Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Oscar-Arrangemen...
Oscar 2020
Robert-Prisen 2020
Oscars® Nomineri...
Bodilprisen 2020...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Playmobil Filmen
Playmobil Filmen billede

High Life


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Lewis - Series 1

10. november 2007 af Jan Mouritzen

4 stjerner Skriv en kommentar

Lewis - Series 1 billede

Kevin Whately kan nu nydes på DVD i glansrollen som Robert Lewis, den højt elskede politimand, der fra midten af 1980’erne var kriminalassistent til Inspektør Morse.

Nu har Lewis fået sin egen TV serie, der udspiller sig tyve år efter Inspektør Morse-serien. Morse (John Thaw) er død i mellemtiden, så Lewis er opgraderet til kriminalkommissær.

SF-Film præsenterer seriens første fire episoder i en fin DVD-pakke.

I Pilotepisoden møder vi atter Lewis, som nu er enkemand og bor alene i Oxford efter en længere udstationering på Jomfruøerne. Hans kone er blevet kørt ihjel af en flugtbilist tre år tidligere, og Lewis’ satiriske vid har måttet vige for en bitter ensomhedsfølelse. Hans bundsolide og metodiske politiarbejde har rykket ham op i hierarkiet, så han nu er forfremmet til kriminalkommissær ved Oxford-politiet. Lewis’ nye assistent er den unge og tænksomme James Hathaway (Laurence Fox), som tidligere har læst teologi og derfor ofte kan tilføre makkerskabet en intellektuel skarphed.

Lewis og Hathaway skal forsøge at opklare mordet på en ung studine, Regan Peverill (Sophie Winkleman), som deltog i et eksperiment på et søvnforskningsinstitut. Sporene peger mod 20-årige Danny Griffon (Charlie Cox), som står til at overtage aktiemajoriteten i sin afdøde fars bilimperium. Men sagen viser sig at være langt mere kompliceret, end som så.

Episode 2: Whom The Gods Would Destroy
Da en midaldrende kandidat fra Oxford, Dean Greely, findes død nær sin forfaldne husbåd, hvirvles Lewis ind i en prekær mordsag, der implicerer en af universitetets mest prominente personer - forstander og måske kommende universitetsrektor, Sefton Linn. Men Lewis og Hathaway opdager, at Linn ikke altid har været så respektabel. Som ung studerende var han medlem af en hedonistisk loge, "Den to gange fødtes sønner”, der forlystede sig med bizarre sex- og narkoorgier. Da afdøde Dean Greely viser sig også at have været medlem af denne mystiske gruppe, er intet længere, hvad det ser ud til.

Episode 3: Old School Ties
Lewis og Hathaway bliver livvagter for en reformeret kriminel, Nicky Turnbull, som har tjent store formuer på internet-hacking og nu er i vælten som bestsellerforfatter. Turnbull er en selvfed egoist, som excellerer i at forføre sine smukke kvindelige læsere. Han inviteres til at holde foredrag for en politisk studenterforening, men snart findes foreningens 21-årige formand, den ambitiøse og meget kønne Jo Gilchrist, stranguleret. Lewis kastes hovedkulds ud i en sag styret af berømmelse, intriger og farlige seksuelle spil. En sag, der også tvinger Lewis til at se sin egen fortid i øjnene.

Episode 4: Expiation
Da en husmor fra det nordlige Oxford, Rachel Mallory (Emma Croft), findes hængt i sit hjem, ligner det et oplagt selvmord. Hun efterlader en knust ægtemand Hugh (James Wilby) og to døtre, Anna og Izzie, på henholdsvis 8 og 9 år. Hughs forretningspartner David Hayward og hans kone Louise var familien Mallorys bedste venner. De har selv to drenge og gør, hvad de kan, for at afbøde pigernes chok over moderens død. Men til stor ærgrelse for kriminalinspektør Innocent (Rebecca Front) har Lewis på fornemmelsen, at der er noget galt med det selvmord.

”Lewis” er en solid fortsættelse af den elskede kriminalserie om Inspektør Morse, og i lighed med denne, følger vi det metodiske opklaringsarbejde i en række klassiske ’who-done-it’ historier, ofte med afsæt i det Oxfordiansk-akademiske miljø.

I ånden fra Colin Dexters komplekse romaner, afvikles intrigerne i et sindigt tempo med talløse plotkomplikationer, så det er fuldstændigt umuligt at gennemskue sagernes rette sammenhæng før end til sidst, hvor Lewis og Hathaway kan pågribe de skyldige og rede alle de spegede tråde ud.

Kevin Whately gør stadig en god figur som Robert Lewis, tydeligvis ældre og mere sammenbidt, men heldigvis med sin forsonende medmenneskelighed og de små vittige kommentarer i behold.
Også Laurence Fox brænder igennem som Hathaway, der ikke sjældent kan tilføre kriminalsagerne et alternativt perspektiv qua sin viden om verdenslitteratur, religion og mytologi. Således får manuskriptforfatterne også mulighed for at alludere til Euripides, Nietzsche, Shakespeare m.fl.

For alle elskere af britiske kriminalserier kan ”Lewis” således anbefales på det varmeste.

Filmen er venligst stillet til rådighed af:SF/Fox.

Lewis Pilotepisode
Inst: Bill Anderson

Whom the Gods Would Destroy
Inst: Mac Jobst

Old School Ties
Inst: Sarah Harding

Expiation
Inst: Dan Reed

Titel: Lewis - Series 1
Original Titel: Lewis - Series 1
Premieredato: 10. november 2007
Skuespillere: Kevin Whately, Laurence Fox, Claire Holman, Sophie Winkleman, Owen Teale, Anna Massey
Spilletid: 0 min.
Selskab: ITV TV/Granada International 2006
Genre: Krimi
banner
Overskrift Højre Block
Frækkere End Pol...
Gemini Man
High Life
The Dead Don't Die
Sonic the Hedgehog
A hidden life
Playmobil The Movie
Mugge Og Vejfesten
Toy Story 4
Fisherman's FriendsKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...