Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Kebab connection.

23. februar 2006 af Henrik Andersen

4 stjerner Skriv en kommentar

Kebab connection. billede

Kung Fu reklamefilm, Kebab og romantik på tværs af kulturer. Denne Tyske perle har det hele og lidt til. Kebab Connection styre dig sikkert igennem 1 1/2 times solid underholdning.

Kebab Connection er en fin komedie der for fuld skrue fortæller historien om den unge instruktør spirer Ibo, der går med en drøm i hjertet om at lave den første Tyske Kung Fu film. Han er selv anden generations indvandre i Hamburg og er for længst integreret i det tyske samfund.
Han er ikke uden talenter, og han har da også lavet en reklamefilm til hans onkels Kebab restaurant, hvor hans store forkærlighed til Kung Fu film kommer til sin ret. En producent er interesseret i hans talent og alt går i Ibo’s retning indtil hans Tyske kæreste fortæller ham at hun er gravid og gerne vil beholde barnet.
Ibo er slet ikke klar til at blive far og hans kæreste forlader ham, samtidig med at hans forældre smider ham på porten for at have gjort en tysk pige gravid, han har krænket familiens ære.
Fortvivlet over tingenes tilstand prøver Ibo at gøre alt det rigtigt for at få sin kæreste igen, og for at overbevise hende at han virkelig elsker hende, og er parat til at være far. Men alt hvad han gør går grueligt galt. Hans anden Kebab Kung Fu reklame film flopper og Hans onkel er rasende. Overfor Kebab restauranten ligger et Græsk spisested. De er også interesserede i Ibo’s reklamefilmstalenter, og stedets ejer har til og med en datter der er meget mere interesseret i Ibo som person. Så helt galt går det en aften hvor der hældes spandevis af Uzo ned og hjernen slår fra. Nu er gode råd dyre og Ibo vælger at gå igennem et stort vindue i resturanen og lander nærmest for fødderne af sin familie og hans kæreste. Herfra kan det kun gå ned af bakke for vores kære instruktør, men spørgsmålet er om han i sidste øjeblik kan mande sig op, og vise sig som den helt, han selv spiller i sine Kung Fu reklamefilm. Det er jo altid værd at slå et slag for den ægte kærlighed. Og måske er det faktisk tidspunktet hvor Ibo skulle til at lytte lidt til hvad selveste Bruce Lee fortæller ham. Måske ?

Kebab Connection er en rablende vanvittig og rigtig morsom film der blandt andet handler om hvor vanskeligt det kan være at skulle opgive sine store drømme for noget man ikke er helt parat til endnu. For Ibo’s vedkommende, hans filmkarriere vs. Det at blive far. Det er et seriøst emne, men instruktøren Anno Saul formår at behandle det på en måde, så budskabet træder frem uden der på noget tidspunkt løftes en moralsk pegefinger.

Anno Saul er født i 1963 i den Tyske by Bonn. Han har studeret ved the Jesuit College for Philosophy i München, og fulgte op med at studere fra 1985-1990 ved the Academy of Television & Film, også i München. Has film inkludere: Unter Freunden (short, 1990), Und morgen fängt das Leben an (TV, 1995), Alte Liebe - Alte Sünde (TV, 1996), Blind Date (TV, 1997), Zur Zeit zu zweit (TV, 1998), Green Desert (Grüne Wüste, 1999), Die Novizin (TV, 2002), Kebab Connection (2004). Anno Saul har desuden lavet en lang række reklamefilm.

Kebab Connection har været vist ved en lang række filmfestivaler verden over. Den har blandt andet været vist følgende steder og høstet stor ros : Hof 2004, Luenen 2004, Ophuels Festival Saarbruecken 2005, Göteborg 2005, Berlin 2005 (German Cinema), Moscow 2005, Tromso 2005, Turkish Festival Nuremberg 2005, Moon & Stars NY 2005, Brooklyn 2005, Jerusalem 2005, Diaspora Toronto 2005, Ljubljana 2005, Seville 2005, Tallinn Black Nights 2005.

Kebab Connection sammenlignes med Jalla, Jalla !, nok mest fordi den også foregår i et indvandre miljø. Hvor Jalla, Jalla !, er en anelse mere seriøs og jordbunden i sin historie og fortællerstil , er Kebab Connection vild og overdreven. Mest på den visuelle side, der sprudler af energi og lysten til at fortælle en traditionel historie på en anderledes facon. Det er meget opfindsomt og hvis man har set mange film, vil man også kunne genkende mange referencer undervejs. Den russiske stumfilm: Panserkrydseren Potemkin, får et vink med og hyldes i en barnevogns/trappe sekvens, der nok skal få det til at gispe i nybagte forældre. Ibo’s to kebab reklamefilm er en lang hyldest til de asiatiske martial arts film, og klicerne , er her tykke, men meget veludførte, og man sidder næsten og håber på at Anno Saul en dag virkelig vil lave en tysk Kung Fu film. For han beviser her, at han sagtens kan håndtere action af høj kaliber.

Kebab Connection fortjener at blive set af et bredt publikum, for den er langt sjovere end, hvad der pt. Er på markedet af døgnflue komedier. Kebab Connection har det hele og vil det hele, og den slipper godt afsted med det.

Titel: Kebab Connection.
Original Titel: Kebab Connection.
Premieredato: 24. februar 2006
Instruktør: Anno Saul.
Skuespillere: Nora Tschirner, Denis Moschitto, Güven Kirac, Hasan Ali Mete, Sibel Kekilli, Adnan Maral.
Spilletid: 96 min.
Selskab: Wüste Film/Hamburg, in co-production with Creado Film/Constance, Wüste Film West/Cologne, WDR/Cologne, ARTE/Strasbourg. 2004.
Genre: Humor

banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...