Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...
Årets Danske Fil...
Night Terrors Fi...
Game Of Thrones ...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Portræt Af En Kv...
Portræt Af En Kvinde I Flammer billede

The Dead Don't Die
Ellevilde Ella
Klovn The Final
Ser Du Månen, Da...
De Særlige


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Kniven I Vandet (DVD)

1. maj 2006 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Kniven I Vandet (DVD) billede

Et lille kammerspil i S/H på åbent vand, hvor tre mennesker kommer på kant med hinanden, i dette mættede erotiske drama, en utæmmelig leg ud af ligegyldigheden.

En såkaldt kunstfilm af en af mestrene Roman Polanski, tager filmen sit udgangspunkt i to mennesker, der kommer kørende, velstillede i det daværende Polen, en mand Andrzej (Leon Niemczyk) og en kvinde, hans hustru, Krystyna (Jolanta Umecka), og vejen, forladt, det er søndag. Men pludselig star en ung mand, en baffer (Zygmunt Malanowicz) på vejbanen. Bilen nærmer sig, men manden bliver stående, og et spil er gået igang. Bilen bremser lige foran den unge fyr. Og efter et lille optrin, får han et lift. De skal ud at sejle, og som en selvfølge prajer Andrzej den unge til at komme med på turen. Han viser hurtigt hvem der star ved roret, og har et stort behov for at markere sin position. Den unge mand begynder langsomt at sætte sig imod. Og Krystyna, der går klædt i bikini, er med til at føre dette bratte bekendtskab ud af den luksuøse kedsomhed, ind i begærets sødmefulde og farlige spil. Hvem er katten og hvem er musen I denne psykologiske thriller.

”Kniven I Vandet” som blev oscarnomineret for bedste udenlandske film, og som blev startskuddet for polanski næste og første engelsksprogede film ”Repulsion” (”Chok”), og som siden hen har slået sit navn fast med adskellige klassikere som ”Rosemary´s Baby”, ”Chinatown”, ”Bitter Moon”, ”The Ninth gate” og ikke mindst ”Pianisten”.
I filmen ”Kniven I vandet”, hvor socialismen var et rødglødende element, er der politiske undertoner, der også gjorde at filmen blev bandlyst i sit hjemland, formår Polanski udfra en egentlig umiddelbar banal repliførelse, at skrue et fortættet drama op, på Hitchcockske manére, og med særdeles sublim kameraføring, står filmen stadig som særdeles seværdig. En ”enkel” opskrift på hvordan en thriller stykkes ud, og et kompetent velspillende besætning, hvoraf de to rent faktisk er amatører, blev filmen til på low-budget, og blev også skrevet på 3 dage. Det må være en ledetråd til Lars Von Triers nye dogme....
Stemmerne blev dog taget fra amatørenen, og eftersynkroniseringen af den unge mand stod Roman Polanski selv får, Krystyna har fået lagt stemme på af Anna Ciepielewska. Synkroniseringen står som ukrediteret.
Jolanta Umecka medvirkede kun i 2 film efterfølgende, hvor Zygmunt Malanowicz har medvirket i en del film.
Musikken står den spraglede jazzkomét Krzyzstof Komeda for, ganske enkelt fremragende ledsager til den glødende sort/hvid billeder.

Ekstra materiale er et bagkatalog af instruktøren samt de tre medvirkende.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Criterion Film.

Titel: Kniven I Vandet
Original Titel: Noz W Wodzie
Premieredato: 1. maj 2006
Instruktør: Roman Polanski
Skuespillere: Leon Niemczyk, Jolanta Umecka, Zygmunt Malanowicz
Spilletid: 94 min.
Selskab: ZRF Kamera/1962
Genre: Thrillerbanner
Overskrift Højre Block
The Kominsky Met...
Angel Has Fallen
Gotham - Sæson 5
Jojo Rabbit
Amazing Grace
De Forbandede År
Bjørnene fra Sic...
The Cave
Lad Mig Falde
Scary Stories To...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...