Overskrift konkurrence


Standard facebook

Seneste artikler
Franske Filmmandage
Fejø Film Festival
Svend22
Cinema Made In I...
Tyske Filmdage 2022

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

Emily
Emily billede

Black Panther: W...


Vi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

DVD anmeldelse

Livvagterne

31. januar 2003 af Morten Eriksen

5 stjerner Skriv en kommentar

Livvagterne billede

Gedigen svensk thriller om organiseret pengeafpresning der er så farlig, at ofrene ikke kan kontakte politiet, men i stedet må gå til et privat sikkerhedskorps...

Lokale ganstere står bag sabotage af en tøjfabrik i Estland. Deres krav er, at fabrikkens indehaver Sven Persson (Samuel Fröler) skal betale dem 40 procent af virksomhedens overskud. Gør han det, så vil han få fred. Han allierer sig derfor med et sikkerhedsfirma der har en veltalende engelsksproget sikkerhedsekspert Nikolaus Lehman (Christoph M. Ort), som chef. Han kræver halvdelen af hvad gansterne kræver. Persson føler sig magtesløs, og tager imod tilbudet, men opdager, at firmaets metoder er alt andet end legale. Lehmans folk likviderer gansterne, og Persson opsiger aftalen øjeblikkeligt. Lehman er ikke begejstret for kontraktbrudet, og da sikkerhedsfirmaets advokat dukker op på Perssons adresse i Göteborg og kræver 20 procent af hele firmaet, så er Persson og hans medejer alvorligt i klemme.

Der er tale om en ny form for kriminalitet. Forbrydere bruger vold og kidnapning til at få firmaer til at sælge deres aktier for en brøkdel af værdien. En aften hvor Persson og hans familie har haft Lehmans håndlangere på besøg beder han sin gode ven politimanden Johan Falk (Jakob Eklund) om hjælp. Falk der er endt i uoverenstemmelser med sin chef har tæt kontakt med et privat sikkerhedskorps ”Sikkerhedstjenesten” hvor flere af hans tidligere kollegaer nu arbejder. Han bringer derfor Persson og hans familie i sikkerhed......tror han.

Der er tale om en efterfølger til instruktøren Anders Nilssons forrige film ”Noll Tolerans” fra 1999 der også har politimanden Johan Falk i centrum. Jakob Eklund, der spiller Falk, har et karakteristisk ansigt jeg synes minder meget om Dennis Quaids. Kvaliteten af skuespillet i filmen er noget blandet. Det har den konsekvens, at i det første lange stykke tid hvor man som tilskuer får præsenteret den umiddelbare lidt indviklede historie, der ligner filmen mest af alt en TV produktion. Jakob Eklund spiller godt og er overbevisende i takt med at vi kommer til at kende ham. Samuel Fröler derimod, giver ikke rollen nok energi og han virker ikke som om han passer i den rolle han har i filmen, og det er en skam. Efter et kvarters tid, kunne jeg ikke lade være med at tænke på DR’s ”Rejseholdet”. Det er både ment på godt og ondt. Filmen er optaget med digitalt videoudstyr og ikke på råfilm og den er lavet i samarbejde med TV3, TV1000, Film i Väst og instruktøren selv. Videomediet giver filmen et andet ”look” end hvad man er vant til, men det er noget man er på vej til at bruge mere og mere. Filmen er ligeledes fotograferet og handlingen udspillet som i en god TV krimi. Godt fordi, at ”Rejseholdet” er fantastisk god TV underholdning, og mindre godt, da dette her er en biograffilm.

Den er lidt svært at sluge i starten, men niveauet stiger i løbet af filmen og det sidste kvarter af filmen er fantastisk spændende. Der er kød på handlingen, og det opvejer skuespillet!

Følger man ikke så meget med i svensk film, så er der umiddelbart ikke så mange kendte ansigter i filmen, men jeg lagde dog mærke til Rafael Edholm som spiller een af sikkerhedsvagterne. Det var ham der spillede Sidse Babett Knudsens latino kærlighed Andrea i ”Den Eneste Ene”. Derudover er der Marie Richardson der medvirkede i Stanley Kubricks ”Eyes Wide Shut”.

DVD specifikationer:

Menuerne er fantasifuldt animerede og der er ligeledes animeret scenevalg. Menuerne er ledsaget af musik og er tekstet på enten svensk, norsk, finsk eller dansk. Filmen er tekstet på dansk, svensk, norsk, finsk og engelsk. Billedet er i 16:9 1,85:1 og det står virkeligt godt. Lydsporet er svensk (DD 5.1) og det udnyttes i mange af filmens scener. I regnvejersscener med torden, samt pistolskud og fuglekvidren. Der er power på lydsiden, og det er fedt.

Ekstramateriale:

Trailere
Fraklippede scener
Uddrag af SVTs samfundsprogram ”Bakgrund”
Kommentarspor
Bag filmen
Pressebilleder
Produktionsoplysninger
Biografier

Der er 4 TV spots (16:9 1,85:1 i Dolby Prologic). Der er en biografteaser (16:9 2,35:1 Dolby ProLogic), en TV teaser og en trailer der begge aldrig er blevet vist (letterbox 1,85:1, Dolby ProLogic).

Et par scener vises i en grovklippet arbejdskopi. De vises i den form de oprindeligt var tænkt i følge manuskriptet. De fraklippede scener kan ses med eller uden instruktørens kommentarer.

I et uddrag af TV programmet ”Bakgrund” snakkes der om hvorvidt filmen er virkelighed eller fiktion. Instruktøren, en politichef og en forsker er i studiet. Indslaget varer ca.17 minutter

På kommentarsporet fortæller filmens instruktør Anders Nilsson , filmens producent Joakim Hansson samt hovedrolleindehaveren Jakob Eklund meget energisk om filmen.

Der er 13 pressebilleder i en opløsning der sjældent er set i så høj en kvalitet. Billedsektioner på DVD film synes jeg som regel er præsenteret i meget ringe kvalitet.

I Bag om filmen beskrives filmens og virkelighedens problemstilling med denne form for kriminalitet, og vi ser bl.a. hvor der er tilføjet special effects i post produktion. Programmet varer ca. 20 minutter.

Produktionsoplysninger og biografier er stills med tekst og billeder.

Man er et skarn hvis man føler sig snydt med denne DVD. Filmen leverer en spændende historie, billed- og lydkvaliteten er i top og dertil kommer en god og grundig portion ekstramateriale.

Jeg ser frem til den næste film i rækken!

Filmen er venligst udlånt af Sandrew Metronome

Titel: Livvagterne
Original Titel: Livvagterna
Premieredato: 22. oktober 2002
Instruktør: Anders Nilsson
Skuespillere: Jakob Eklund, Samuel Fröler, Lisa Boysen, Alexandra Rapaport, Christoph M, Ohrt, Krister Henriksson, Marie Richardson, Rafael Edholm
Spilletid: 108 min.
Selskab: Sonet Film/Film i Väst/TV3/TV1000/SandrewMetronome 2002
Genre: Thriller
Hovedmenuen.
Hovedmenuen.
Et af billederne fra billedarkivet.
Et af billederne fra billedarkivet.
Instruktøren Anders Nilsson i Bag kameraet.
Instruktøren Anders Nilsson i Bag kameraet.


banner
Overskrift Højre Block
Diary Of A Wimpy...
Crimes Of The Fu...
Vanskabte Land
Trold (Netflix)
Rimini
Andor (Disney+)
Bardo: False Chr...
Loving Highsmith
The Menu
She SaidKLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...