hackl
Skuespillere: Thomas Jane, James Marsden, Piper Perabo, Billy Bob Thornton, Scott Glenn, Adam Beach, Michaela McManus, Luisa D'Oliveira, Patrick Sabongui
Spilletid: 86 min.
Selskab: Destination Films, Indomitable Entertainment, 2015
Genre: Action , Thriller
banner
Overskrift Højre Block
Civil War
Lupin III: Cagli...
HAMMARSKJÖLD
Birthday Girl
Perfect days
Ripple
KALAK
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & HejrenKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...