Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jorden Rundt i 80 Dage (DVD)

23. juni 2004 af Henrik Østergaard

3 stjerner Skriv en kommentar

Jorden Rundt i 80 Dage (DVD) billede

Klassisk Hollywood underholdning og 44 af datidens filmstjerner - der er dømt søndagshygge.

Udgivelsen af Jules Verne-klassikeren "Jorden Rundt i 80 Dage" på DVD kommer netop som en ny version med Jackie Chan! næsten er på trapperne.
Men hvad er der så at sige om denne ældre udgave af "Jorden Rundt i 80 Dage"? Noget mesterværk er den ikke, men bestemt heller ikke en gang makværk.

Historien er nok velkendt for de fleste. Phileas Fogg (David Niven) har indgået et vanvittigt væddemål om at rejse jorden rundt på 80 dage, og sammen med sin tro tjener Passepartout (Cantinflas) begiver de sig ud på det ene mærkværdige eventyr efter det andet i det desperate forsøg på at vinde væddemålet.
På rejsen redder de den yndige prinsesse Aouda (Shirley MacLaine), som derefter følger med dem i deres farefulde færd.

"Jorden Rundt i 80 Dage" er en af de få film (sammen med "Borte Med Blæsten" - David O. Selznick) hvor producenten har fået større anerkendelse end instruktøren. Tilbage i 1956 var Oscarkomiteen så betagede over dette, at den overrakte hele 5 Oscars deriblandt for bedste film til det stort anlagte værk. Og det er altså ikke en "Borte med Blæsten" vi her sidder med. De mange Oscars må der idag siges at være svært at finde seriøse argumenter for. Det skulle da lige være for den spektakulære scenografi og fotografering man er vidne til for dens tids normer. Jules Vernes legesyge sind og fremsynede og ekstraordinære begavelse der jo ligger til grund for hele filmen har uden tvivl været til stor inspiration.

Den virkelige grund til at se denne film er dog det massive opbud af stjerner auteur-producenten Mike Todd fik skrabet sammen. De vælter nærmest over hinanden, og man skal være mere end vaks for at få dem alle med. David Niven, Shirley Mclaine, Frank Sinatra, Sir John Gielgud, Noel Coward, Buster Keaton, Marlene Dietrich, Peter Lorre, Robert Newton, John Carradine. De er der alle! Dette er den egentlige nydelse ved "Jorden Rundt I 80 Dage".

En rigtig søndagshygge film. Good Clean Family Entertainmnet You Can Trust. Men forvent nu ikke det helt store selvom de voldsomme 5 Oscars indikerer andet.

Ekstramateriale:
Her får man alt hvad man nok maksimalt kan kræve af danske genudgivelser af film af ældre dato. Det mest interessante er et kommentarspor af BBC's Brian Sibley, fraklippede scener og klip fra oscarfesten og 1 års-jubilæumsfesten, men der er meget mere, så der er nok at gå igang med.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Sandrew Metronome

Titel: Jorden Rundt I 80 Dage
Original Titel: Around The World In 80 Days
Premieredato: 1. juni 2004
Instruktør: Michael Anderson
Skuespillere: David Niven, Cantinflas, Shirley Mclaine, Robert Newton, John Gielgud, Noël Coward, Marlene Dietrich, Trevor Howard, Rober Morley, Fernandel, Charles Boyer, Buster Keaton, Frank Sinatra
Spilletid: 108 min.
Selskab: Warner Bros., Sandrew Metronome, 1956
Genre: Adventure
Shirley MacLaine som den indiske prinsesse Aouda og David Niven som Phileas Fogg.
Shirley MacLaine som den indiske prinsesse Aouda og David Niven som Phileas Fogg.
banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...