Overskrift konkurrence


Standard facebook Følg os på instagram

Seneste artikler
Franske Film Man...
Nye Italienske F...
Franske Film Man...
Støt Cinemaonline
Cinema Made In I...

Se alle artikler
Overskrift konkurrence

The Hunger Games...
The Hunger Games: The Ballad Of Songbirds & Snakes billedeVi anbefaler
Boligbasen.dk
Ligo.dk - en ven af huset

Biograf anmeldelse

Løftet

23. november 2001 af Jesper Hintze Vildbrad

5 stjerner Skriv en kommentar

Løftet billede

Kriminalbetjent Jerry har nået sit otium, men bliver hvirvlet ind i en drabsag. En mindreårig pige er blevet myrdet og voldtaget. Jerry afgiver et løfte til forældrene, om at finde morderen...

I den vestlige amerikanske stat Nevadas frodige og tilsneede bjerglandskab, lever kriminalbetjent Jerry Black (Jack Nicholson) i al fredsommelighed, og er nået den alder, hvor mænd går på pension. Han lever alene, og er ligesom ikke noget uden sit arbejde. Midt i sin afskedsfest, bliver der pludselig slået alarm. En otteårig pige er fundet myrdet og voldtaget. Intet kan holde Jerry tilbage. Ved gerningsstedet er der ingen der har påtaget sig opgaven at fortælle forældrene. Jerry tager afsted, og finder forældrene. Moren er fuldstændig ude af den, og beder Jerry om at afgive et løfte, at finde morderen. Hun beder Jerry lægge hånden på et kors, som datteren har lavet, og Jerry ser ingen anden udvej. Løftet er afgivet.
En skånselsløs jagt begynder for det noget uprøvede politikorps, og Jerry får lov at beholde sit job til sagens afslutning. Ikke langt fra ulykkestedet finder de den lettere retarderede Toby Jay Wadenah (Benicio Del Toro), som har en længere straffeattest på sig, med tyverier, voldtægt med mere. De hele ligger lige som i kortene for politiet, også at han er blevet set i området, og hans fingeraftryk og fundet på offeret. Han afhøres, og en noget omtvistelig tilståelse hales ud af Toby, der er ved at bryde sammen under forhøret. Han trækkes væk, men får fat i en revolver, og skyder sig selv. Sagen lukkes, og Jerry sendes på pension. Men Jerry´s instikt siger ham at morderen stadig er i live, og denne fornemmelse, styrkes, da han ser en tegning som den otteårig pige har tegnet. En høj sort mand og en sort stationcar, der giver en lille pige, noget der ligner små pindsvin. Et besøg hos offerets bedstemor Annalise (Vanessa Redgrave) kæder feler ting sammen. Desuden har der været to uhyggelige næsten identiske mord, ikke langt fra dette område.
Jerry henvender sig til sine tidligere kollegaer, men de afviser sagen, og det er tydeligt at de skønner, at det er hans pensionist tilværelse der synes at kede ham.
Men løftet binder, og driver ham længere ud på landet, midt imellem de tre mord, hvor han køber en lettere faldefærdig benzintank, på en befærdet vej. Det er Jerry´s håb at norderen en dag vil komme forbi med sin sorte stationcar. På det lokale værtshus, møder Jerry servitricen Lori (Robin Wright Penn), der jævnligt bliver slået og mishandlet af sin eksmand. Jerry tilbyder Lori og hendes lille datter Chrissy (Pauline Roberts) et værelse i det store hus som hænger sammen med benzintanken, som beskyttelse.
Hans liv er pludselig blevet meget mere indholdsrigt, men stadig lurer politimanden der nægter at gå af, og tanken om at bruge Chrissy som lokkemad bliver hurtigt realiseret uden Loris accept. Bundet af sit løfte starter Jerry sin egen efterforskning.

Filmen har et skuespillerkartotek der forstår at hive scenerne op, specielt Jack Nicholson og Vanessa Redgrave er fremragende. Hele landskabet og den kulde kontra den varme der synes at flyde ud fra personerne, gør den behagelig, men der er stadig noget der stikker. Selve historien er ikke fortalt og skruet sammen som man kunne forvente. Sean Penn forstår at sætte personlige aftryk, det er nu hans tredie vellykkede film.

Titel: Løftet
Original Titel: The Pledge
Premieredato: 23. november 2001
Instruktør: Sean Penn
Skuespillere: Jack Nicholson, Benicio Del Toro, Robin Wright Penn, Helen Mirren, Vanessa Redgrave, Mickey Rourke, Sam Shepard, Harry Dean Stanton, Aaron Eckhart.
Spilletid: 124 min.
Selskab: Warner Brothers/2001
Genre: Thriller
Link: http://www.wbmovies.com/thepledge
Jerry afgiver løftet overfor de efterladte forældre
Jerry afgiver løftet overfor de efterladte forældre
Jerry er tydeligt blevet en belastning for hans tidligere kollegaer
Jerry er tydeligt blevet en belastning for hans tidligere kollegaer
I Lori genfinder Jerry noget mere indholdsrigt i sit liv.
I Lori genfinder Jerry noget mere indholdsrigt i sit liv.


banner
Overskrift Højre Block
FØR STORMEN
All of us strangers
Drengen & Hejren
Argylle
Lærerværelset (B...
Golda (Blockbuster)
Pot-au-feu: Veje...
Fargo season 5 (...
Stockholm Bloodbath
THE ZONE OF INTE...KLOVN FOREVER tr...
Blade Runner 2: ...
"Fantastic Beast...
Avengers: Infini...
Rumkapslen fra "...
Suicide Squad ti...
Superfast: Nyt k...
Trailer: Mission...
Gina Rodriguez m...
Frozen 2 officie...