Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Robert-Nominerin...
Casper
Idiot Prayer – N...
Sophia Loren Ven...
Disney+ Streamin...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Druk
Druk billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kæmpe Blæksprutten.

19. juni 2008 af Henrik Andersen

3 stjerner Skriv en kommentar

Kæmpe Blæksprutten. billede

Kæmpe Blæksprutten er en herlig B-film fyldt til randen med store Hollywood skuespillere, der mest af alt bare er der for at trække nysgerrige blikke til. Men filmen er nu ganske spændende alligevel.

Badebyen Ocean Beach er et fredfyldt sted. Men under den rolige havoverflade lurer faren i form af en kæmpeblæksprutte, der er kommet frem fordi et pengegrisk firma, ledet af Mr. Whiteman (Henry Fonda) har lavet nogle katastrofale udgravninger i havbunden for at gennemfører deres byggeprojekt. På sagen er den aldrende Ned Turner, der vil gøre alt for at få byggeprojektet stoppet. Da mængden af døde mennesker hober sig op og det lokale politi (Claude Akins) ikke kan gøre noget, må Ned tilkalde Havbiologen Will Gleason (Bo Hopkins) og hans kone Vicky. Uheldigvis bliver både Vicky og hendes søster offer for kæmpe blækpruttens nådesløse tentakler, og nu sætter Will alt ind på at få bæstet slået ihjel. Samtidig afholder byen den årlige junior regatta hvor børn sejler kapsejllads i små joller. Her slår kæmpeblæksprutten også til, og et sandt inferno af knuste optimistjoller får sat en stopper for festlighederne. Will kæmper en ulig kamp imod sprutten, men får i sidste øjeblik uventet hjælp af sine 2 tamme spækhuggere, der udkæmper en nådeløs kamp for at få bugt med det store monster. En ting er sikkert, den lille ferie by bliver aldrig helt den samme igen, efter kæmpe blæksprutten har været forbi.

Start sekvensen i Kæmpe Blæksprutten er helt fantastisk. Den 10 måneder gamle Billy efterlades tæt på kysten af sin mor, da hun for en kort stund skal snakke med en veninde. Blæksprutten lure ude i vandet, og med et snuptag river den lille Billy i bølgen blå. Kun hans knuste klapvogn vidner om at han er blevet trukket i vandet. I sekvensen ser man ikke et eneste øjeblik blæksprutten. I et par klip ser man det fra dens øjne, men ellers er spændingen skabt ved hjælp af god klipning, der fuldender en hver mors rædsels scenario. En mesterlig scene der leder tankerne hen på scenen i Jaws, hvor politimanden holder øje med hajen fra stranden, og hvor det går så grueligt galt da den lille dreng bliver spist sammen med hans luftmadras. Denne indlednings sekvens i Kæmpe Blæksprutten sætter stilen, og i de næste 102 minutter serveres der spænding og drama nok til, at det er svært at holde øjnene væk fra skærmen.

Selvom historien er en smule vandet og hullet som en utæt jolle, er underholdningsværdien helt i top, og historien om monster blæksprutten der har fået smag for menneskeblod, fanger med dens altid stigende spændingskurve med sikkerhed fans af B-film i monstergenren.

Det er ikke svært at se hvorfor man har fået så store navne med på rollelisten. De er der kun af en bestemt grund, og det er at de skal trække folk i biffen. Både Henry Fonda og Shelly Winters roller er så små og forholdsvis ubetydelige, at de sagtens kunne være blevet spillet af enhver anden. Men ingen tvivl om at producenten har klappet i sine små hænder, da de begge skrev under på kontrakten, da de jo begge to på daværende tidspunkt var publikumsmagneter. John Hustons rolle løber ud i sandet, og den egentlige hovedroller viser sig at være Bo Hopkins der kæmper en brav kamp med at få bare det mindste troværdighed ud af hans havbiolog.

Effekterne er fantastisk vellykkede, og det er med stor succes lykkedes at blande rigtige blæksprutte optagelser med et stort gummidyr. Det virker på intet tidspunkt dårligt, og specielt klimakset hvor de 2 spækhuggere angriber blæksprutten er yderst vellykket, sammenlignet med andre B-produktioner i samme genre.

Musikken er herlig og minder i dens bedste øjeblikke om en blanding imellem John Williams score til Jaws og musikken til Fredag D. 13. Den understøtter de flotte billeder, og får selv de mest langtrukne undervands sekvenser til at virke bedre og mere spændende. Helt bestemt et soundtrack der fortjener at blive skruet op for i hjemmebiografen.

Kæmpe Blæksprutten er fremragende underholdning der bør ses af alle, der elsker et godt undervands gys i ægte 70’er B-films stil.

Ekstramateriale.

Ekstramaterialet består af Filmens originale trailer, der helt bestemt holder hvad den lover. Det er også muligt at læse nogle gode biografier over Henry Fonda, Shelly Winters og John Huston. Desuden er der nogle sjove fakta omkring blæksprutter. Nogle af disse blev trykt på den originale filmplakat, og fik derved yderligere vakt publikums nysgerrighed.

Det mest spændende på ekstrtamaterialet er de forskellige slideshows, der kan nydes til filmens spændingsmættede musik.
Der er slideshows med: Lobbycards fra U.S. og Tyskland, Stills fra filmen, Posters og Artwork og sidst men ikke mindst et slideshow med Japansk reklamemateriale.

Der er selvfølgelig også et underholdende trailershow fra andre AWE udgivelser.

Samlet karakter for ekstramaterialet bliver 3 ud af 6 mulige.

Kæmpe Blæksprutten kan nydes i dens oprindelige Cinema Scope format og billedet står knivskarpt, og de foruroligende blæksprutte lyde kan opleves i Dolby Digital. Virkelig endnu en flot udgivelse fra Another World Entertainment, der bare bliver ved med at putte små filmperler ud på det Danske Marked.

Kæmpe Blæksprutten kan ses med Danske, Norske, Svenske og Finske undertekster.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Another World Entertainment.

Titel: Kæmpe Blæksprutten.
Original Titel: Tentacles.
Premieredato: 10. juni 2008
Instruktør: Ovidio G, Assonitis.
Skuespillere: John Huston, Henry Fonda, Shelly Winters, Bo Hopkins, Claude Akins.
Spilletid: 102 min.
Selskab: American International Pictures. 1977.
Genre: Gyserbanner
Overskrift Højre Block
The Defeated
After We Collided
The Silencing
Like a Boss
Druk
Hamilton
Bridgerton
Equinox
Soul
Timmy Taber: Ing...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...