Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Bodilprisen 2023...
Spansk Doña Zine...
Robert Nominerin...
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Meter I Sekundet
Meter I Sekundet billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kill Your Darlings

7. august 2014 af Jesper Poulsen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Kill Your Darlings billede

Studerende i konflikt med dem selv...

Vi skal et smut tilbage til året 1944. Her møder vi Allen Ginsberg (også portrætteret i filmen Howl fra 2010), som netop er startet på universitetet. Han er meget optaget af digte, poesi og forfatterskab, og gennem denne interesse møder han en lille håndfuld ligesindede, som afprøver om indholdet i de skrevne ord holder stik. Det fører den lille gruppe studerende ud på dybt vand, hvor en form for besættelse rammer dem alle og i sidste ende koster et mord.

De kiksede briller, markerede sideskildninger og kedelige jakkesæt er fundet frem til lejligheden og giver et solidt billede af tidens tand. Den rebelske stemning indtræffer ret hurtigt, så man får præciseret den omskiftelighed der er fra ydmyg studerende til vovepels ud i ekstremerne. Det er som om man fornemmer at noget galt er på færde, og det ender det jo så også med. Så selvom der er lidt hygge-jazz som underlægningsmusik, så er man som seer altid klar over at der er ubalance i de unges sind og tanker.

Det er Ben Foster (The Messenger, Lone Survivor, 3:10 To Yuma), John Huston (Boardwalk Empire, American Hustle), og en iøjnefaldende Dane DeHaan (The Amazin Spiderman 2, Chronicle) som teamer op sammen med selveste Harry Potter aka Daniel Radcliffe, og på den kvindelige side er der både den rasende populære Elizabeth Olsen (Godzilla, Oldboy, Silent House) samt et gensyn med Jennifer Jason Leigh (Enlig Pige Søger, Flammehav) som modvægt. Samspillet fungerer ganske godt mellem karaktererne, men miljøet og selve manuskriptet mangler nok alligevel noget dynamik.

Kill Your Darlings er et klassisk drama som ender med at rumme mange genrer, dog uden at man får fornemmelsen af at filmen er hverken revolutionerende eller helstøbt. Stemningen er dyster og tung, men det er ikke sådan at der sker en hel masse hele tiden. Man skal nok være glad for den smårustikke tilgang til digterierne og den lille krimiseance som filmen i sidste ende byder på, for at synes helt fantastisk om dette værk, men det er stadig en film som kan ses af alle som et lille indspark i forhold til stort opslåede blockbusters eller de gribende og rørende tårepersere.

Der er ikke noget bonus-materiale tilknyttet til udgivelsen.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:

Mis. Label.

Titel: Kill Your Darlings
Original Titel: Kill Your Darlings
Premieredato: 31. juli 2014
Instruktør: John Krokidas
Skuespillere: Daniel Radcliffe, Ben Foster, Elizabeth Olsen, John Huston, Dane DeHaan, Michael C Hall, Jennifer Jason Leigh, John Collum, David Cross
Spilletid: 98 min.
Selskab: Benaroya Pictures, Killer Films, 2013
Genre: Drama , Krimi
banner
Overskrift Højre Block
meter i sekundet
Aftersun
Karaoke Paradise
Regnen skyller a...
Den blinde mand ...
Babylon
Willow (Disney+)
The Pale Blue Ey...
Ét år, én nat
Operation Fortun...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...