Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Støt Cinemaonline
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Fremad
Fremad billede

The Call Of The ...
The Invisible Man


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Landet For Længe Siden 11

6. oktober 2005 af Michael Panduro

1 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Landet For Længe Siden 11 billede

Irriterende elvte kapitel i serien der ikke skulle være nået længere end nummer 1

Det er efterhånden 17 år siden at den første Spielberg-producerede ”Landet for længe siden” tegnefilm dukkede op. Havde undertegnede dengang vidst at jeg nu 17 år efter skulle sidde med intet mindre end den elvte film i rækken, havde jeg ikke troet det. Allerede den første var jo en lukket historie. Hvor helte, de små, nuttede dinosaurer, fandt deres mål. Alt var godt og problemerne var løst. Men sådan skulle historien jo som bekendt ikke forme sig. En dårlig fortsættelse blev til to og er nu blevet til ti. Kvaliteten har været stødt dalende siden den væsentligt underlegne toer og således skraber vi nu bunden med nummer elleve.

Lillefod er stadig ikke blevet større og det driller hans venner ham stadig med. Da han på klodset vis ødelægger lokalområdets årlige fodergilde opdager han dog at han ikke er den mindste langhals i verden. De skjulte og hemmelighedsfulde mini-dinoer kommer nemlig ud af deres skjul. Det tager ham lidt tid at overbevise de andre dinoer i flokken om de små skabningers eksistens, men efterhånden bliver de overbevist.
Den trehornede flokleder beslutter naturligvis at de små er farlige og spiser mad der ikke er deres og en grovkornet jagt bliver sat ind på de små skjulte skabninger. I sidste ende er det op til Lillefod og hans venner at overbevise de voksne om at de små også er søde og at det sagtens kan lade sig gøre at leve side om side i fred og fordragelighed.

Den klassiske pædagogiske tilgang er taget i værk, men modsat eksempelvis den aktuelle ”Peter Plys og Hafferlaffen”, der har en lignende morale, så fejler ”Landet for længe siden11” på det mest centrale af felter: Den er simpelthen ikke underholdende. Hele filmen emmer langt væk af venstrehåndsarbejde og let franchise-profit. Stemmerne, i sær de danske, er velkendte og monotone, musikken er ikke ørehængende og tempoet er ujævnt og til tider virkelig kedeligt. Som voksen bliver flere karakterer, i sær flyveøglen Petrie, ikke blot en smule irriterende og for den barnlige målgruppe går dampen simpelthen for hurtigt af. Med nutidens standarder skal der simpelthen mere arbejde til.

Det er sørgeligt men sandt at fortsættelser jo som regel er dalende i kvalitet. Den illustration er desværre alt for sand i tilfældet ”Landet for længe siden” og med en nedadgående kurve over elleve film, så er det ikke svært at regne hvor lavt vi efter efterhånden er nået. Spielberg og kompagni skulle have ladet den første film stå som den glimrende børnefilm den er. Alle skridt de har taget siden da har været ved siden af. Med de mange valgmuligheder nu til dags er der absolut ingen grund til at investere i så fjollet og halvhjertet arbejde som ”Landet for længe siden 11”.

Bonusmateriale:
Efter en yderst underholdende og meget pædagogisk gennemgang af DVDens fjernbetjening og dens funktioner, bydes der på en stribe såkaldte karaoke-numre fra denne og andre film i franchisen. Med karaoke menes der dog blot at sangene spilles med tekster i bunden. Derudover er samtlige sange udelukkende på engelske, hvilket må siges at sænke deres værdi på det danske marked. En sær og unødvendig omgang ekstrafyld.

Filmen er venligst udlånt af
Universal Pictures.

Titel: Landet for længe siden 11
Original Titel: The Land Before Time XI: Invasion of The Tinysauruses
Premieredato: 12. oktober 2005
Skuespillere:
Spilletid: 81 min.
Selskab: Universal, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm

banner
Overskrift Højre Block
Unhinged
Familiefesten
Peninsula
Mælkekrigen
Dolittle
Wild Rose
Den Gode Hustru
I still Believe
Bait
ProximaKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...