Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Japansk Verdensp...
Tyskefilmdage 7....
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...

Se alle artikler
Overskrift konkurrenceVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Blu-Ray anmeldelse

Klassefesten 2: Begravelsen

23. juni 2014 af Ronnie Bisgaard Mortensen

3 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Klassefesten 2: Begravelsen billede

Klassefesten 2, nu uden en egentlig klassefest

Hvis man fik spørgsmålet, hvilken film der var den mest udlejede hos Blockbuster i 2012, så ville man nok komme med kvalificerede gæt som The Hunger Games eller The Avengers. Derfor kommer det nok også som lidt af et chok, når man hører, at den mest udlejede film i 2012 var den danske Klassefesten, et epos om tre midaldrende mænd og deres problemer med at acceptere deres alder og deres liv. Der er var flere grunde til, at Klassefesten var så populær. For det første er de tre hovedskuespillere nogle af de mest kendte og værdsatte skuespillere i Danmark og for det andet, så havde filmen en bred folkelig appel, fordi de fleste voksne mennesker godt kunne sætte lighedstegn mellem dem selv og filmens tematikker. Her tre år senere er vi så klar til endnu en gang at drage på tur med de herrer Kopernikus, Lyby og Berthelsen.

De tre venner Thomas (Troels Lyby), Niels (Nikolaj Kopernikus) og Andreas (Anders W. Berthelsen) er endnu en gang samlet, for Thomas skal giftes og Niels og Andreas har arrangeret hans polterabend. Desværre får aftenen et uheldigt udfald da deres fælles ven Torben ”Tissemand” (Lars Ranthe) dør af et hjertestop. Derfor er de tre venner nødt til at tage til Torbens begravelse, som foregår dagen før Thomas’ bryllup, og så står den ellers på akavede situationer, pinligheder og forviklinger, når de tre venner skal nå både at komme til begravelse, nå et bryllup og samtidig holde venskabet på plads.

Klassenfesten2: Begravelsen er en klassisk 2’er, der forsøger at tage alt det der fungerede fra den første film og så lige skrue volumen en tand mere op. Derfor låner filmen også gevaldigt fra andre komedier, og man kan ikke undgå at finde forbindelser til Klovn-serien og filmen, når det handler om de akavede situationer, selvom de aldrig når Klovn The Movies niveau. Problematikken med at skulle nå hjem til et bryllup er også tyvstjålet fra Hangover-filmene.

Det gør dog ikke noget, at Klassefesten 2 har lånt lidt inspiration hist og her, for det er de tre karakterer, der skal få det til at hænge sammen, og man må bare sige, at de tre skuespillere er så elskværdige, at man ikke kan undgå at grine og smile af dem. En gang imellem falder det til jorden, når den ene pinlighed skal overgå den anden, men sommetider er det også hylende morsomt. Desuden har de tre karakterer fået nye problemer at slås med. Andreas har efter sin skilsmisse ikke nogen tiltro til sig selv og hans tag på damer, Thomas har fået dårlige anmeldelser for sit seneste musikalbum og Niels finder ud af at hans kone har været utro med afdøde Torben ”Tissemand”. Disse problemer er selvfølgelig lavet for, at der kan være en form for udvikling af de tre karakterer. De skal lære noget om sig selv og deres liv for at acceptere det, som det er. Så selvom problemerne er nye, så minder det alligevel en hel del om den første.

Som man siger i fodbold: ”Never change a winning team”. Det har man ikke gjort i Klassefesten 2, og selvom det til tider er lige forudsigeligt nok, så formår filmen stadig at underholde takket være nogle veloplagte skuespiller og nogle elskværdige karakterer. Tre af Danmarks populæreste skuespillere vil helt sikkert endnu en gang formå at gøre Klassefesten 2 til en af de mest populære film blandt danskerne, og det på trods af, at der faktisk ikke er en klassefest til stede i filmen.

Ekstramateriale
Blu Ray udgaven af Klassefesten 2: Begravelsen indeholder trailershow og 6 små klip som alle hedder Bag om Filmen, men som egentlig bare er små reklamespots på ca. 1 minuts tid, derfor er der reelt ikke rigtig noget ekstramateriale til filmen, hvilket er skuffende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af Nordisk Film.

Titel: Klassefesten 2: Begravelsen
Original Titel: Klassefesten 2: Begravelsen
Premieredato: 10. juni 2014
Instruktør: Mikkel Serup
Skuespillere: Anders W, Berthelsen, Nikolaj Kopernikus, Troels Lyby, Lars Ranthe, Anne Sofie Espersen
Spilletid: 95 min.
Selskab: Nordisk Film Production, Nordisk Film, 2014
Genre: Humor


banner
Overskrift Højre Block
Knox Goes Away
RYUICHI SAKAMOTO...
Fuld af kærlighed
Furiosa: A Mad M...
De uønskede
Inshallah en dreng
The Garfield Movie
ABOUT DRY GRASSES
PIGEN DER FORTAL...
The Fall GuyKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...