Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Ny Streamingtjen...
Tag 24 Minutter ...
Nordisk Film Inv...
Cph:Dox. 18. – 2...
Oscar-Arrangemen...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Knives Out - Var...
Knives Out - Var Det Mord? billede

Kollision
Jojo Rabbit


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Lille Kylling

19. juni 2006 af Henrik Østergaard

2 stjerner Skriv en kommentar KØB FILMEN HER

Lille Kylling billede

Dybt skuffende første forsøg af Disney i det digitale håndværk.

Disneys egen første 100 % computeranimerede film, ”Lille Kylling”, har nu fået sin DVD-udgivelse. En første gang som de ikke er sluppet særligt godt fra.

“Pas på, himlen falder ned!”, råbte Lille Kylling en dag, og hvis der er nogen der kan skabe panik i byen Oaky Oaks, så er det Lille Kylling! Men det hele er selvfølgelig en misforståelse. Det var ikke himlen, men et lille agern. Men beboerne i Oakey Oaks har ikke tænkt sig at lade Lille Kylling glemme, at det var ham, der skabte al den panik for ingenting. Hans far Gorm Gok er én stor undskyldning, men Lille Kylling ved, at han havde ret: Det var et stykke af himlen! Hans gode veninde Gerda Gråand mener, at det er vigtigt, at han får talt ud med sin far. Men Lille Kylling vil bare vinde hans respekt, så han satser alt på at bevise sit værd på baseballbanen. Men netop som det ser ud til at lykkes, sker det igen: Lille Kylling får et stykke af himlen i hovedet!

Disney har denne gang givet os en film som jeg personligt kedede mig bravt med da jeg så den derhjemme på dvd’en. Faktisk formåede jeg at falde i søvn et par gange, og så var jeg alligevel i stand til at genfortælle handlingen efter filmens sluttekster. Så altså ikke den store kreativitet i plot og historie. Og dog, for historiens idé med far-søn drama/skolekomedie bliver til science fiction gyser er egentlig original nok. Problemet er snarere at den simpelthen er så elendigt leveret. Plottet er nærmest sat op som en 30 minutters tv-serie episode hvor den centrale konflikt leveres indenfor de første par minutter. Når dette gøres i en spillefilm er resultatet ofte en dybt uvedkommende film. Og således også her.

Bedre bliver det så ikke af at den ene kvalmende sødsuppe scene afløser den anden. Klodsede replikker nærmest står i kø for vælte over hinanden. Karaktererne og humoren allermest minder om noget fra en søvnig ungdoms eftermiddags tv-serie. Og resten af filmen er fyldt ud med lange passager med lange, lange småforlorne ballader der virker som om de vil fortsætte i en evighed og sikre pophits til at tække det yngre, blåøjede MGP-publikum. Når altså ikke lige de skiftevis tuttenuttede og ondskabsfulde figurer forsøger at rasle et milligram af ægte følelser ud af den ultra tynde historie resulterende i stærkt kvalmende scener, der heldigvis er lykkeligt glemt minuttet efter.

2 små stjerner får den dog for det gedigne CGI håndværk, sit ganske originale udgangspunkt, udmærkede danske og amerikanske stemmer og så for de sjove og skæve detaljer Disney stadig har medarbejdere til at kreere.

Og så må jeg til sidst også sætte spørgsmåls tegn ved denne familiefilms forkvaklede budskab: først da Lille Kylling bliver byens helt knyttes han til sin far, som ellers ikke støttede ham meget da han var den upopulære, lille dreng der blev mobbet af de andre i skolen og af mere eller mindre alle andre. En far som kun vil vide af sin egen søn da han er allermest populær og ikke da han har allermest brug for det. Ikke ligefrem en mønster far. Og på trods af det tilgives han gladelig i filmens slutning, uden han dog har indrømmet sine fejl, endsige straffet for dem. Tværtimod gøres der intet i filmen fir at kommentere farens handlemåde og motiver, men i stedet lades der stå til i rusen over Lille Kyllings nyfundne helterolle og dermed stiltiende at det er bedst at være sin fars perfekte og populære søn og ikke nok bare at være sin fars søn.
Ikke ligefrem det bedste budskab at sende børn og deres familier, men et budskab som desværre ofte ryger over Atlanten fra den mindre flatterende side af Hollywood.

Ekstramateriale:
Også denne gang har Disney gjort noget ekstra ud af ekstramaterialet på deres DVD-udgivelse i forhold til andre filmselskabers udgivelser.

Vi får serveret både et Bag kulisserne-program inklusiv slettede scener og en sjov lille sag der hedder ”Lille Kylling klækkes ud” som begge er meget sjove. Der er også indlagt diverse spil og aktiviteter og musik i form af karaoke og Sing Along features samt musikvideoer.

Derudover står lyd og billede virkelig skarpt, så det er en fryd for øjet og ører.

Filmen er venligst stillet til rådighed af
Buena Vista Home Entertainment.

Titel: Lille Kylling
Original Titel: Chicken Little
Premieredato: 13. juni 2006
Instruktør: Mark Dindal
Skuespillere: Waage Sandø, Sofie Gråføl, Mathias Klenske, Kjeld, Hilda Heick
Spilletid: 77 min.
Selskab: Walt Disney, Buena Vista Home Entertainment, 2005
Genre: Tegne- og animationsfilm
Link: http://www.disney.dk

banner
Overskrift Højre Block
Black Christmas
Jojo Rabbit
Dark Waters
The Peanut Butte...
Kød & Blod
Weathering with You
Black And Blue
En Helt Almindel...
Jumanji: The Nex...
Escape at DannemoraKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...