Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Saw X
Saw X billede

The Hunger Games...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Julenes Jul

14. december 2008 af Jesper Poulsen

6 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Julenes Jul billede

Det er risengrød, smask smask smask! Ja, overgiv dig bare. Det er jul!

Så er der dømt nostalgi for alle pengene. Ganske vist er det efterhånden muligt at købe sig til store dele af DRs samlede julekalenderskat (i hvert fald i nyere tid), men alligevel burde det være en umulighed at lade være med at kigge med her. Sebastian Klein sætter sig tilrette i sofaen i sin hyggelige julestue og præsenterer en lang række legendariske klip og sange fra crème de la crème inden for julekalendere sendt gennem tiden på DR. Et helt oplagt samlingspunkt for ung som gammel, for tidslinjen strækker sig grundigt nok fra tiden med sort/hvid billede til de mere moderne julekalendere efter årtusindeskiftet.

Man kan vælge at se hele møllen i et hug. Det giver dog ganske vist en samlet spilletid på over 2 ½ time – og hvem har lige tid til det her i december måneds hu-hej? Næ, så er det rart at man kan sortere via en lang række menuer. Væg f.eks at se klip fra julekalendere med et slot som omdrejningspunkt. Vupti, så kommer der klip fra Jul På Slottet og Jul På Kronborg. Vælg f.eks. at se julekalendere med dukker og 1-2-3, så er Morten Post fra Vinterbyøster, Anton der har revnet sine bukser i Jullerup Færgeby og den sure Hr. Gniske fra Kikkebakkeboligby, klar på skærmen. Sorter dig gennem de mange tilbud og find dine favoritter.

Udgivelsen er spækket med herlige gensyn. Den lille Magnus Tagmus fra Decembervej - Karl Emil, Torvets sælger af juletræer - drillenisserne i Jul i Gammelby - Bamse, Kylling og Ælling på vej til julemanden i Bamses Julerejse - Lunte og co. i de tre omgange med Nissebanden - julerier med Ingrid og Lillebror - Tryksen der sørger for at avisen kommer ud - lidt ældre klip i kalenderne Hvad En Møller Kan Komme Ud For og Historier Fra Hele Verden – og glem så ikke den udskældte Jul Og Grønne Skove (I folkemunde kendt som Poul og Nulle i Hullet I Jorden), som fik en hel nation på nakken. Ja, også så også en masse klip som jeg allerede har glemt, som omfatter perioden fra 1962 og frem til nu.

Det er vel efterhånden sjældent at man med statsgaranti kan fremprovokere en dvd-udgivelse som er værd at hive frem en gang årligt. Men det er altså lykkes med Julenes Jul, for den vækker så mange minder fra ens barndom og opvækst så man dårligt kan komme i bedre humør. Kald bare udgivelsen klæg og påregnet – men kald den så også et klenodie i kulturarven fra verdens bedste børne-tv. Nogle gange har vi bare brug for noget letgenkendeligt. Se bare på en serie som Matador, som alle ser på tv, selvom de kunne række ud efter den samlede box ved siden af husalteret til hver en tid. Sådan en kaliber er også Julenes Jul. En udgivelse som fremover vil holde sig evig ung, og den slags hænger ikke på træerne – og ligger meget sjældent under dem også. Derfor skal den slags hyldes og fejres, og siden det snart er jul, så skyder jeg intet mindre end top-karakter afsted til DR med tak for mange timers herlige ventetidsdræbere gennem utallige decembermåneder.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Julenes Jul
Original Titel: Julenes Jul
Premieredato: 4. november 2008
Skuespillere: Sebastian Klein, Ove Sprogøe, Søs Egelind, Poul Reichardt, Claus Bue, Allan Olsen, Flemming Jensen, Søren Pilmark, Jesper Klein, Per Pallesen, Jens Okking, Jan Gintberg, Waage Sandø
Spilletid: 156 min.
Selskab: NSM, DR, 2008
Genre: Familie

banner
Overskrift Højre Block
All of us strangers
FØR STORMEN
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...