Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Jagtsæson 2 - I ...
Jagtsæson 2 - I Medgang Og Modgang billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Jurassic Park Box set.

27. august 2005 af Henrik Andersen

5 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Jurassic Park Box set. billede

Så er det muligt at få alletiders bedste Dinofilm i en samlet Box.Alle 3 Jurrasic Park film holder stadigvæk,og et gensyn er bestemt tiden værd.Der er gys,trampen og vrede Dino-brøl for alle pengene.

Så er det muligt at få alletiders bedste Dinofilm i en samlet Box.Alle 3 Jurrasic Park film holder stadigvæk,og et gensyn er bestemt tiden værd.Der er gys,trampen og vrede Dino-brøl for alle pengene.

Jurassic Park.

Steven Spielberg.

Sam Niel, Jeff Goldblom, Laura dern, Wayne Knight, Ariana Richards, Bob Peck, Samuel L. Jackson, Richard Attenborough.

Universal Pictures. 1993.

Karakter: *****

123 min.

Alan Grant ( Sam Niel ) og en lille udvalgt flok inviteres til en afsidesliggende ø, hvor en halvgal videnskabsmand ( Richard Attenborough ) har trodset den etniske grænse og har ved hjælp af blod fra myg der har været indkapslet i et stykke rav, udvundet dinosaurus gener. Han vil nu åbne en fantastisk eventyr-park hvor mennesker kan opleve fortidens kæmper i den frie natur. Alt går selvfølgelig galt og snart må Grant, Videnskabsmandens børnebørn og de andre fra holdet se sig jaget af diverse Dinoer. Det går ikke stille af sig og undrvejs bliver der stillet spørgsmål ved om det nu også er rigtigt at lege gud og klone i eget navn. Hvis man spørger Grant og co. så er det ikke den heldigste plan.

Jurassis Park var en rutchebanetur da den ramte verdens biografer i 1993. Den var banebrydende på effektområdet og aldrig før var Dinosaurere blevet set så realistisk udført, blandt andet ved hjælp af den nyeste computerteknologi. Heldigvis finder Spielberg også det menneskelige frem i historiens karaktere selvom det nogle gange godt kan virke en smule kvalm, når børnene er for meget i fokus; og man kan da også godt spekulere i om de blot er med for at trække andre børn i biffen, så de efter biografbesøget kan købe alt det filmlegetøj, der også bliver tid til at vise frem i en enkelt scene. Det værer sagt så er det de forskelloige dinoer der helt klart tiltrækker opmærksomheden her. Specielt den fantastiske T-Rex scene der vel nok er gået over og er blevet en klassiker i moderne film. Så selvom der er børn med, og der ofte spilles på dem, så går Spielberg og ILM ikke af vejen for at vise folk der på bistialsk vis bliver fortæret af den voldsomme T-Rex og dens andre dinovenner. Jurrasic park har helt klart den så eftertragtede Spielberg stemning, der gør hans film så vidunderlige og selvfølgelig så har John Williams også denne gang leveret et meget flot og stemningsmættet soundtrack, der fint understøtter de vrede T-Rex brøl.

Han bliver kaldt Hollywoods ’wunderkind’ og regnes af mange for verdens mest succesrige instruktør - der allerede som 13-årig satte sig til rette bag kameraet med visioner og drømme parat der siden skulle blive til mægtige eventyr på det hvide lærred. Et blik på hans lange række af produktioner bekræfter da også Spielbergs altomfattende succes og indflydelse på det aktuelle filmbillede i Hollywood de seneste 30 år - og rækken af film han enten har skrevet, instrueret eller produceret er umådeligt omfattende. Han genoplivede cliffhanger kortfilmende og gav os verdens største eventyrer i form af Indiana Jones og fik vores hjerter til at smelte sammen med Elliot over besøget fra rummet af vores alle sammens E.T. Det er også Spielbergs slyld at badestrandende i lang tid lå øde efter at folk havde været inde og se Dødens Gab. Desuden vil Nærkontakt af 3, grad, og hans vidunderlige filmatisering af Solens Rige og Minority Report, for altid stå som solide underholdningsfilm der også langt ind i fremtiden vil blive set igen og igen.
Steven Spielberg er blevet kretiseret af mange for at værer Hollywoods mainstream instruktør, af værste skuffe. Men hvad er der nu i vejen med det. Han underholder og levere varen, og som regl den spændende og facinerende historie, der finder barnet frem i de fleste. Dette er en kvalitet der ofte savnes i andre store Hollywood produktioner, og der er ingen tvivl om at Steven Spielberg allerede har skrevet sig ind i filmens historie, og vigtiere endnu i folks minder og drømme.

Jurassic Park er måske ikke et direkte mesterværk, men til gengæld er det 110 procent underholdning der levere drømme til store og små og virker endnu, selv her i 2005.

Ekstramateriale.

The Making of Jurassic Park.
Early Pre-Production Meetings.
Storyboards.
Location Scouting.
Phil Tippet: Paptors in the kitchen.
Foly Artists.
Productions Photographs.
Trailers.
Dinasaur Encycloedia.
Productions notes.

Her er alt hvad du behøver at vide om tilblivelsen af denne banebrydende Dino film. Specielt er der lagt meget fokus på effekt-siden af filmen. Det er i det hele taget stort og flot opsat ekstramateriale der ikke vil skuffe selv den mest hardcore Dinosaure freak.

Krakter for ekstramaterialet: ******

Jurassic Park - The Lost World.

Steven Spielberg.

Jeff Goldblum, Julianne Moore, Pete Postletwaite, Richard Attenborough, Vince Vaughn, Peter Stormare.

Karakter: *****

134 min.

1997.

Efterfølgeren til Jurassic Park, der startede en dinodille af globale dimensioer, blev endnu en filmatisering af Michael Crichtons bog af samme navn - The Lost World, med manuskript af David Koepp
Vi husker alle John Hammonds,fanatiske vision i forgængeren om at skabe en forlystelsespark med dino’er på den afsides Isla Nublar og dennes destruktion, efter at menneskene og dinoerne endnu engang skulle bevise at de altså ikke kan eksistere samtidigt.
Hvad vi ikke vidste var, at der på en anden ø ’Site B’ blev opfostret de dinosaurer, som skulle være hovedattraktionen i parken. Disse har nu - isoleret fra enhver kontakt med mennesket, ynglet og lever som et andet paradis fra før den sidste istid.
John Hammond, mener nu, at den ’tabte verden’ skal observeres i dens naturlige omgivelser, inden mennesket har ødelæggende indvirkning. Han opsøger derfor på ny den altid skeptiske og sarkastiske Ian Malcolm ( Jeff Goldblom ), dennes kæreste - forskeren Sarah Harding ( Julianne Moore ) og miljøforkæmperen Nick Van Owen ( Vince Vaughn ).
Problemet er, at det kapitalistiske og til dels forbryderriske firma, InGen har skumle planer om at indfange dinosaurerne, fragte dem til San Diego, og lave verdens mest spektakulære, zoologiske have.
Så pludselig er den ellers fredelige og harmoniske lille ø i Stillehavet overbefolket med 2 grupper af mennesker hver med deres mål, og specielt Ingen og deres udsendte storvildtjæger Roland Tembo ( Pete Postlewaite ) og hans sadistiske makker Dieter ( Peter stormare ) vil, koste hvad det vil gennemfører deres mission. Og imes de to hold mennesker udkæmper deres inbyrdes strid så lurer de glubske T-Rex's stadigvæk fra junglens dyb.

Filmens tempo lader ikke megen plads til de ellers fremragende skuespillere, andet end måbende udtryk afløst af spontan rædsel. Derfor kan nogle af karakterne til tider virke flade og lidt ligegyldige, men heldigvis glemmes dette hurtigt til fordel for de yderst præsentable effekter.
The Lost World er en stort anlagt monsterfilm, der måske låner lidt mere på sine historiske aner, Godzilla og King Kong, end den første Jurrasic Park film. Hvilket er til stor underholdning for de fans der nyder at finde referencer til andre film. Specielt slutningen i San Diego, leder tankerne hen på en vis kæmpeabe, der engang gik løs på en storby.

Der er rigeligt med gys, gru og Spetakulærer dinoer på umenneskelig realistisk menneskejagt, betagende computergrafik og veltilrettelagte action sekvenser med det der specielle Spielberg- Touch. Se blot scene i autocamperen hvor holdet er oppe imod ikke færrer end 2 T-Rex's og selve tyngdeloven. Det kommer vist ikke mere spændende. Måske ikke en så brusende rutchebanetur som i forgængeren, men stadigvæk yderst solid underholdning som Steven spielberg er så fantastisk til.

Ekstra materiale:

Dokumentarfilm, slettede scener, illustrationer/ koncepttegninger, produktionfotografier, storyboards, The World of Jurassic Park, The Magic of Industrial Light & Magic, Trailers, Encyklopædi, Marketing, Models. Production Notes.

Billedet på denne udgivelse er flot 16:9 Anamorphic Widescreen 1.85:1, og lyden er gengivet i Dolby Surround. , Dolby Digital 5.1, der nok kan sætte rystelser igang i enhver kaffekop når selveste Mister T-Rex nærmer sig.

Meget flot ekstramateriale der ikke efterlader huller hos selv den mest videnbegærlige Jurrasic fan.

Karakter for ekstramatrialet: ******

Jurassic Park III.

Joe Johnston.

Manus : Joe Johnston

Sam Niel, Tea leoni, William H. Marcy, Michael Jeter, Laura dern, John Diehl.

89 min.

Karakter: ***

Jurassic Park 3 starter med at en mand og en dreng ufrivilligt ankommer til øen Isla Sorna, øen, der blev kendt og frygtet som Site B i The Lost world.
Tilbage i USA er Dr. Alan Grant ( Sam Niel )med at finde penge til de meget dyre dinosaur-udgravninger. Det lykkes ikke rigtig, og derfor er hans faste beslutning om aldrig at se en levende dino i øjnene igen også til fals for et generøst tilbud fra et rigmandspar, der har fået tilladelse til at overflyve Isla Sorna.
I løbet af meget kort tid er Grant, hans medhjælper Billy og parret landet på øen sammen med deres eskorte af groft tilskårne lejesoldater. Formålet er alt andet end uskyldigt, og Dr. Grant erfare snart at Parret er forældre til drengen der i starten af filmen forsvandt på øen, og intet kan holde en desperat mor fra at finde hendes barn igen. Ikke engang en ø fyldt med de værste fortidsøgler.

Hvor Spielberg brugte lang tid på forklaring og opbygning, så hersker blodtørsten fra første sekund 3’eren sætter landingshjulene på øen. Pauserne mellem de voldsomme og blodtørstiuge angreb fyldes med mere eller mindre spændende replikker der dog er nok til at lave en sammenkædning af personer og begivenheder, men langt størstedelen af tiden går med at løbe, råbe og være i overhængende livsfare.
Det er et stort sats fra Joe Johnstons side men aligevel lader det til at virke fremragende. Man får hvad man vil have som publikum og hellere at de flade karakterer bare skriger end at de siger dumme replikker. Alt det unødvendige er skøret væk og der bliver satset hårdt på de store effekter der heldigvis holder vand. For det er i den grad dem der holder Jurassic Park 3 igang. Der er ingen seriøse og moralske budskaber om at mennesket ikke skal gå ind og lege gud. Der er blot benhård og tempo fyld action
Humoren spiller en god rolle i Jurassic Park 3 og den tager for det meste sit udspring i forholdet mellem William H. Macys noget ubeslutsomme far-karakter og Dr. Grant-rollen, som vi trods alt kender noget bedre fra den første film. Sam Niels iskolde eventyrer er altid klar over faren, altid klar med et godt råd, og med det stålsatte blik under den karakteristiske læderhat, får han os til tider til at ønske at det var en Indianna Jones film vi var inde at se.
En anden del af det humoristiske i Jurassic Park 3 er også alt det bøvl de hårdt prøvede mennesker har med en telefon, der bliver slugt sammen med en mand af en blodtørstig kæmpe-dino. Efterfølgende bliver telefonen ved med at ringe og man kan derfor hører hvornår den voldsomme dræbermaskine nærmer sig.

Jurassic Park 3 skuffer bestemt ikke, bare man ikke forvendter de helt store og dybe replikker med blot sætter sig til rette i hjemmebiografen med en varm kop kaffen og gør sig klar til en prægtopvisning i flotte effekter og Dino-brøl i massevis.

Ekstra materiale

Bag kameraet, Præsentation af de nye dinosaurer (program og drejeskivepræsentation), Besøg hos ILM, Besøg hos Stan Winston, fotogalleri, trailere, Fotoarkiver, Dino-drejeskiver, sammenligning af storyboards og den færdige film, dokumentarprogram om nye dinofund i Montana, DVDrom-features, kommentarspor med special effects-holdet - og danske undertekster på ekstramaterialet.

Billedet er igen gengivet i flot 16:9 Anamorphic WideScreen og lyden er der virkelig kræset for i Dolby Surround 5.1, DTS. Det skal nok sætte din subwoofer på en enestående prøve, med de mange nye Dino-brøl.

Når man har set ekstramaterialet på de to forgående Jurrasic Park film så ved man snart alt hvad hjertet kan begære om Dino er og om hvordan man skabte de banebrydende computereffekter. Det er der masser af, også på denne udgivelse, men deter nu aligevel begrænset hvilken ny viden man tilegner sig her. Det ikke være sagt at det er kedeligt, bestemt ikke. Men aligevel så er det ligesom om at der mangler lidt.

Karakter for ekstramaterialet: ****

Bonus Disc: Beyond Jurassic Park.

Denne bonus disc er endnu et overload af making of programmer til de 3 Jurassic Park film.
I hovedemenuen skal man vælge sig ind på en af de 3 film, og derfra kommer man til en undermenu der viser ekstramaterialet til den enkelte film.

Jurassic Park.
Original Featurette.
Steven Spielberg directs Jurassic Park.
Animatics: T-Rex attack.
Hurricane in Kauai Featurette.
ILM and Jurassic Park.
Universal Medeterranea.

The Lost World.
Original featurette.
Interviews with Michale Crichton.
ILM and the lost world.
The Compie dance number - Thanks to Spielberg from ILM.
Universal Medeterranea.

Jurassic Park III.
Special Effects on Jurassic Park III.
The ILM press reel.
The sound of Jurassic Park III.
The Art of Jurassic Park III.
Jurassic Park - The Ride.
Universal Medeterranea.

Der er igen meget spændende på denne bonus disc, selvom det mest spændende ekstramateriale er at finde på de enkelte film. Men hvis man efter gennemgange af de 3 film ikke er helt mæt, så kan denne bonus disc nydes som lidt lækkert natmad, når den værste mæthedsfornemmelse har lagt sig. Nyd blandt andet The Compie Dance Number og ta' en tur med på Jurassic Park - The Ride. Rigtig god fornøjelse.

Samlet Karakter for bonus DVD'en: ***

Filmen er venligst stillet til rådighed af Paramount Home Entertainment I/S.

Titel: Jurassic Park Box Set.
Original Titel: Jurassic Park Box-Set.
Premieredato: 31. august 2005
Instruktør: Steven Spielberg Joe Johnston.
Skuespillere: Sam Niel, Jeff Goldblom, Laura dern, Wayne Knight, Ariana Richards, Bob Peck, Samuel L, Jackson, Richard Attenborough.
Spilletid: 0 min.
Selskab: Universal Pictures 2005
Genre: Adventure
De vrede Dinoer er stadigvæk rigtig god underholdning.
De vrede Dinoer er stadigvæk rigtig god underholdning.
Her er hvad du får for pengene....dette er godt nok et billede af den engelske udgivelse, hvor der er kræset lidt mere om coverdesignet end på den Danske udgivelse.
Her er hvad du får for pengene....dette er godt nok et billede af den engelske udgivelse, hvor der er kræset lidt mere om coverdesignet end på den Danske udgivelse.
Den Danske Dino-Box.
Den Danske Dino-Box.


banner
Overskrift Højre Block
The Bikeriders
Twisters
Kinds of Kindness
Marguerites Formel
Grusomme Mig 4
A Quiet Place: D...
One Life
INDERST INDE 2
Til verdens ende
Wicked Little Le...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...