Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023
Franske Filmmand...
Robert-Prisen 2023
Bodilprisen 2023...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

John Wick: Chapt...
John Wick: Chapter 4 billede

Den, Der Lever S...
The Fabelmans
Livsvidner - Gud...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

IT (2017) 4K Ultra HD

20. februar 2018 af Jesper Poulsen

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

IT (2017) 4K Ultra HD billede

Ny sminke på gamle pudderkvaster... Nej, denne remake af IT har slet ikke sin berettigelse og ender som en ballon som gassen forlængst er gået af!

Så skal der tages livtag med en tiltrængt remake. I 1990 blev Stephen Kings IT (på dansk: Det Onde) filmatiseret som en miniserie på 2 afsnit. En bemærkelsesværdi og elsket gyser for sin samtid, men også en afdanket og kunstig oplevelse, hvis man sætter den på i dag (læs seperat anmeldelse). Derfor kan man ikke sige andet end at det var på høje tid at give den et skud mere, således at man ikke skal nøjes med saftevandstyndt ”blod”, stop motion-monstre og nærmest pinlige hvin og skrig.


Desværre er IT fra 2017 ikke blevet den ansigtsløftning man kunne have håbet på. Man har nærmere formået at gøre miseren ringere. Bill Skarsgård er decideret irriterende som klovnen Pennywise, og kuldet på de syv børn som han terroriserer er udstyret med meget vovede replikker i forhold til at det skal forestille at foregå i slut-80’erne. Det allerstørste minus er at filmen ikke engang har formået at hæve uhyggebarometeret bare en lille smule. Man må nøjes med lidt bøøøh og bulder samt nogle høje violinlyde, for at ligesom at prøve at signalere at det er nu man skal blive bange. Jeg blev hverken bange eller begejstret, på ingen måde underholdt men nærmere ladt i stikken.

Det var en usædvanlig flad fornemmelse at se en nyfortolkning af byen Derrys kamp med Pennywise, klovnen der lever af børns frygt og angst. Syleskarpe tænder i flere rækker er altså ikke nok til at bilde folk ind, at han kan overtrumfe Tim Currys version fra 1990. Dertil er der også smukkeseret lige rigeligt på ungdomsidyllen blandt de 7 tabere. Det er pludselig Beverly, som fremstår som den stærkeste og som alle drengene ser op til. Denne gang er hun ikke en taber, fordi hendes far er en underbetalt pedel. Nu er hun bare en rakkertøs med en liderlig og slesk far. Hun har af samme årsag ben i næsen, men at alle seks drengevenner alle er håbløst forelsket i hende, ja det er simpelthen for kikset.


I filmens godt og vel 9 kvarter bliver man kastet rundt i alle mulige mere eller mindre relevante scener. Den er alt for lang og dækker i øvrigt kun halvdelen af fortællingen, for man får ikke nogen hints om at Det Onde ikke i første omgang kan besejres. Voksendelen fra 1990-versionen er uberørt og man er udelukket fra det oprindelige skel mellem flashbacks for vores involverede parter. Det må man vente med lidt endnu, (hvis man altså gider at vente) for IT: Chapter Two starter optagelser til sommer.

Intentionerne har sikkert været gode, men holdet bag den nye IT bliver kvalt i egen suppedas. Man skal vel helt ud i at læse romanen for at være nogenlunde underholdt med denne killer-klovn, som virker rigtig ”so last year”. Jeg kan ikke svinge mig op på mere end 2 stjerner.

Bonusmaterialet består af flere muligheder for at kigge nærmere på tilblivelsen. Du kan f.eks. se hvordan Bill Skarsgård forberedte sig på at portrættere den lidt mere moderne Pennywise. Du kan også se hvordan de unge skuespillere opnår et privat venskab under optagelserne. Du kan også møde Stephen King himself og se nærmere på elleve slettede eller forlængede scener fra filmen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Twentieth Century Fox Home Entertainment Warner Bros.

Titel: IT (2017) 4K Ultra HD
Original Titel: IT (2017) 4K Ultra HD
Premieredato: 25. januar 2018
Instruktør: Andy Muschietti
Skuespillere: Jaeden Lieberher, Bill Skarsgård, Wyatt Oleff, Finn Wolfhard, Owen Teague, Chosen Jacobs, Sophia Lillis, Nicholas Hamilton, Jeremy Ray Taylor, Jake Sim, Jack Dylan Grazer, Logan Thompson
Spilletid: 134 min.
Selskab: New Line Cinema, Vertigo Entertainment, 2017
Genre: Drama , Gyser
banner
Overskrift Højre Block
John Wick: Chapt...
The Fabelmans
Revir
Vi er Rusland, C...
Boston Strangler...
A Journey and th...
Dreaming Arizona...
The Last Of Us (...
The Inspection
Knock at the CabinKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...