Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...
Dokumentarfilmfe...
Oscar 2023

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Bastarden
Bastarden billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Konkyliesamlerne

19. maj 2010 af Helle Perrier

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Konkyliesamlerne billede

Rosamunde Pilchers bestseller som miniserie

Hvis man siger at det er en af den slags bøger som mødre og håbløse romantikere vil kunne lide, så lyder det umiddelbart som en kritik, men inden for genren hører konkyliesamlerne bestemt til i den bedre ende.

Rosamunde Pilcher har udgivet en del bøger, men det var især konkyliesamlerne, der gav hende succes. Bogen og de efterfølgende bøger er filmatiserede og udkommer nu i et praktisk sæt med både bog og film.

Er det stor kunst vi har at gøre med her? Svaret er bestemt nej, men ikke desto mindre fungerer konkyliesamlerne i sin genre og er man til den slags kommer man ikke uden om den.

Fortællingen tager udgangspunkt i den ældre kvinde Penelope Keeling, der efter et hjerteanfald tænker tilbage på sit liv. Hun bor alene i sit hus på landet, og har tre børn der er vidt forskellige. To piger og en dreng. Han er en ikke specielt succesfuld ejendomshandler i London, der sjældent har tid til at besøge sin mor. Den ældste datter Nancy bor i et alt for dyrt hus og sender sine børn i alt for dyre skoler. Da de to børn finder ud af at bedstefaderens, der var en kendt maler, billeder er ikke så lidt værd, forsøger de at overtale moderen til at sælge sit billede, konkyliesamlerne. Grådige kommer de til hendes hus og roder på loftet for at finde gamle skitser, der kan sælges. Den yngste datter Olivia er karrierekvinde i London, og hun har et forlist forhold bag sig og en steddatter, der parkeres hos moderen. Alt imens børnene forsøger at tilrane sig hendes værdier tænker Penelope tilbage på et langt liv med både kærlighed og sorg.

Konkyliesamlerne er en bred fortælling, der rammer mange emner, de fleste kender til. Den fortælles storladent og i et lettilgængeligt sprog. I filmen spilles Penelope af Vanessa Redgrave, og hun løfter produktion op adskillige grader.
Bogen er ikke specielt velskrevet og filmen aldeles elendigt produceret, men alligevel er det en fin udgivelse, der vil glæde mange. Det ér triviel litteratur og ditto film, men skal man se eller læse om romantik og livsberetninger på en menneskelig måde, så er konkyliesamlerne alligevel et kig værd.

http://www.soulmedia.dk

Titel: Konkyliesamlerne
Original Titel: The Shell Seekers
Premieredato: 29. marts 2010
Instruktør: Piers Haggard
Skuespillere: Vanessa Redgrave, Maximillian Schell, Victoria Smurfit
Spilletid: 180 min.
Selskab: Soulmedia, TMG, 2010
Genre: Drama


banner
Overskrift Højre Block
Beautiful Disast...
Saw X
The Creator
Madeleines Paris
Love Life
Dungeons & Drago...
The Northman (Sk...
The Expendables 4
Dumb Money
Starstruck Sæson...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...